Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete Buna Ziua Iasi : De necrezut. Angajari pe combinatii grele la varful...

Buna Ziua Iasi : De necrezut. Angajari pe combinatii grele la varful Iasului.

403
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Sume mari de bani s-au consumat pentru a-i multumi pe toti cei bagati in afacere

• Dezastru total intr-o organizatie ce tine de cea mai inalta autoritate a judetului Iasi • Forul a ajuns sa fie acaparat de tot felul de persoane, fara niciun fel de experienta • De cateva luni, in curtea acestui for au ajuns sa se petreaca tot felul de lucruri dubioase, fara ca cineva sa ia seama de ce se intampla • Culmea, Consiliul Judetean a girat toate aceste fapte, fiind gata sa dea si bani grei pentru ceea ce se intampla in propria ograda

Caz de cascadorii rasului, la cel mai inalt nivel al judetului Iasi. Un for care abia a fost infiintat a ajuns sa fie pus pe chituci si asta chiar inainte sa scoata capul in strada. Cei care au infiintat Ansamblul Folcloric al judetului Iasi si-au batut pur si simplu joc de banii publici. Dintr-un ansamblu care s-a dorit a fi unul profesionist, acesta s-a transformat incet intr-unul de amatori.

De altfel, acest ansamblu folcloric a fost cuprins de scandaluri inca de la bun inceput, dupa ce a ajuns sa fie acaparat de tot felul de oameni, doar pentru ca alesii judeteni au convenit sa dea lunar 200 mii de lei (peste 43 mii euro) din bugetul Consiliului Judetean pentru sustinerea activitatii forului respectiv.

IATA PROIECTUL DE HOTARARE privind aprobarea Organigramei si Statului de functii pentru Ansamblul Folcloric al Judetului Iasi

Insa treptat, acest ansamblu ajunge sa semene cu o sezatoare, unde se aduna artisti aflati la inceput de drum si care cauta sa se afirme. In niciun caz noul ansamblu cu care se lauda cei de la judet nu poate fi unul profesionist. Ba chiar, de la bun inceput, cei de la ansamblu au incercat sa strecoare prevederi in regulamentul de functionare ca pot canta la nunti, botezuri si cumatrii.

Sefii administratiei judetene ar putea foarte bine sa faca orice altceva cu 200 mii de lei lunar, sa reabiliteze un drum, sa faca un proiect pentru copii, insa prefera sa arunce sume mari de bani pentru un asa-zis ansamblu creat pe genunchi.

In plus, la ansamblu au avut loc deja concursuri cu scandal pentru unele posturi, iar acum au ajuns sa justifice de ce cei cu experienta evita sa vina la acest ansamblu. Managerul Petru Susu a justificat scaderea treptelor de selectie pentru ca nu s-au prezentat la concurs profesionisti in domeniu.

“Pentru largirea bazei de selectie a candidatilor in vederea ocuparii posturilor de solist vocal, instrumentist dansator, respectiv pentru asigurarea unei bune functionari a Ansamblului Folcloric al Judetului Iasi la nivelul colaborarii intre compartimentele acestuia, solicitam efectuarea urmatoarelor modificari ale statului de functii: coborarea la nivelul debutant a gradelor/treptelor profesionale pentru urmatoarele posturi: Solist vocal S I (un post), Solist vocal M II (un post), Instrumentist M I (doua posturi – acordeonist si clarinetist), Instrumentist M II (doua posturi – naist si un post de violonist), Dansator M I (toate cele 4 posturi existente in statul de functii), Dansator M II (toate cele 6 posturi existente in statul de functii), Dansator M III (15 posturi dintre cele 16 existente in statul de functii). Necesitatea acestor modificari deriva din faptul ca cele mai multe dintre persoanele care si-au manifestat interesul pentru aceste posturi si cei mai multi candidati inscrisi la concursul pentru ocuparea posturilor mai sus mentionate au fost tineri care nu au putut demonstra vechimea in munca ceruta de nivelul gradelor/treptelor profesionale aferente posturilor scoase la concurs”, se arata in nota de fundamentare ce sta la baza organigramei.

Citeste si: EXCLUSIV! Un profesor din Iasi a avut socul vietii! Din cartile lui s-au pus intrebarile la concurs, dar el a fost respins. Detalii uluitoare – FACSMILE

Harababura totala in organigrama. Posturi pregatite pentru cumetrii si neamuri

Practic, acest ansamblu va ajunge sa se umple de debutanti, in timp ce suma alocata de la CJ va ramane aceeasi. Astfel, va aparea un post de recuziter debutant, cu studii medii, un post de referent artistic, de asemenea debutant, cu studii medii.

Organigrama mai prevede doua posturi de solist vocal, ambii debutanti, din care unul cu studii medii si unul cu studii superioare, precum si posturi de artisti instrumentisti debutanti. Organigrama mai prevede aparitia a cinci posturi de instrumentisti, toate cu studii medii, ce cauta debutanti. In plus, in noua organigrama vor aparea 15 posturi de dansatori, toate cu studii medii.

Citeste si: Incredibil! Cititi si va cruciti! Un director din Iasi este platit regeste din bani publici sa-i distreze pe altii. Poate canta si la nunti

“Mentionam si faptul ca majoritatea persoanelor care si-au manifestat interesul pentru a participa la concursul pentru ocuparea posturilor mentionate anterior, dar nu au depus dosarul de candidatura, sunt tineri absolventi ai unor institutii de invatamant artistic din Iasi sau din tara, au activitate artistica si au obtinut rezultate remarcabile ca membri ai unor ansambluri folclorice de amatori, insa nu au fost angajati ca instrumentisti sau dansatori. In aceste conditii, coborarea la nivelul debutant al gradelor/treptelor profesionale pentru posturile mentionate mai sus va determina largirea bazei de selectie a artistilor din cadrul ansamblului nostru. De mentionat este faptul ca au fost situatii in care pentru unele posturi nu s-a inscris niciun candidat sau situatii in care niciun candidat inscris nu a fost admis la etapa selectiei de dosare din cauza lipsei vechimii in munca”, se mai arata in nota de fundamentare.

In Consiliul Judetean se stie deja ca pe aceste posturi vor ajunge in mare parte doar cunostintele celor care au decis sa infiinteze si sa coordoneze activitatea acestui ansamblu folcloric si ca in baza posturilor anterioare, cu studii medii si vechime in domeniu, aceste persoane nu aveau cum sa prinda functiile.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here