Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete Buna Ziua Iasi : BOMBA! Afaceri scandaloase…

Buna Ziua Iasi : BOMBA! Afaceri scandaloase…

123
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

BOMBA! Afaceri scandaloase facute in mare secret de smecherul cu Ferrari. Cladiri puse sub sechestru, demolate in masa la Iasi

Cladire Zlate Calea Chisinaului

• Familia Zlate este acuzata ca a ordonat demolarea ilegala a unor cladiri de pe platforma Terom SA • In aceasta zona, membrii familiei cercetate pentru devalizarea fabricii iesene controleaza un centru de afaceri ridicat cu ajutorul fondurilor europene, iar halele respective au fost puse sub sechestru de DIICOT, ceea ce poate starni un imens scandal • Conform informatiilor, terenurile ar fi detinute de diversi interpusi, iar lucrarile de dezafectare sunt facute pe ascuns, doar in weekend, pentru a nu atrage atentia autoritatilor • Viorel Lucian Zlate neaga faptul ca ar sta in spatele acestor actiuni si sustine ca nu poate demola ceva ce nu a construit

Familia Zlate, cercetata pentru devalizarea Termo SA, este acuzata ca a inceput o serie de demolari masive pe platforma fostei fabrici din Iasi. In zona terenului din Calea Chisinaului, familia Zlate detine un centru de afaceri ridicat cu fonduri europene prin intermediul companiei JAD Group SRL, iar conform informatiilor, acestia ar fi ordonat demolarea unor hale.

Marea problema este ca aceste hale s-ar afla sub sechestru asigurator pus de catre procurorii DIICOT in cadrul anchetei de devalizare a Terom.

“Familia Zlate, care a devalizat Terom Iasi, demoleaza fara autorizatie, sâmbata de sâmbata, halele de pe calea Chisinaului din spate la Electra. In cursul saptamânii nu se munceste, utilajele sunt parcate mai in spate. Halele sunt pline cu deseuri toxice apartinând fostei Terom si duce molozul in aceeasi curte, in spatele rezervoarelor de combustibil ale Lukoil. Halele sunt puse sub sechestru de DIICOT si odata demolate, DIICOT ramâne cu sechestru pe ceva ce nu mai exista. Terenul e cumparat tot de familia Zlate, prin alta firma, stiind ca halele sunt sub sechestru. Odata demolate halele, terenul poate fi folosit cum vor ei. Trebuie instiintata Garda de Mediu pentru ca sunt deseuri toxice in mare cantitate si foarte periculoase”, au precizat surse de incredere care au dorit sa ramana sub protectia anonimatului.

Citeste si: EXPLOZIV! Cel mai smecher afacerist din Iasi! Si-a cumparat un Ferrari dupa ce a ajuns in vizorul DIICOT!

Ce spune familia Zlate despre situatie

Dupa sase ani de procese si peste 70 de termene de judecata, in anul 2016, Tribunalul Iasi a dat sentinta cu privire la devalizarea fostei fabrici Terom Iasi, unul dintre cele mai mari combinate de fibre sintetice. Magistratii au concluzionat ca afacerea a fost pusa la cale de Viorica Zlate, director al combinatului, si fratii Hasan si Ammar Nanna. Viorica Zlate a fost condamnata la 3 ani si sase luni de inchisoare cu executare pentru complicitate la delapidare. Insa, sentinta a fost atacata.

Prin intermediul firmei fara datorii la bugetul de stat la vremea respectiva, JAD Group, au fost accesate fonduri europene de 14 milioane de euro, ce vizau amenajarea unui centru de afaceri pe platforma Terom.
Viorel Lucian Zlate sustine ca nu are legatura cu lucrarile care se fac in zona respectiva. “Nu am nimic, nu cunosc, nu stiu despre ce e vorba. Intr-adevar, este o firma care face curatenie, strange mizeria de la Terom. Nu am cum sa demolez ceea ce nu am, nu construiesc nimic”, a spus Viorel Lucian Zlate.Firma JAD Group SRL a obtinut o finantare nerambursabila de la Ministerul Dezvoltarii Regionale prin intermediul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Est (ADR-NE) pentru derularea proiectului care are denumirea “Infiintare structura de sprijinire a afacerilor in vederea valorificarii potentialului material si uman al municipiului Iasi prin modernizare cladire existenta si amenajari interioare”.

Citeste si: Cei mai tari afaceristi din Iasi vor muri de invidie. Tun de milioane de euro din fonduri UE dat doar cu cateva facturi – FOTO

Combinatii de firme cu acelasi sediu, pe Calea Chisinaului

Anul trecut, la insistentele Romtex Trade SRL, unul dintre principalii pagubiti in cazul Terom SA, judecatorii de la Tribunalul Iasi au decis sa-i oblige pe procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi sa inceapa urmarirea penala impotriva Vioricai Zlate, fost director general al Terom SA, pentru comiterea infractiunii de gestiune frauduloasa.

Directia Judeteana a Finantelor Publice (AJFP) Iasi a trecut la verificari in cazul JAD Group, dupa ce firma a solicitat rambursarea sumei de 331.616 lei reprezentand TVA in cazul proiectului din Calea Chisinaului. Dupa verificarile celor de la Finante, s-a stabilit ca firma lui Zlate nu doar ca nu putea sa primeasca acesti bani, ci chiar ar trebui sa mai plateasca in plus statului nici mai mult nici mai putin decat 2.867.320 lei.

Citeste si: Un document exploziv scoate la lumina o golanie de milioane de euro. Fonduri europene servite unor cunoscuti afaceristi

Inspectorii Fiscului au descoperit nereguli grave, in special TVA dedus pentru un numar de operatiuni fictive. JAD Group a inregistrat ca ar fi platit TVA catre 5 firme care apartin sau au fost administrate in fapt tot de familia Zlate si care au acelasi sediu cu JAD Group, pe Calea Chisinaului, nr. 29: Company LGV, Mohingab Group SRL, RFKI Comercial SRL si Ovis General Construct.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here