Acasă Stiinta & Tehnica Economie Buna Ziua Iasi : Afacere bomba in Iasi.

Buna Ziua Iasi : Afacere bomba in Iasi.

235
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Doua hoteluri celebre din centrul orasului au intrat in posesia unui consilier local

• Un cunoscut ales local si om de afaceri din Iasi a reusit sa faca o afacere incredibila • Acesta a pus mana pe doua hoteluri din Piata Unirii • Tranzactia a avut loc zilele trecute, la mijloc fiind vorba de cateva milioane de lei

Un consilier local din Iasi a reusit zilele trecute o afacere incredibila. Consilier local din partea ALDE si cunoscut om de afaceri din oras, Cristinel Corozal, si-a adjudecat recent o licitatie legata de instrainarea hotelurilor Grand Hotel Traian si Astoria din Piata Unirii.

La licitatia organizata de Management Reorganizare Lichidare Iasi SPRL s-au prezentat mai multi ofertanti, insa castig de cauza a avut tocmai societatea administrata de Cristinel Corozal. Astfel, acesta a intrat in posesia celor doua stabilimente, oferta sa fiind cea mai buna dintre toate cele ale participantilor.

“Am castigat hotelurile Grand Hotel Traisn si Astoria in urma unei licitatii care a avut loc ieri (miercuri- n.r.) la sediul Management Reorganizare Lichidare Iasi SPRL. Sunt multumit de modul cum s-au derulat lucrurile, procedura derulata fiind una extrem de stransa. Vom reorganiza tot ceea ce inseamna aceste doua stabilimente importante din municipiu”, a spus Cristinel Corozal.

Suma tranzactionata a fost de cateva milioane de lei, oferta lui Corozal fiind acceptata de lichidator. Pe langa cele doua hoteluri din Iasi, Management Reorganizare Lichidare Iasi SPRL a scos la mezat si Hotelul Rapsodia din Botosani. Este vorba despre spatiile care apartin SC Turism Moldova SA Iasi, societate patronata de Danut Prisecariu.

Tranzactia de la hotel Traian a inclus salile de festivitati din Piata Unirii, nr. 1, hotelul fiind dotat cu un numar total de 68 camere. Restaurantul Traian aferent hotelului are o capacitate totala de 140 de persoane deservite de bucatarie, birou, vestiar, grup sanitar, spatii de depozitare, echipamente, mobilier si instalatii specifice unei unitati de tip restaurant.

Citeste si : Bomba in lumea afacerilor din Iasi! Tranzactie misterioasa la hotelurile Traian si Astoria! FOTO

Grand Hotel Traian, denumit anterior Hotelul Traian, a fost construit în 1882 dupa proiectele inginerului francez Gustave Eiffel. Hotelul Traian din Iasi a fost inclus pe Lista monumentelor istorice din judetul Iasi din anul 2004. Pe locul în care se afla astazi Hotelul Traian au existat anterior dughenele avocatului Scarlat Pastia (1827-1900), primarul orasului Iasi în perioada 1877-1879.

Primarul a decis sa le demoleze pentru a ridica un teatru national. Proiectul nu a fost realizat însa, iar în locul edificiului cultural a ridicat Hotelul Traian. Lucrarile de constructie s-au derulat între anii 1879-1882, fiind executate de firma condusa de Eiffel. Ca urmare a cheltuielilor de constructie foarte mari, Scarlat Pastia s-a îndatorat atât de mult, încât a fost ruinat. Pentru a-si acoperi datoriile, a fost nevoit sa cedeze imobilul catre societatea Creditul Urban – unul dintre creditorii sai.

Din anul 2001 pana in 2003, Danut Prisecariu, proprietarul SC Alimentara SA, a achizitionat de pe piata Rasdaq si de la Ministerul Turismului actiunile detinute la SC “Turism Moldova” SA, devenind proprietarul societatii care avea în patrimoniu Hotelul Traian. Dupa ce a intrat in faliment, Prisecariu a pierdut bun cu bun, iar aceste doua hoteluri au fost scoase la mezat pentru a se mai acopri din datoriile de milioane euro acumulate de acesta.


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here