Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete Buna Ziua Iasi : Dezvaluiri INCENDIARE despre afacerile oneroase…

Buna Ziua Iasi : Dezvaluiri INCENDIARE despre afacerile oneroase…

338
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Dezvaluiri INCENDIARE despre afacerile oneroase dintre politicieni si ziaristi. Consilierul limonada s-a vandut gastii de la Ziarul de Iasi. Pretul tradarii

Toni Hritac Dan Radu si Ciprian Manuel Bostan
• Afaceri incredibile intre un ales local al opozitiei si un cotidian din Iasi cu sefi cercetati pentru evaziune fiscala • Liberalul Ciprian Manuel Bostan, consilier local si om de incredere al deputatului Marius Bodea a ajuns sa faca afaceri cu persoanele dubioase care conduc cotidianul Ziarul de Iasi • La mijloc este o tranzactie incheiata intre o firma bagata intentionat in faliment si alesul local

Practicile murdare ale celor care controleaza cotidianul Ziarul de Iasi au ajuns sa iasa din nou la suprafata. Acestia au reusit sa vanda pe zeci de mii de euro un spatiu din zona Bucium tocmai unui ales local cu ramificatii spre zona controlata de acesti “deontologi”.
Este vorba de liberalul Ciprian Manuel Bostan, supranumit si “consilierul limonada” pentru tepele pe care le-a dat cu una din firmele sale de sucuri.

Anul trecut, Bostan a luat cu 80.000 euro in acte un spatiu din zona Bucium detinut de una din firmele celor de la Ziarul de Iasi. Este vorba de Verdict SRL, societate controlata de Toni Hritac si Dan Radu, oamenii din spatele Ziarului de Iasi. Tranzactia a fost oficiata anul trecut de catre un cabinet de insolventa, asta pentru ca firma Verdict S.R.L. a fost bagata intentionat in faliment de capii gazetei respective.

Asa s-a ajuns la Ciprian Manuel Bostan, un afacerist de carton si tepar notoriu, dornic de reclama. Tranzactia s-a facut anul trecut, imediat dupa alegerile locale in urma caruia Bostan a ajuns in Consiliul Local. De altfel, acesta a si fost pretul reclamei din Ziarul de Iasi.
De exemplu, in luna august 2016, cand s-a oficiat vanzarea, Bostan a aparut cu texte laudative in gazeta controlata de gasca lui Hritac. Inclusiv cu texte despre fiul sau avand in spate sigla cartierului lui Fenechiu.

“Contract intre subscrisa: societatea comerciala Verdict S.R.L., persoana juridica romana, societate in faliment, in banckruptcy, en faillite, cu sediul in municipiul Iasi (…) si societatea comerciala Euronet Plus S.R.L., persoana juridica romana, reprezentata prin unic administrator Bostan Manuel Ciprian, in calitate de cumparatoare a imobilului situat in intravilanul municipiului Iasi, strada Bucium, numarul 17, bloc B1, parter, judetul Iasi, compus in totalitate din corpul 1-spatiu comercial, avand o suprafata utila de 128,20 mp, compusa din doua sali vanzari, magazie si hol, impreuna cu cota indiviza de 41,46 mp din suprafata totala din terenul in suprafata de 1.7773 mp pe care se afla amplasata constructia de mai sus. Imobilul care face obiectul prezentului contract a fost dobandit de societatea vanzatoare prin cumparare de la S.C. Alimentara S.A. Iasi”, apare in contractul incheiat intre cele doua parti

Citeste si : INCREDIBIL! Un afacerist tepar reprezinta iesenii in Consiliul Local. El este consilierul LIMONADA

Vanzare pe spatele Alimentara S.A.

Acest spatiu vandut lui Bostan a fost luat in urma cu 13 ani (15 ianuarie 2004) de la Alimentara S.A. Iasi in conditii dubioase de catre Verdict S.R.L. Pretul la acea vreme era de 662.746.076 lei vechi, aproximativ 15 mii de euro la pretul actual. Acum a fost revandut cu 80 mii de euro. Suma este reprezentata doar in acte, insa in realitate suma este mai mare. Surse din mediul politic au mentionat ca tranzactia este mult mai mare, dar ca se incearca acoperirea banilor.

Ciprian Manuel Bostan are o locuinta in cartierul I.C. Bratianu, ridicat de puscariasul Relu Fenechiu, si pe care nu a trecut-o in declaratia de avere. Locuinta este situata aproape de acel spatiu cumparat de la Hritac si Dan Radu.

