Acasă Jurnalul Bucurestiului Editorial Jurnalul Bucurestiului Bucureștiul lor sau Bucureștiul nostru?

Bucureștiul lor sau Bucureștiul nostru?

386
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Studiu despre cum se cheltuiesc banii publici în Capitală și despre cât de diferite sunt costul și calitatea vieții de la un sector la altul 

Bugetul Capitalei (al Primăriei Generale și al Primăriilor de Sector) însumează aproximativ 2 miliarde de euro anual, din care aprox. 350 milioane de euro reprezintă cheltuieli de capital, peste 300 de milioane merg către  infrastructură (în special transport), sectorul cu cel mai mare volum de cheltuieli, după Primaria Generală, fiind Sectorul 1 – aprox. 250 milioane euro anual.

Institutul pentru Politici Publice (IPP) și Centrul de Asistență pentru Organizații Neguvernamentale (CENTRAS) au trecut în revistă cele mai importante investiții făcute în București în ultimul mandat analizând modul în care acestea se reflectă în calitatea serviciilor cu impact direct asupra cetățenilor: alimentarea cu apă, termoficarea, salubrizarea, administrarea parcurilor și a zonelor verzi, reabilitarea termică a blocurilor de locuințe. Diferențele dintre sectoare, sub aspectul costului accesului la serviciile de utilități publice sunt semnificative (de ex: întreținerea unui mp de spațiu verde/parc în Sectorul 1 este de 10 ori mai scumpă decât în Sectorul 5 – acesta fiind numai un exemplu din cele pe care le vom da curând publicității).

Vă invităm joi, 29 octombrie a.c. începând cu orele 11:00 la Impact Hub din București (Str. Halelor nr. 5, zona Piața Unirii), la conferința de lansare a studiului Bucureștiul lor sau Bucureștiul nostru? – prima radiografie obiectivă a calității și costurilor serviciilor publice din sectoarele Capitalei, în raport cu investițiile făcute în ultimii ani. Materialul conține atât informații oficiale (cantitative și calitative) colectate de IPP de la autoritățile publice din Capitală, cât și sinteza unui recent sondaj de opinie realizat de operatorii Institutului, pe un eșantion reprezentativ de rezidenți din sectoarele Capitalei.

Cu același prilej, din dorința de a stimula interesul bucureștenilor pentru urmărirea rezultatelor investițiilor făcute de edilii Capitalei pentru creșterea accesibilității și calității serviciilor publice, IPP va lansa Platforma on – line BucurEȘTITU (bucurestitu.eu), unde locuitorii Capitalei își vor putea vota prioritățile de investiții pentru următorul mandat.

Vă așteptăm cu plăcere!

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați Violeta Alexandru, Director IPP la email: [email protected] sau telefon: 021 212 31 26.

Violeta Alexandru                                                                                          

Viorel Micescu

Institutul pentru Politici Publice                                                               

Centrul de Asistență pentru Organizații Neguvernamentale


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here