Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete Buna Ziua Iasi : DEZVALUIRI BZI! Scandal international, DEZLANTUIT de presedintele Klaus...

Buna Ziua Iasi : DEZVALUIRI BZI! Scandal international, DEZLANTUIT de presedintele Klaus Iohannis !

209
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

 DOVEZI FLAGRANTE legate de proprietati ale evreilor, CONFISCATE de Grupul Etnic German – VEZI FACSIMILE

• Reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI – BZI prezinta o serie de dovezi grave legate de modul in care, actualul presedinte al Romaniei – Klaus Werner Iohannis, ar fi oferit pe tava (in calitate de primar al Sibiului – n.r.) proprietati ce au fost confiscate de la cetateni evrei, in anii ’30 – ’40 ai secolului XX, catre actualul Forum Democrat al Germanilor din Romania – FDGR, urmas al defunctei organizatii naziste numita “Grupul Etnic German”! • Grav este ca, la acel moment, actualul presedinte Iohannis s-ar fi aflat in CONFLICT FLAGRANT DE INTERESE, avand in vedere ca datele oficiale arata ca acesta era si presedintele organizatiei la nivel national al Forumului, exact reclamantul din cadrul FDGR • Jurnalistii BZI l-au interpelat pe Victor Dogaru, personaj care a facut primele dezvaluiri in acest caz scandalos, acesta oferind date extrem de clare pe acest plan! • Mai mult, intr-un raspuns oficial transmis BZI de catre Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania – Cultul Mozaic – FCER, prin vocea presedintelui Aurel Vainer se arata ca: “Sub aspect istoric, Grupul Etnic German a actionat in acea perioada in modul asemanator cu felul in care a actionat Statul National Legionar si dictatura antonesciana” • Demn de remarcat este ca, intr-un caz derulat in actualul judet Giurgiu, “Grupul Etnic German” ar fi preluat BRUTAL o serie de imobile de la PROPRIETARI evrei
De curând a intrat în dezbaterea publica subiectul “Grupul Etnic German”, o tema aproape deloc abordata de istorici, în ultimii 70 de ani! Contextul este tocmai cel al dezvaluirilor din ultima perioada, când date din trecutul unor politicieni au devenit interesante pentru opinia publica. Interesul fata de acest subiect consta, in principal, fata de legatura dintre domnul Klaus W. Iohannis, actualul presedinte al Romaniei si defuncta organizatie nazista numita “Grupul Etnic German”.
Afacere de sute de milioane euro, cu proprietati ale cetatenilor evrei?
Plecand de la toate acestea, reporterii cotidianulului BUNA ZIUA IASI (BZI) prezinta dovezi grave legate de modul in care, actualul presedinte al Romaniei – Klaus Iohannis ar fi oferit pe tava (in calitate de primar al Sibiului – n.r.) proprietati ce au fost confiscate de la cetateni evrei, in anii ’30 – ’40 ai secolului XX, de catre actualul Forum Democrat al Germanilor (FDGR) din Romania! Asta atata timp cat, FDGR ar fi continuatoarea defunctei organizatii naziste numita “Grupul Etnic German”. Jurnalistii l-au interpelat pe Victor Dogaru, personaj care a facut primele dezvaluiri in acest caz scandalos.

