Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete Buna Ziua Iasi : Afacerea anului a dinamitat centrul Iasului....

Buna Ziua Iasi : Afacerea anului a dinamitat centrul Iasului. Totul s-a derulat in cel mai mare secret

889
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

• Detalii incredibile ies la iveala despre o afacere socanta derulata tocmai in centrul Iasului • La mijloc sunt persoane sus-puse, cu implicatii in lumea politica si care au reusit sa dea un nou tun financiar pe spatele unor simpli afaceristi • Afacerea s-a derulat in cel mai mare secret

O noua afacere de proportii pare sa aiba loc tocmai intr-unul din cele mai luxoase locuri din municipiul Iasi. Secretul a fost bine tinut, pentru ca la mijloc se afla o serie de persoane cu influenta care au controlat ani la rand mediul imobiliar. Astfel s-a ajuns ca si unul din cele mai luxoase stabilimente din centrul Iasului sa reintre integral in posesia unei familii certate cu legea. Este vorba de Hotelul International de pe strada Palat, ce a ajuns sa fie acum controlat in totalitate de catre apropiatii familiei lui Dan Radu Rusanu si a fostului ministru liberal Relu Fenechiu, aflat in prezent in inchisoare.

Cum s-a ajuns aici? Mai multe sali din cadrul hotelului in care functionau restaurante, baruri si chiar se tineau conferinte erau administrate de o alta firma ce nu avea legaturi cu familia Rusanu. Administratorii acestei firme, Corex SRL, aveau ceva profit de pe urma investitiei, insa lucrurile au ajuns sa se schimbe radical. Persoane din interiorul hotelului au aratat ca reprezentantii familiei lui Dan Radu Rusanu au decis sa reintre in posesia acestor sali cu orice pret.

Totul s-a intamplat in secret la inceputul lunii martie. Angajatii trecuti pe societatea Corex SRL s-au trezit ca trebuie sa demisioneze din cadrul acesteia si sa treaca pe o cu totul alta societate. Aceste aspecte s-au derulat extrem de repede, in doar doua zile. Astfel, pe data de 10 martie, salariatii au demisionat, iar pe 12 toti au semnat noi state de plata, tocmai pe Palas International Resort SRL. Se pare chiar ca patronii de la International chiar trebuiau sa achite o suma de bani celor de la Corex SRL si de aici a intervenit un conflict intre parti. Asa sustin si cativa din angajatii hotelului cu state vechi in interior. Practic, restaurantele Panoramic, Tirol, Sophia Ky Lounge sau barul Wisky Bar au ajuns in posesia administratorilor Palas International Resort. Toate bonurile de consum au ajuns sa fie trecute pe noua firma ce administreaza restaurantele.

Citeste si: Dezvaluiri uluitoare din culisele unui hotel de fite din Iasi

De precizat ca initial firma a avut sediul pe Soseaua Nationala nr. 64-66, unde firma lui Fenechiu ridica un centru de afaceri. Ulterior, sediul Palas International Resort a fost mutat pe strada Palas, la numarul 5 A, de unde totul se putea controla mai usor. In ultima perioada, surse din hotel arata ca fetele lui Rusanu au venit din ce in ce mai des la Iasi sa se intereseze in detaliu de afacere. In plus, se pare ca si Rusanu personal s-a interesat de afacere. Conform unor discutii din interior, chiar el a propus sa schimbe destinatia Wisky Bar, folosit pana atunci doar ca local pentru cei ce erau cazati in stabiliment. Rusanu a avut numeroase probleme cu legea in ultimul timp. Nasul lui Fenechiu a fost incarcerat pentru o perioada pentru fapte de coruptie. Fostul sef al Autoritatii de Supraveghere Financiara a stat un timp dupa gratii, fiind trecut apoi in arest la domiciliu.

Istoricul unei “afaceri” trasnet

Cladirea a fost ridicata de catre firma Fene Grup, actuala Engeko, care a apartinut fostului ministru liberal Relu Fenechiu, aflat in prezent in puscarie pentru fapte de coruptie. In urma cu cativa ani, Relu Fenechiu a achizitionat o suprafata de teren in acea zona, unde urma sa se ridice hotelul, suma vehiculata fiind de circa un milion de euro. Exista informatii ca s-a recurs chiar la o firma paravan, in fapt un off-shore din Cipru, al carui reprezentant era un apropiat al lui Rusanu, asociat ulterior in afaceri cu fiicele acestuia. La începutul lunii decembrie 2009 a fost înfiintata firma Palas International Resort SRL Iasi, detinuta atunci, în proportie de 99 la suta, de o firma a deputatului Relu Fenechiu. Aceasta are ca obiect de activitate “hoteluri si alte facilitati de cazare similare”.

La putin timp de la înfiintare, Palas International Resort SRL si-a schimbat structura asociatilor, 75 la suta din partile sociale ale firmei fiind preluate de un off-shore din Cipru si anume Klartech Holdings Limited, controlata de un anume Alexandru Bogdan. Ulterior, acesta accepta, in mod ciudat, ca firma sa ramana administrata de omul lui Fenechiu, Mihai Damian. Hotelul ridicat la Iasi face parte din lantul hotelier International, alaturi de stabilimentele din Bucuresti si Sinaia. Afacerea nu a fost controlata personal de Rusanu, ci de fiicele Ana Rucsandra, respectiv Dana Maria Anastase si de sotia acestuia Anca Daniela. S-a stiut multa vreme ca Dan Radu Rusanu apare ca presedinte al International SA, societate ce isi are sediul in incinta hotelului cu acelasi nume din Sinaia. Hotelul de acolo si cel din Bucuresti fac parte din structura care il cuprinde si pe cel de la Iasi. Insa legaturile par a se pierde printre diverse societati.


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here