Acasă Jurnalul Bucurestiului Invatamant, Educatie Buna Ziua Iasi : Au reusit cand nimeni nu le...

Buna Ziua Iasi : Au reusit cand nimeni nu le dadea vreo sansa! Trei elevi ieseni, din familii fara bani, au uimit Romania

367
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

• Chiar daca aceste fapte sunt extrem de rare, ele au o incarcatura emotionala aparte • Doi baieti si o fata sunt in prim-planul intregii povesti • Profesorii lor sunt profund impresionati de ceea ce au putut face • Marturiile si descrierile tinerilor, plecand de la ceea ce au putut realiza, contin o serie de elemente inedite si incitante Chiar daca nu provin de la marile colegii din municipiul Iasi, doi elevi si o liceana merita toata admiratia si respectul colegilor, parintilor si profesorilor. Ei provin de la colegiile Stefan cel Mare – Harlau si Mihail Sadoveanu – Pascani. Chiar daca provin din familii cu venituri normale, ei sunt cei mai buni din generatia lor.

Citeste si: EXCLUSIV! Aceasta este noua generatie de elevi exceptionali ai Iasului

“Vreau sa invat noi tipuri de limbaje sau sa lucrez in securitatea cibernetica”

Chiar daca are abia 14 ani, Robert Andrei Musteata a absolvit clasa a VIII-a la Colegiul National Stefan cel Mare din Harlau ca sef de promotie cu media generala 9.97! El este originar din satul Maxut – comuna Deleni. Parintii lui sunt fosti absolventi ai unitatii de invatamant si au o situatie financiara modesta, dar un suflet mare. Dand dovada de pragmatism si realism, Robert marturiseste ca visul sau este sa devina informatician.

Citeste si: Toti tinerii din Iasi ar trebui sa-i admire pe acesti liceeni! Succesul lor ascunde o poveste de viata senzationala – GALERIE FOTO, VIDEO

“În decursul acestor patru ani am reusit sa-mi depasesc limitele si sa obtin rezultate remarcabile, nu numai la clasa, ci si la diferite concursuri sau olimpiade. A contat foarte mult pentru mine dorinta de a face performanta si de a fi mereu primul. Anul acest am ocupat locul I la Concursul Comper, sectiunea Matematica. Mereu mi-a placut sa rezolv probleme din revista colegiului anume Gazeta Matematica. Am fost evidentiat la rubrica rezolvari, lucru care m-a impresionat foarte tare. La Matematica am avut mereu nota maxima cu toate ca nu am vanat asta. Eu am facut totul cu placere si chiar la începutul clasei a V-a nu as fi crezut ca, acum, la sfârsit de gimnaziu, voi fi fruntasul clasei. Înca de mic mi-am dedicat timpul studiilor pentru ca, mai târziu, sa ma pot bucura de pe urma rezultatelor pe care le detin. Acesti patru ani de gimnaziu au fost cei care m-au ajutat sa ma descopar ca persoana si sa-mi fixez un tel în viata. Dupa liceu, optiunea mea ar fi sa studiez mai departe în domeniul Informaticii, in programare, sa invat tipuri de limbaje informatice sau sa am o cariera in zona securitatii cibernetice”, povesteste viitorul licean.


Citeste si: Catalogul elevilor de NOTA 10 – GALERIE FOTO, VIDEO

“Scoala mea este cea mai grozava”

Mai departe, la doar cativa kilometri de Harlau, la Pascani, este un alt exemplu de reusita in viata si la scoala. Cezar Justinian Lupu a absolvit ca sef de promotie clasa a VIII-a in cadrul Colegiului Sadoveanu. “Cred ca si alte scoli sunt grozave, dar scoala pe care parintii mei au ales-o pentru mine este cea mai grozava, cu o elita a profesorilor si cu elevi seriosi, inteligenti si ambitiosi. Sunt mandru si plin de emotie cand pot afirma ca, in toti cei patru ani de gimnaziu, am avut media generala 10. Am luat parte si la numeroase concursuri sau olimpiade. Majoritatea la disciplina Matematica, dar nu am neglijat nici literatura… Vreau ca, peste ani, sa pot deveni medic, dar poate ca ma voi învrednici si de nobila profesiune a tatalui si a bunicului meu, preotia”, arata Justinian.

Citeste si: Performanta incredibila pentru o eleva din Iasi – FOTO

“Munceste acum si îti vei multumi mai târziu”

Chiar daca este cu patru ani mai mare, colega sa de la Sadoveanu, Mihaela Balau este noua sefa de promotie a claselor a XII-a de la importanta unitate educationala pascaneana. Aceasta are o fire razbatatoare si o personalitate extrem de puternica. Este laureata a unor importante intreceri si olimpiade, atat locale, cat si nationale, la discipline precum Religia sau Limba si Literatura Romana. Ea si-a concretizat pasiunea pentru creatie literara fiind premiata în cadrul Concursului National de Proza “Ion Creanga”.

Citeste si: Pregatiri pentru cariere de succes la Colegiul „M. Sadoveanu”

“Am studiat la profilul Filologie – intensiv Engleza si am fost implicata inclusiv in proiecte internationale precum «Growing up with the cartoons», acolo unde, împreuna cu alti colegi si doamna profesor coordonator Mihaela Vatau, am primit distinctia pentru cea mai buna echipa. De asemenea, am obtinut si certificatele lingvistice Cambridge si DELF care sper sa ma ajute in cazul unei eventuale experiente internationale. Cred ca Dumnezeu mi-a oferit multa vointa alaturi de un mediu familial si scolar benefic pentru a evolua. În viitor, sper sa-mi reunesc toate scrierile de pana acum sub copertile unui album literar si sa ajung un om care sa activez in domeniul legislativ sau juridic din România. Îmi iubesc tara si sper ca, alaturi de cei din generatia mea, sa realizez ceva constructiv. Crezul meu pentru mai departe este: «Munceste acum si îti vei multumi mai târziu!», a dezvaluit Mihaela.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here