“În ceea ce ma priveste, studiul acesta a fost facut în perioada 2012-2015, când domnul Klaus Iohannis ocupa functia de primar ar orasului Sibiu. Legatura dintre K. Iohannis, primar al Sibiului, si defuncta organizatie nazista, fiind urmatoarea: K. Iohannis, aflat în fruntea «Forumul Democrat al Germanilor din Romania», «una dintre organizatiile germanilor din România, similara în mai multe privinte cu UDMR», prin implicarea unor politicieni români, precum Adrian Nastase, a preluat drepturile patrimoniale ale ante-amintitei organizatii naziste. Aceasta poveste începe în 27 februarie 2007, când Hans Klein «preot evanghelic si consilier local», în calitatea de presedinte local al organizatiei municipiului Sibiu a Forumului Democrat al Germanilor din România «FDGR», a chemat în judecata municipiul Sibiu, reprezentat de primarul Klaus W. Iohannis, care era si presedintele organizatiei la nivel national, deci seful reclamantului în cadrul FDGR. Invocata era calitatea de succesor pentru FDGR al unei organizatii ce a activat in anii 1940. Instanta a admis cererea domnului Hans Klein, iar sentinta civila nr. 2.790 din 28 mai 2007, la dosar nr. 1672/306/2007, nu a fost atacata de primaria Sibiului «care nu a facut niciun demers pentru a apara drepturile municipiului» si prin urmare a ramas definitiva”, dezvaluie Dogaru.
Nazistii, afaceri imobiliare pe spinarea victimelor Holocaustului?
Mai departe, acesta arata ca, în mod oficial si printr-o sentinta definitiva, FDGR devine succesorul “în drepturi” al organizatiei naziste din anii ’40 ai secolului XX, numita “Grupul Etnic German“. Odata cu aceasta sentinta au început o serie de speculatii de ordin istoric si juridic care au încercat post-factum sa “dreaga busuiocul” în cel mai pur stil balcanic. Principala problema a fost ca “Grupul Etnic German – GEG ” a fost o organizatie nazista, desfiintata prin decret regal, ca urmare a Conventiei de Armistitiu cu Natiunile Unite, iar bunurile, deoarece aceasta organizatie fusese declarata “de drept public” (pentru a beneficia de o serie de privilegii) au revenit Statului român.

“În principiu s-a încercat acreditarea ideii ca FDGR ar fi revendicat doar «activul» nu si «pasivul» infamei organizatii naziste, care în anii ’40 a oferit Armatei germane, SS-ului si Tor, circa 70.000-75.000 mii de voluntari. Mai multi juristi contactati în legatura cu acest fapt spun ca acest lucru nu este posibil. Apoi s-a lansat ideea plauzibila, ca GEG-ul ar fi preluat abuziv mai multe bunuri ale unor asociatii culturale ale svabilor banateni si ale sasilor ardeleni, iar FDGR nu a facut decat sa gaseasca o modalitate convenabila sa «recupereze» aceste bunuri. Rezulta o situatie complicata în care, pe de o parte se afirma ca GEG ar fi preluat abuziv o serie de bunuri, iar pe de alta parte FDGR se pretinde «mostenitorul hotului»! Problema este ca desi FDGR invoca «buna credinta» si afirma ca nu doresc decât bunurile germane «fapt care nu îl contestam», «Grupul Etnic German» a obtinut în anii ’40 sume importante de bani de la Hitler, de la Antonescu si s-a implicat în chestiunea « Romanizarii», când bunurile evreiesti de importanta strategica erau preluate de cetatenii de «incredere» si chiar conform istoricului Ioan Scurtu, a preluat si bunuri românesti. Prin urmare, o data esti «succesor» ce ai afirmat ca revendici doar «activul» nu si «pasivul», ca apoi sa afirmi ca din «activ» tu pretinzi doar o anume parte?”, mai detaliaza Victor Dogaru.
Iohannis, pionul principal?
In acest context juridic este o situatie care cu greu poate fi descrisa în cuvinte! Lucrurile se complica când se constata ca, în proces, s-au judecat presedintele FDGR pe tara – Klaus Iohannis si presedintele filialei Sibiu, consilier local Hans Klein. Iar sentinta, dupa cum reiese, a fost semnata de judecatorul Maria Morar, aflata în concediu.

