Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete Buna Ziua Iasi : Celebru afacerist din Iasi, lasat in pielea goala…

Buna Ziua Iasi : Celebru afacerist din Iasi, lasat in pielea goala…

214
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Celebru afacerist din Iasi, lasat in pielea goala dupa ce a fugit din tara. Intreaga avere este executata silit

• Un controversat om de afaceri din Iasi, cu legaturi stranse in lumea interlopa, este lasat fara avere dupa ce a fugit din tara in urma unei condamnari definitive • Autoritatile au pus sechestru pe intreaga avere a cunoscutului interlop care a infiintat una dintre primele firme din Iasi, imediat dupa 1990 • Cu toate ca bunurile aflate in patrimoniul firmelor controlate de acesta trebuiau puse sub sechestru in urma cu mult timp, Autoritatea Fiscala executa silit bunurile dupa multi ani de tergiversare

La scurt timp dupa ce controversatul afacerist Gheorghe Clapon a disparut din tara in urma condamnarii definitive la puscarie pentru inselaciune, insitutiile statului au accelerat demersurile pentru executarea silita a averii acestuia, iar toate terenurile, cladirile si bunurile aflate in patrimoniul firmelor controlate de Gheorghe Clapon au fost puse sub sechestru si urmeaza sa fie executate silit in urmatoarele saptamani.

Aflat in spatele a doua firme controversate, afaceristul cu legaturi in lumea interlopa a infiintat una dintre primele companii din Iasi, imediat dupa 1990. Este vorba despre compania SC Paul si Tati SRL, deschisa in anul 1991, care se ocupa cu lucrari de constructii si care a fost cedata in acte sotiei lui Clapon, Tatiana Clapon (fosta Cravetchi), imediat dupa ce au aparut problemele legale. Cealalta firma controlata de acesta este SC Clapon Construct SRL, companie cu acelasi obiect de activitate si care a fost folosita intr-un lung sir de ilegalitati.

In conditiile in care magistratii au hotarat abia recent intrarea in insolventa a SC Clapon Construct SRL, iar autoritatile incearca sa afle ce bunuri se afla in patrimoniul companiei.

Citeste si : Ocazie pentru vanatorii de oferte! Candva cunoscuta, aceasta firma isi va pierde bunurile pe nimic!

Autoritatea Fiscala a accelerat demersurile de executare silita in cazul SC Paul si Tati SRL, care, desi este ingropata in datorii de aproape 10 ani, iar in 2015 judecatorul sindic a dispus deschiderea procedurii generale a falimentului, SC Paul si Tati SRL a ramas cu numeroase cladiri si terenuri in patrimoniu.

Condamnarea si disparitia lui Gheorghe Clapon au atras insa dupa sine si punerea sub sechestru a tuturor bunurilor care ii apartin. Este vorba despre un teren extravilan in supafata de 300 mp, nr cadastral 5800, situat in zona Bucium, un imobil inscris in CF 39252 situat tot in zona Bucium compus din teren extravilan, categorie curti-constructii, cu suprafata de 650 mp si o constructie, nr cadastral 5799, care are regim de inaltime P+1E+M, insa care nu este finalizata.

In data de 08.12.2017 se va incerca vanzarea acestora cu un pret de 648.000 lei. Un alt teren in suprafata de peste 3.000 mp cu mai multe hale a fost estimat la suma de 4.880.000 lei si urmeaza sa fie vandut.

Citeste si : Sentinta surpriza intr-un mega dosar instrumentat de procurorii DNA Iasi! Ieri-dupa amiaza au fost emise mandatele de arestare pentru toti!

Aproape 2 milioane de euro ar putea fi recuperati de la interlopul iesean

Daca datoriile totale ale SC Paul si Tati SRL sunt de 4.973.162 lei, se pare ca autoritatile vor putea recupera o suma de cel putin  3.032.283 de lei, care este reprezentata de activele imobilizate ale companiei care trebuie executate silit.

In cazul SC Clapon Construct SRL insa datoriile totale sunt de 3.200.870 lei, iar in momentul de fata, autoritatile lucreaza la intocmirea unui tabel al creditorilor. Problema este insa ca firma nu detine bunuri in patrimoniu care sa acopere toate datoriile.

Controversatul afacerist Gheorghe Clapon a fost condamnat la 10 ani de inchisoare de catre Tribunalul Iasi, iar in primavara acestui an, Curtea de Apel i-a stabilit o pedeapsa de noua ani si patru luni de inchisoare. S-a ajuns la o pedeapsa atat de mare si prin contopirea unor pedepse din alte dosare pe care Clapon le-a avut in trecut.

Citeste si : Faliment rasunator in industria cosmeticelor din Iasi. Aceste produse pentru infumusetare dispar de pe piata

“Clapon Gheorghe, asociat unic si administrator al SC Clapon Construct SRL, si Draniceru Oleg, reprezentant al firmei Flamingo-ES Ucraina, i-au indus si mentinut în eroare pe reprezentantii unor societati comerciale din Bucuresti si Germania cu prilejul încheierii si executarii a doua contracte de intermediere si de vânzare-cumparare. Contractele aveau ca obiect achizitionarea de catre societatile prejudiciate de la firma Flamingo – ES, prin intermediul SC Clapon Construct SRL, a unor utilaje industriale pretins importate din Ucraina. La momentul cumpararii, cei doi inculpati au prezentat utilaje asemanatoare aflate în proprietatea unor firme ucrainene neimplicate în operatiuni, sustinând în mod eronat ca au fost achizitionate de Flamingo – ES. În sustinerea acestei afirmatii, Gheorghe Clapon si Oleg Draniceru au prezentat mai multe înscrisuri false. Ca urmare, cele doua societati comerciale au fost prejudiciate cu suma de 1.262.200 de euro”, au precizat procurorii in actul de acuzare.

Cei peste un milion de euro care trebuie recuperati de la SC Paul si Tati SRL se vor distribui catre urmatorii creditori: Administratia Finantelor Publice Iasi, Directia Economica si a Finantelor Publice Locale Iasi, SC Clapon Construct SRL Iasi, Cravetchi (Clapon) Tatiana, SC Termo Sanital Company SRL, SC Telemobile SA Bucuresti, SC Omniasig SA, SC Pado Grup SRL, SC Optimfleet SRL, SC Euroweb Romania SA, Regia Automoma de Transport Public Iasi, Salubris SA, SC 1 iunie Comserv 72 SRL, SC Morell Welding Industries SRL, SC Geplast SRL Constanta.


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here