Buna Ziua Iasi : Cosmar in padocul de caini detinut de mama unei afaceriste renumite. Sute de maidanezi sunt chinuiti

  796
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
   2
   Shares

  • O organizatie pentru protectia animalelor din Iasi tine incuiati sute de caini in conditii greu de imaginat, in spatele acesteia aflandu-se o cunoscuta afacerista din Iasi • Gunoaiele si mizeria creeaza riscuri de sanatate nu doar cainilor, ci si pentru angajatii si voluntarii care intra in contact direct cu animalele • Aceste lucruri se intampla in contextul in care, de-a lungul anilor, au fost facute numeroase donatii din partea iubitorilor de animale pentru ONG-ul respectiv, fara sa se observe insa si investitiile in padocul aflat la marginea Iasului Pentru iubitorii de animale, imaginea padocului din localitatea Cuza Voda este cat se poate de socanta. Peste 200 de caini maidanezi sunt tinuti intr-o mizerie insuportabila, printre mormane de gunoaie si fecale, fara sa existe un sistem de canalizare sau apa curenta. Cei mai multi maidanezi nici macar nu sunt incuiati in custi, acestia umbland liberi prin curtea, imobilul si anexele amenajate intr-o fosta gospodarie sateasca din localitatea Cuza Voda, aflata la doar cativa kilometri de municipiul Iasi. ONG-ul este controlat de Silvia Mihai, mama Irinei Placinschi, cea care a deschis pensiunea si restaurantul “Casa Moldoveneasca” si este implicata in investitia complexului Copou Bellevue. Mai multi iubitori de animale au atras atentia ca, in vreme ce cainii traiesc in aceste conditii cumplite, reprezentantii Asociatiei Maxdog fac campanii peste campanii pentru strangerea fondurilor destinate ingrijirii animalelor din padocul respectiv.Citeste si: Cartierele Iasului, sub asediul maidanezilor! Oamenii au ajuns la disperare

  “Este o mizerie crunta acolo, dealuri de gunoaie si sobolani, iar doamna care detine adapostul vrea sa faca afaceri din asta. Sunt multi donatori care sustin aceasta cauza nobila, atat din afara, cat si din tara, insa banii nu ajung pentru cresterea conditiilor din adapost. Multe lucruri nu se fac legal acolo, iar cainii nu sunt microcipati conform legii. Acolo sunt datorii la curent foarte mari, se cer bani pentru saci de gunoi ca sa poata fi scos din curte si tot asa”, spune un iubitor de animale din Iasi.

  “Cainii sunt facuti reclama pentru bani”

  Aproape saptamanal, reprezentantii ONG-ului Maxdog din Iasi organizeaza asa-numitul “bazar caritabil” in parcul Expozitiei din Copou, unde iubitorii de animale doneaza bani sau alte bunuri folositoare. Totodata, campaniile pe Facebook unde sunt prezentate conturile bancare in care pot fi virate donatiile in bani sunt facute aproape zilnic. Iesenii care au avut diverse contacte cu asociatia Maxdog sustin insa ca banii nu ajung aproape niciodata in folosul cainilor.

  Citeste si: Patroana unui restaurant celebru din Iasi, executata silit pentru datorii

  “Aceasta asa-zisa asociatie, Maxdog, strange banii si se foloseste de ideea unui ONG. De fapt, cainii sunt maltratati si filmati sau pozati, dupa care sunt prezentati pe Facebook cat de chinuiti sunt pentru sensibilizarea donatorilor. Cainii sunt facuti reclama pentru bani. Cainii sunt inmultiti si sunt prezentati cum stau ei flamanzi si au nevoie de mancare, adica de donatii. Au fost numeroase conturi pe Facebook deschise de doamna Silvia Mihai, iar in urma reclamatiilor, paginile au fost sterse, insa au fost inlocuite cu altele si tot asa”, mai povesteste un iesean care a dorit sa ramana sub protectia anonimatului.

  Reprezentantii Maxdog sustin ca banii vin de la un afacerist local

  De cealalta parte, reprezentantii ONG-ului sustin insa ca depun eforturi extraordinare pentru ingrijirea cainilor, iar donatiile facute in contul Maxdog sunt foarte rare si cu sume mici de bani. Asociatia a fost infiintata din anul 2008, iar in urma cu 5 ani a fost deschis si padocul din Cuza Voda. Silvia Mihai, presedintele Maxdog, sustine ca majoritatea banilor vin din buzunarul propriu si de la fiica sa, un afacerist local pe nume Irina Placinschi, in vreme ce donatiile sunt aproape infime si constau mai mult in materiale de constructii si hrana.

  “Eu sunt extrem de devotata pentru ajutorarea acestor caini si sunt ajutata aici de doi angajati, plus voluntarii care ne sustin. Avem 220 de caini si este foarte greu sa-i ingrijim. Le oferim hrana zece saci de 10 kg zilnic, iar cheltuielile ajung la aproximativ o suta de milioane lei pe luna. Donatiile primite de noi prin asociatie sunt foarte mici, mai primim materiale de constructie, hrana si asa mai departe. Nu ne permitem sa tinem adapostul doar din donatii. Fiica mea, Irina Placinschi, ma ajuta cel mai mult cu banii, iar in plus de asta am vandut o casa scumpa pe strada Pinului, iar o parte din bani i-am cheltuit aici. Cine spune ca ne batem joc de animale nu stie ce vorbeste si nu ne cunoaste cu adevarat pentru ca noi iubim acesti caini”, spune Silvia Mihai, presedintele asociatiei Maxdog.


  Raspandeste cu incredere
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
   2
   Shares

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

  Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

  Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

  Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

  Please enter your comment!
  Please enter your name here