“Mai exista si o problema mai dificil de înteles pentru un român, anume ca sasii si svabii din România nu sunt «germani», vorbim de doua grupuri germanice care au fost aduse aici înaintea formarii Statului german. Populatiile etnic germanice au alt mod de a percepe conceptul de identitate nationala decât avem noi cu privire la românii din Basarabia sau din Valea Timocului «sârbesc si bulgaresc»! În România, un studiu exhaustiv despre «Grupul Etnic German» nu a fost, înca realizat, astfel s-a deschis o portita pentru diverse speculatii, pe aceast subiect. O prima astfel de afirmatie lansata în spatiul public spune ca Antonescu ar fi încadrat fortat toti sasii si svabii în GEG si apoi i-ar fi obligat, în urma unui protocol, sa se înroleze în SS. Astfel, sasi si svabi care au aderat la acesta organizatie cât si cei care au plecat voluntari în SS, sunt înfatisati ca simple «victime» ale regimului Antonescu, lucrurile însa stau putin altfel. «Grupul Etnic German» este mentionat pentru prima oara sub acest nume într-un protocol aditional al Dictatului de la Viena”, mai scoate la Iveala Dogaru. Continuarea, doar pe www.bzi.ro!

FDGR, “succesorul în drepturi” al nazistilor. Proprietati evreiesti, confiscate cu forta
Demn de remarcat ca, sunt idei ce arata ca germanii din România au fost “fortati” sa intre in SS, este una speculata în memorialistica fostilor deportati. Aici s-a acreditat ideea ca germanii ar fi fost constransi într-o forma sau alta sa intre în GEG si sa adere în SS.

Citeste si : Klaus a dat, Iohannis a luat

“Nu lipsesc afirmatile vagi ca germani din Romania au luptat în SS «ca urmare a unui protocol Romano-German». Protocolul a fost semnat abia în 12 mai 1943, si impunea o declaratie pe proprie raspundere în care sa se recunoasca din partea fiecarui recrut caracterul voluntar ar înrolarii sale. O afirmatie care doreste sa distraga atentia de la fondul problemei este ca s-ar ataca dreptul sasilor si svabilor de a revendica anumite proprietati, lucrurile nu stau asa! Contestat este modul prin care o asociatie se revendica mostenitoarea unei organizatii naziste desfiintate prin acorduri internationale la sfârsitul celui De-Al Doilea Razboi Mondial. Totodata, revendicarea Forumului Democrat al Germanilor din Romania ca «succesorul în drepturi» al GEG ridica o serie de probleme, tinând cont ca aceasta organiztie a preluat prin procesul de românizare o serie de proprietati evreiesti. În acel context istoric, evreii din Romania au fost obligati sa îsi vânda bunurile catre români, aceasta treaba a luat o întorsatura ciudata din momentul implicarii GEG-ului care a început sa preia, masiv si la preturi derizorii, bunuri pe care evreii nu mai aveau dreptul sa le detina”, mai prezinta Dogaru.

Citeste si : Scandalul caselor confiscate ilegal de Iohannis continua! Cifra imobilelor luate fara drept de presedinte ajunge la 8.600

Caz concret de acaparare al proprietatilor
Mai multe note informative arata ca GEG dorea acapararea tuturor proprietatilor evreiesti din zonele în care minoritatea germana era prezenta.

Astfel, o NOTA a Subsecretariatului de Stat al Romanizarii si Colonizarii, din 1941, semnaleaza urmatoarele: “«Grupul Etnic German» din circumscriptia noastra a luat hotarârea sa intervina la Centrul de Romanizare pentru a se ridica toate autorizatiile de comert ce au evreii, din orasul Giurgiu, iar magazinele sa fie preluate de ei. Daca eventual aceste magazine nu li se da lor, spun ca sunt dispusi a pune capital la dispozitia românilor. Acest capital il dau cu conditia de a le fi restituit într-un termen oarecare. Parerea mea este ca «Grupul Etnic German» urmareste sa puna mâna pe comertul românesc”.

