Acasă Jurnalul Bucurestiului Conferinte, Dezbateri Buna Ziua Iasi : Eveniment special pentru agricultori si fermieri.

Buna Ziua Iasi : Eveniment special pentru agricultori si fermieri.

293
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Au luat bani de la Uniunea Europeana, acum au afaceri de succes

Simpozion AFIR 2018

• Un eveniment special a fost organizat la Iasi cu prilejul aniversarii a 18 ani de la infiintarea primei Agentii de Plati pentru Fondurile Europene de Dezvoltare Rurala si a Regiunii de Dezvoltare 1 Nord-Est, in cadrul caruia au fost invitati atat beneficiarii de fonduri europene, cat si echipele care au ajutat la promovarea proiectelor

In cursul zilei de ieri a fost organizat un simpozion cu prilejul aniversarii a 18 ani de la infiintarea primei Agentii de Plati pentru Fondurile Europene de Dezvoltare Rurala si a structurii sale aferente – Regiunea de Dezvoltare 1 Nord-Est.

La evenimentul care a avut loc in data de 13 noiembrie, numit Simpozionul Regional “Dezvoltarea durabila a mediului rural“, au participat majoritatea sefilor de institutii din regiunea Moldovei si din Bucuresti, precum si cei mai importanti beneficiari de fonduri europene care au reusit sa-si dezvolte afacerile accesand programe prin intermediul AFIR.

Printre toate personalitatile invitate la acest simpozion s-a aflat si Teodor Robu, primul sef al agentiilor prin care s-au acordat fonduri europene pentru dezvoltare rurala (SAPARD – numit apoi AFIR/APIA).

“In urma cu 18 ani am plantat un pom, acum avem o padure. Printre putinele lucruri importante care s-au realizat cu succes dupa 1990 este tocmai aceasta agentie care a dus la dezvoltare. Sunt onorat sa fiu invitat aici. Trebuie sa spunem faptul ca angajatii si beneficiarii acestor proiecte sunt niste eroi, mai ales in cazul celor care au aplicat la inceput de program, multi au spus ca nu le mai trebuie in viata lor, apoi s-au obisnuit si au inceput sa le placa, iar multi dintre ei au aplicat chiar de mai multe ori. Daca vreti sa stiti ce inseamna un an, intrebati un elev repetent care repeta anul, daca vreti sa stiti ce inseamna o luna, intrebati o femeie insarcinata in luna a noua, daca vreti sa stiti ce inseamna o ora, intrebati doi indragostiti care trebuie sa se intalneasca intr-o ora, daca vreti sa stiti ce inseamna o secunda, intrebati o victima care a supravietuit unui accident grav, iar daca vreti sa stiti ce inseamna 18 ani, intrebati angajatii AFIR si beneficiarii de fonduri europene. Ei au trait multe etape dificile, dar care acum sunt mult mai usor de parcurs pentru cei care solicita fonduri pentru dezvoltare”, a spus Teodor Robu, prorector USAMV Iasi si primul director al SAPARD din regiune.

La simpozionul organizat cu ocazia aniversarii a 18 ani de la inaugurarea agentiei au participat cei mai importanti sefi de institutii din judetele regiunii Moldova, dar si persoane din conducerea AFIR la nivel national.

Nicolae Popa, director general adjunct al AFIR la nivel national, a tinut sa-i felicite pe toti angajatii si beneficiarii de fonduri europene care au reusit in ultimii aproape 20 de ani sa dezvolte regiunile in care activeaza. Cei mai de succes sunt beneficiarii din judetul Botosani, care se afla pe locul 8 la nivel national.

In cadrul actiunii au fost acordate chiar si premii beneficiarilor de fonduri europene prin Programul National de Dezvoltare Rurala, iar printre ei s-au aflat: IPS Teofan – Mitropolit al Moldovei si Bucovinei, Vasile Vantu – USAMV, PF Simona Vartolomei, Bogdan Burcus – Boga Trifesti, Casa de Vinuri Cotnari, Cardiodent, Vasile Lungu – Domeniile Hermeziu, Aurel Placinschi – Lunca Prut, Cristian Stoica – Ferma “La Bunici”, Dragan Mirela, Neculai Apostol – Grupul Kosarom, Olivia Daniela Pristavita sau Anda Mihalache.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here