“Pretul total al vanzarii este de 79.285,50 euro, echivalentul sumei de 355.658,90 lei la cursul valutar al zilei de 18.07.2016. Societatea cumparatoare intra in stapanirea de drept asupra imobilului instrainat incepand cu data autentificarii, iar in stapanirea de fapt a intrat la data de 5.08.2016, data la care s-a procedat la predarea-primirea imobilului care face obiectul prezentului contract”, se mai arata in contractul respectiv.

Citeste si : Asta inseamna deontologie?! Ziarul de Iasi merge la doua capete: unii cu Bodea, altii il sustin pe Chirica – FOTO

Faliment programat

Cazul firmei Verdict S.R.L. este unul de notorietate. In aceasta speta, gasca lui Toni Hritac si Dan Radu s-a ales cu banii, iar o banca comerciala s-a ales cu paguba. Imediat dupa ce firma redactorului-sef de la Ziarul de Iasi, Toni Hritac, a dat faliment, au iesit la iveala multe din afacerile facute prin intermediul acestei societati comerciale.

La Verdict S.R.L. au fost asociati o buna perioada de timp Toni Hritac si Dan Radu, fost redactor-sef la Monitorul, in prezent Ziarul de Iasi. Primul bilant facut dupa declararea insolventei a scos la lumina gaura imensa din conturile societatii comerciale. Firma s-a indatorat in ultimii ani prin gajarea patrimoniului, iar falimentul a fost provocat chiar de creditele impovaratoare contractate de la UniCredit Tiriac Bank.

Pentru Hritac si Dan Radu nu a fost nicio problema pentru ca cei doi au ramas cu bani in conturile personale. Cei doi au incasat fiecare cate 320.000 euro dupa ce si-au vandut partile sociale pe care le detineau la Verdict S.R.L., iar acum firma falimentara are datorii de circa 800.000 euro catre o banca comerciala si bugetul local.

Astfel, UniCredit Tiriac Leasing s-a inscris la masa credala a firmei, sperand sa recupereze nici mai mult, nici mai putin de 3.192.367 lei. Firma detine niste spatii comerciale in municipiul Iasi, nu si-a platit taxele si impozitele pe bunurile imobile respective si a incercat sa scape de ele.

Directia Economica si de Finante Publice Locale a declarat ca are de recuperat de la S.C. Verdict S.R.L. taxe si impozite neachitate in valoare de 40.241 lei.
Pe data de 10 octombrie 2008, Toni Hritac si Dan Radu au cesionat catre S.C. Oted Grup S.R.L. partile sociale pe care le detineau la S.C. Verdict S.R.L. Pentru cele 10 parti sociale detinute de fiecare au primit de la Oted Grup cate 310.000 euro. Este clar ca firma nu ar fi reprezentat niciun interes pentru nimeni daca nu ar fi avut in patrimoniu spatiile comerciale. Patronii de la Oted Grup, familia Vidrascu, au platit cash suma de 620.000 euro lui Hritac si Dan Radu.

Citeste si : Un consilier local detine o locuinta fabuloasa, intr-un cartier rezidential. O tine insa ascunsa de ochii curiosilor – FOTO

Consilierul limonada

Liberalul Ciprian Manuel Bostan a intrat in vizorul bancilor dupa ce a falimentat o afacere si a acumulat datorii de zeci de mii de euro. Bostan s-a lansat in afaceri cu limonada, cu fructe importate din Hawaii. Asa a ajuns sa importe produse din fructe de Noni, suc despre care acesta a sustinut ca are efecte uimitoare asupra organismului. Acestea erau comercializate prin Bio-Integra S.R.L., firma cu sediul in cartierul I.C. Bratianu, detinut de puscariasul Relu Fenechiu.

Culmea, simtul de afacerist al actualului consilier local nu a fost chiar atat de bun, Bostan reusind sa acumuleze o datorie de peste 50.000 euro catre institutiile bancare. Pentru ca nu s-a grabit sa dea banii inapoi, bancile respective l-au actionat in judecata.

De altfel, Bostan si sotia sa, Oana, a avut 12 dosare civile pe rolul instantelor, fiind luat la ochi pentru o gaura de 53 mii de euro. Fosta Volsksbank, ce a fuzionat ulterior cu Banca Transilvania, a facut toate demersurile ca Bostan sa fie executat silit pentru datoriile facute. Acesta a si pierdut un teren in contul datoriei.

Este surprinzator cum de a avut in acte 80.000 euro sa cumpere protectia celor de la Ziarul de Iasi. Toate aceste date ar trebui anchetate si cercetate de procurorii anticoruptie, asta pentru ca tranzactiile dintre cele doua parti nu par a fi tocmai in regula.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

documente_bostan_1_


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here