Acasă Colţul specialistului Sanatate botosaneanul.ro : Misiune (im)posibilă la Spitalul Mavromati :

botosaneanul.ro : Misiune (im)posibilă la Spitalul Mavromati :

190
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Bătăușii și șoferii au făcut o gaură de aproape 1 milion de lei în bugetul spitalului

Accidentele rutiere sau agresiunile soldate cu victime sunt destul de frecvente în județul nostru, iar acest lucru le dă bătăi de cap reprezentanților Spitalului Județean “Mavromati”. Și asta pentru că victimele sunt tratate la spital, unde ajung pentru îngrijiri imediate la Unitatea de Primiri Urgențe.

Ani de așteptare pentru bani de la bătăuși și șoferi

Ulterior, unitatea medicală trebuie să recupereze banii de la cei vinovați de provocarea evenimentelor nefericite și nu de la victime.

Și de aici se complică situația.

Din păcate, recuperarea acestor sume de bani se face cu mare dificultate. Și o recunosc chiar și reprezentanții spitalului pentru că este într-adevăr o procedură de lungă durată. Se face anchetă la Poliție, apoi agresorul sau după caz șoferul, este trimis în judecată. Și abia după finalizarea procesului în care unitatea medicală se constituie parte civilă, există posibilitatea încasării banilor.

„Noi trebuie să recuperăm banii de la vinovat. Cel mai greu ne este să demonstrăm, de exemplu X a fost lovit de Y, acel Y poate nici să nu fie cunoscut și să rămână un autor necunoscut. A lovit efectiv, a fugit și nu aflăm niciodată. Aici e cel mai greu. Noi nu luăm banii de la cei bătuți, noi trebuie să luăm bani de la agresori și de multe ori acești agresori nu îi cunoaștem sau îi găsim foarte greu. E foarte dificil. Pentru fiecare caz noi facem o adresă la Poliție, Poliția demarează o anchetă, în urma anchetei ei pot ajunge la o înțelegere și zic „nu mă mai purta prin instanță”, alții nu se înțeleg și atunci noi ne îndreptăm asupra agresorului când se cunoaște și punem exact decontul de cheltuieli al celui lovit. E o procedură de durată”,

Geanina Ungureanu, director financiar – contabil Spitalul Județean Mavromati.

Aproape 1 milion de lei în stand-by

Așa se face că din luna martie 2017 până în decembrie 2018, Spitalul Județean „Mavromati” a adunat 314 procese pe rolul instanțelor și doar așa ar putea să-și recupereze banii pentru cheltuielile de spitalizare. În total, ar fi vorba de o sumă de 947.237. Ce-i drept acesta este un venit ipotetic, adică nu se știe dacă și în realitate va intra în conturile spitalului.

„Suma aceasta o avem de recuperat când se termină procesele. În fiecare an noi avem între 300 – 500 de cazuri declarate în UPU că au fost agresiuni și dintre aceste  100 – 200 rămân. Suma este în curs de recuperare, sau se va micșora în funcție de ce spun Poliția și instanța. Noi atât am putea să încasăm”,

 Geanina Ungureanu, director financiar – contabil Spitalul Județean Mavromati.

În general, costurile cu spitalizarea sunt extrem de mari în cazul pacienților care sunt victime ale accidentelor rutiere și care ajung în ambulatoriul de terapie intensivă (ATI).

 

Rămâne de văzut în câți ani va reuși spitalul să recupereze măcar o parte din bani. Cert este că în perioada 1 martie – 31 decembrie 2017 a dobândit de pe urma proceselor mai vechi suma de 136.742,42 lei, iar în cursul anului trecut 151.571, 59 lei.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here