“Aici, Doris L. Bergen doctor în Filosofie, la Chapel Hill din North Carolina, profesor la St. George Campus, este singura autoare care a abordat subiectul legaturii dintre etnicii germani si anti-semitism. Ea afirma ca pentru «volksdeutsche» anti-semitismul s-a manifestat, în dorinta de a prelua afacerile si bunurile acelora pe care ideologia nazista îi considera ca fiind niste «nevrednice vieti evreisti». De exemplu, la ordinele lui Himmler, etnicii germani relocati primeau de la haine la diverse obiecte marunte precum termosuri, carucioare pentru copii, chiar oglinzi si ochelari, care apartinusera evreilor internati în lagare. În România, frâiele statului s-au aflat pentru cea mai mare parte în mâinile lui Ion Antonescu, dorinta etnicilor germani de a fi ei cei care urmau sa beneficieze de bunurile evreisti poate fi vazuta ca o reflexie a politicilor antisemite venite din Reich. Iar aceasta politica a fost sprijinita si încurajata direct de Germania, spre exemplu Casele de Economii din Brasov si Sibiu ofereau sprijin financiar oricarui comerciant german care dorea sa cumpere magazine evreiesti, iar cererile au fost atât de numeroase încat bancile germane din România s-au vazut nevoite sa ceara puternicei «Dresdner Bank» sa deschida noi credite în valoare de 50 milioane reichsmark «RM» în vederea «preluarii unor bunuri straine în lichidare»”, analizeaza Victor Dogaru.

Filiera ingenioasa de acaparare a bunurilor 
Apoi, la 25 iaunarie 1941, directia Sigurantei detinea urmatoarea informatie: Bancile sasesti Hermann Stater Algemeiner si Bodenkredit, din Sibiu, au deschis credit pentru sasi, în vederea cumpararii caselor si magazinelor oferite spre vânzare de catre evrei, precum si pentru cumpararea de pamânt. În martie 1941 “Oficiul Principal pentru Economie – Hauptamt fur Volkswirtschaft” al “Grupului Etnic German” din România, alaturi de “Oficiul pentru Economie Industriala” expediaza Agentiei “Wirtschafts & Zeitungsdienst G.n.b H” din Berlin o adresa prin care anunta existenta unei firme în Brasov numita “Ernst Leitz Wetzlar” care “mai este înca în mâini evreiesti”.

“Deoarece expeditorii intrasera în posesia informatiei ca acesta firma urma a fi românizata, ei cer a se interveni în favoarea unui etnic german numit Konrad Klein, a carui oferta fusese ignorata de autoritatile române. Pe de alta parte, «Grupul Etnic German» depunea si el o plângere în data de 7 mai 1941, în care se facea afirmatia ca etnicii germani ar fi fost discriminati în aplicarea unor legi, printre care si legea românizarii bunurior evreiesti, pentru simplu fapt ca cei ce cumparau «sunt de origine etnica germana». De asemenea, cererile înaintate de membrii «Grupului Etnic German», Ministerului Agriculturi si Domeniilor pentru obtinerea autorizatiilor necesare cumpararii de imobile cazând sub dispozitiunile legilor de reforma agrara, legii pentru încurajarea si organizarea agriculturii, legii colonizarii si legii asupra starii juridice ale evreilor, au ramas nerezolvate sau au fost respinse. Aceaste cereri, cu toate ca indeplinesc conditiunile legii, totusi au ramas nerezolvate deoarece cumparatorii petitionari sunt de origine etnica germana. Autoritatile române motiveaza ca în solutionarea favorabila a cererilor nu s-a tinut cont de originea etnica a petentului. Referitoare la bunurile evreiesti care nu au fost vândute etnicilor germani se precizeaza ca aceste bunuri sunt scutite de la expropiere conform art. 11 din Statutul Evreilor, aceastea neputând fi vândute decât cu exercitarea dreptului de preemptiune al Ministerului Agriculturii si Domeniilor, numai românilor de sânge”, concluzioneaza Dogaru.

Mai mult, intr-un raspuns oficial oferit BZI de Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania – Cultul Mozaic – FCER prin vocea presedintelui Aurel Vainer, se arata ca “Sub aspect istoric. Grupul Etnic German a actionat in acea perioada in modul asemanator cu felul in care a actionat Statul National Legionar si dictatura antonesciana”.

Citeste si : Discutie telefonica intre Agela Merkel si Klaus Iohannis! Presedintele Romaniei a primit porecla de “Kaizer”


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here