Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete Buna Ziua Iasi : Caracatita de firme care a capusat bugetul Iasului!

Buna Ziua Iasi : Caracatita de firme care a capusat bugetul Iasului!

159
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 Milioane de euro, disparute fara urma in conturile unor afaceristi suspecti

euro

• Una dintre cele mai mari retele de firme fantoma care au activat in Iasi a fost deconspirata dupa ce a prejudiciat bugetul public cu o suma impresionanta • Creata in jurul unor afaceristi necunoscuti de etnie roma si care, de regula, nu pot fi gasiti la domiciliu, aceasta retea a adunat profituri uriase fara a avea salariati, dar cu numeroase tranzactii fictive la activ • Societatile care au activat in jurul Euro Flor Construct Fin SRL, din comuna Ciurea, au produs o gaura in bugetul statului in suma de aproape 3 milioane de euro numai in trei ani, timp in care nu au furnizat nicio informatie inspectorilor fiscali care ar fi trebuit sa le verifice activitatea

Euro Flor Construct Fin SRL a fost vreme de mai multi ani “centrul de comanda” al unei retele de firme capusa care a adus prejudicii enorme pentru bugetul statului intr-un timp extrem de scurt.

Firma a fost infiintata in anul 2009 si a avut activitate doar in anul respectiv, precum si in 2010, atunci cand a inregistrat o cifra de afaceri de 3,5 milioane de lei, cu pierderi de aproape 7 mii lei si fara angajati. Desi activitatea societatii era total suspecta, mai ales ca a fost implicata intr-o serie de controale realizate de inspectorii Fiscului inca de acum trei ani, in care erau implicate mai multe societati acuzate de evaziune fiscala, Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Iasi s-a indreptat abia acum pentru a recupera banii pierduti de stat in tot acest timp.

In centrul retelei se afla firma Euro Flor Construct Fin SRL inregistrata in Lunca Cetatuii, societate care are ca obiect de activitate “comertul cu ridicata al materialului lemnos si al materialelor de constructii si echipamentelor sanitare”. Aceasta firma inregistra in contabilitate o serie de tranzactii fictive care au dus la prejudicierea bugetului statului cu o suma ce a ajuns la 13.184.530 lei (2,9 milioane de euro) prin neplata in mod corect a TVA si a impozitului pe profit.

Astfel, printre societatile implicate se numara Alpacino Impex SRL, Danubiana Metal SRL, Comesad Construct, Nicoanto, Euro Metal Oil Company, Metal Font-Stil, Metal Gold Palas etc. Numai prin neplata in mod corect a TVA s-a produs o gaura in bugetul statului de 4.808.847 lei, prin inregistrarea unor achizitii fictive de marfuri.

Citeste si: Iata milionarii de carton ai Iasului! Retea impresionanta de evaziune fiscala, creata in jurul unor afaceristi necunoscuti. Prejudiciul este urias

Au facut achizitii inclusiv de la firme care nu existau

Fondatorul societatii cu sediul social in Lunca Cetatuii este Ionita Stanescu, nascut in anul 1986, domiciliat în comuna Ciurea. Aceste societati sunt controlate in realitate de alte personaje care apeleaza la persoane necunsocute pentru a fi trecute oficial in conducerea firmelor care se ocupa mai ales de evaziune fiscala.

Controlul Fiscului a evidentiat faptul ca pe facturile prin care s-a incercat justificarea achizitiilor de utilaje si materiale de constructii erau trecute unele date nereale, iar pe langa asta nu s-a putut stabili provenienta utilajelor si a marfurilor respective. De asemenea, nu au fost identificate contracte care sa stea la baza achizitiilor respective.

Citeste si: Blestemul castigurilor usoare! Milionarul de la Loto a dat de belele! Firma lui, implicata intr-o retea de evaziune fiscala. Prejudiciul este de milioane de euro

“Din analiza efectuata de organul fiscal s-au desprins urmatoarele trasaturi generale ale partenerilor societatii (furnizori si clienti): nu intocmeau evidenta contabila; nu se prezentau pentru efectuarea controalelor fiscale; nu inregistrau obligatiile fiscale reprezentand TVA, deoarece diminuau taxa aferenta livrarilor efectuate cu taxa aferenta unor achizitii de la societati care nu inregistreaza, nu declara si/sau nu achita TVA; nu evidentiau si nu declarau impozit pe profit sau sumele declarate sunt foarte mici comparativ cu cifra de afaceri inregistrata; nu au salariati; facturile nu au inscrise datele persoanei care le-a intocmit”, se arata in raportul realizat de inspectorii fiscali.

Mai mult, prejudiciul calculat prin neplata in mod legal a impozitului pe profit se ridica la 5.259.916 lei. Acest prejudiciu s-a produs tot prin inregistrarea unor achizitii fictive de genul celor inregistrate mai sus. Pentru ca in realitate nu s-a cumparat nimic, cheltuielile efectuate intre firme cu “achizitiile” nu au putut fi considerate deductibile.

Citeste si: Fenomen fara precedent! Cele mai mari scoli de soferi din Iasi sunt in pragul falimentului! Motivul pare bizar! Tu ti-ai luat permisul aici?

“Concluziile organului fiscal au fost în sensul ca societatea debitoare participa la realizarea unui ansamblu de operatiuni ce constituie elementele unei «fraude tip suveica», organizata intre mai multe entitati cu scopul de a realiza operatiuni fictive de vanzari-cumparari succesive de bunuri si servicii”, au mai precizat inspectorii fiscali.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here