Acasă Stiinta & Tehnica Economie Buna Ziua Iasi – BOMBA! Nimeni nu credea ca se poate ajunge...

Buna Ziua Iasi – BOMBA! Nimeni nu credea ca se poate ajunge aici :

300
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

 Cea mai mare firma de constructii din Iasi se apropie de faliment

Titel Sinescu iasicon

• Una dintre cele mai mari firme de constructii din Iasi a intrat in procedura de insolventa, dupa ce a rulat contracte in valoare de sute de milioane de euro in ultimii ani • O companie din Arges, care se afla in reorganizare judiciara, a reusit sa bage in insolventa colosul Iasicon SA, dupa mai multe incercari esuate de recuperare a unei sume neachitate de 300 mii euro • Societatea controlata de Titel Sinescu a inregistrat brusc o pierdere financiara pe parcursul anului trecut, insa are in derulare mai multe contracte in valoare de cateva milioane de euro incheiate cu institutii publice din Iasi • Compania a avut afaceri anuale de peste 100 milioane lei in ultima perioada si a inregistrat un numar de peste 650 angajati

Poate cea mai mare firma de constructii a ultimilor ani din Iasi a intrat in procedura de insolventa. Magistratii de la Curtea de Apel Iasi au aprobat apelul facut de SC Orion Auto Invest SRL prin care a solicitat plata unei datorii restante de aproape jumatate de milion de euro. SC Orion Auto Invest SRL din Arges a incercat in repetate randuri sa bage in insolventa firma de constructii din Iasi, insa abia dupa un an de probe, cererea a fost aprobata pe data de 28 iunie 2018, iar dosarul a ajuns pe masa judecatorului-sindic.

Procedurile au fost realizate de casa de insolventa SC Fractal Insolventa SPRL, care au reusit sa anuleze in instanta deciziile anterioare prin care s-au respins cererile de deschidere a procedurii de insolventa in cazul Iasicon SA.

“Respinge exceptia lipsei calitatii procesuale active a SC Fractal Insolventa SPRL, exceptie invocata de catre intimata-debitoare.  Constata ca apelanta este scutita de taxa judiciara de timbru. Admite apelul declarat de catre SC Fractal Insolventa SPRL, în calitate de administrator judiciar al SC Orion Auto Invest SRL împotriva sentintei civile nr. 232/20.02.2018, pronuntata de Tribunalul Iasi, sentinta pe care o anuleaza. Trimite cauza judecatorului-sindic pentru deschiderea procedurii insolventei debitoarei SC IASICON SA”,  se arata in pronuntarea magistratilor de la Curtea de Apel Iasi.

Citeste si : Cel mai mare jaf descoperit anul acesta la Iasi. Procurorii au luat urma unor afaceristi care au tras o teapa de sute de miliarde – FOTO

Insolventa pentru o datorie de circa 300 mii euro

Acest apel a fost facut dupa ce judecatorul sindic a respins mai multe cereri de intrare in insolventa a Iasicon SA. SC Orion Auto Invest SRL a avut incheiat un contract cu Iasicon SA in cadrul proiectului “Sistemul de management integrat al deseurilor în judetul Iasi (SMID)”, firma din Arges furnizand catre compania din Iasi mai multe structuri metalice folosite in activitatea de constructii.

Contactati telefonic, reprezentantii SC Orion Auto Invest SRL din Arges au refuzat sa dea mai multe detalii despre cererea de deschidere a insolventei in cazul Iasicon SA. Furnizorul de structuri metalice revendica o suma de 1,3 milioane lei despre care sustine ca Iasicon nu a achitat-o.
Producatorul de structuri si confectii metalice, SC Orion Auto Invest SRL, se afla in procedura insolventei inca din anul 2015, iar casa de insolventa SC Fractal Insolventa SPRL face demersurile pentru recuperarea debitelor, compania avand datorii totale de 29.492.332 lei.

Citeste si : Captura impresionanta a procurorilor anticoruptie! Mascatii au intrat ieri peste un afacerist controversat al Iasului! FOTO, VIDEO

Iasicon SA are contracte in derulare de cateva milioane euro

Consiliul Judetean Iasi, Primaria Iasi, Mitropolia Moldovei si Bucovinei, Ministerul Culturii, ApaVital Iasi, numeroase primarii din judetul Iasi si din alte zone ale tarii au avut contracte in valoare de zeci sau sute de milioane de euro cu Iasicon SA in ultimii ani.

In prezent, firma controlata de Titel Sinescu are in derulare trei contracte importante cu Consiliul Judetean Iasi, fiind vorba despre modernizarea Casei Pogor (proiect in valoare de 1,8 milioane euro), realizarea noului sediu al Consiliului Judetean Iasi din strada Vasile Alexandri (proiect in valoare de 2 milioane euro) sau modernizarea Casei Dosoftei, contract in valoare de 1,2 milioane de euro semnat chiar inainte de intrarea in insolventa a Iasicon SA, intr-o perioada in care se cunosteau problemele financiare cu care se confrunta firma de constructii.

“Lucrarea de pe strada Vasile Alecsandri merge foarte bine. In perioada urmatoare va fi si gata de altfel. Nu sunt probleme si nici nu cred ca vor fi. Am semnat recent si ordinul de incepere a lucrarilor la Casa Dosoftei. Era o problema daca se ajungea la faliment”, a mentionat Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean Iasi.

Citeste si : EXCLUSIV! Granzii din Iasi nu mai au chef de facut bani! Profit prea mic la un milion de euro

Pierderi financiare bruste, inregistrate de firma lui Titel Sinescu

Intrarea in insolventa a Iasicon SA nu inseamna automat blocarea contractelor aflate in derulare sau intrarea in faliment a companiei, ci se vor face o serie de proceduri in asa fel incat SC Orion Auto Invest SRL sa recupereze cei 1,2 milioane de lei. Daca aceste proceduri nu vor fi realizate, se poate ajunge chiar la falimentul societatii. Odata cu deschiderea procedurii de insolventa este posibil ca si alti creditori ai Iasicon SA sa isi faca aparitia, iar datoriile companiei sa fie mult mai mari.

Iasicon SA este una dintre cele mai importante companii de constructii din zona Moldovei, chiar si din tara. Firma controlata de omul de afaceri Titel Sinescu a inregistrat cifre de afaceri anuale de peste 100 milioane de lei in perioada 2010 – 2016, fiind cea mai prospera perioada pentru firma de constructii care s-a bazat cel mai mult pe contracte din fonduri publice si europene.

Anul 2017 a insemnat o cadere brusca pentru Iasicon SA, care a inregistrat o cifra de afaceri de “doar” 29.100.959 lei si o pierdere de 14.373.121 lei. In prezent, datoriile companiei sunt de 22.141.840 lei si figureaza cu un numar de 251 angajati, aproape de trei ori mai putini salariati decat in anii precedenti.


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here