Buna Ziua Iasi : EXPLOZIV! Panica si groaza printre turnatorii Cordunenilor! Cele mai crunte secrete pot iesi la lumina!

  1069
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
   2
   Shares

  • Ieri, toata lumea interlopa din Romania asteapta cu sufletul la gura sa fie data o sentinta • Pentru anihilarea celui mai cunoscut clan interlop iesean, procurorii au folosit 60 de martori cu identitate protejata • O parte dintre acesti martori au disparut pe parcursul procesului, care a durat peste 5 ani •  Cordunenii au transformat emotia de ieri intr-o prima victorie • Judecatorii le-au cerut procurorilor de la DIICOT sa desecretizeze ordonantele prin care le-a fost schimbata identitatea martorilor • Este prima decizie de acest gen dintr-un dosar atat de complex • “Consider ca este o decizie buna si corecta din partea instantei de judecata”, a declarat unul dintre avocatii Cordunenilor

  Ieri, magistratii de la Tribunalul Maramures au luat o decizie cel putin bizara. Toata lumea interlopa din Romania astepta cu sufletul la gura sentinta judecatorilor in dosarul in care membrii clanului Corduneanu au fost trimisi in judecata pentru comiterea unor infractiuni specifice crimei organizate. Numai ca, decizia de ieri a judecatorilor a luat prin surprindere pe toata lumea. Magistratii nu au dat nicio sentinta, ci au repus dosarul pe rol si au dat un nou termen pe data de 25 noiembrie 2015. Problema constatata de judecatori este aceea ca procurorii de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Iasi nu au comunicat ordonantele prin care a fost acordata identitate fictiva martorilor protejati, care n-au putut fi audiati de instanta pe parcursul procesului. Practic, judecatorii vor sa vada daca procurorii au procedat in mod legal in momentul in care le-au acordat statutul de martori protejati unora dintre cei care au au acceptat sa colaboreze si sa poveasca tot ce au vazut in anturajul Cordunenilor.

  “Cu ocazia deliberarii, instanta a constatat ca DIICOT Iasi nu a comunicat tribunalului ordonantele de atribuire a identitatii fictive a martorilor protejati pe care nu i-a prezentat în instanta, în vederea verificarii legalitatii si temeiniciei acestor acte de urmarire penala, instanta repune cauza pe rol, pentru a solicita aceste documente. Instanta apreciaza ca aceste documente sunt absolut necesare în vederea aprecierii loialitatii si legalitatii administrarii probelor, care beneficiaza de regimul confidentialitatii”, se arata in decizia judecatorilor.

  Cordunenii ar putea afla numele reale ale martorilor protejati

  Partea si mai grava a lucrurilor este cu totul alta… Judecatorii cer procurorilor sa desecretizeze ordonantele de atribuire a identitatii fictive a martorilor. Daca acest lucru se va intampla, membrii clanului Corduneanu vor putea sa afle numele reale ale celor care i-au turnat. Numarul martorilor cu identitate protejata din acest dosar este unul impresionant. Procurorii au gasit nu mai putin de 60 de persoane dispuse sa vorbeasca in conditiile unei protectii maxime. Judecatorii vor sa vada acum daca motivele secretizarii numelor reale ale unora dintre acesti martori mai exista sau nu. Este posibil ca, din 2010 pana in prezent, sa se fi schimbat temeiurile care au stat la baza atriburii unei identitati fictive martorilor din dosar. Poate unii vor acum sa spuna care este identitatea lor reala si nu se mai simt amenintati. “De asemenea, pentru aceleasi considerente, respectiv administrarea probelor cu respectarea principiului loialitatii si legalitatii, instanta urmeaza sa solicite DIICOT Iasi sa precizeze daca se mentin conditiile care au determinat luarea masurilor de protectie a tuturor persoanelor audiate în cauza sub o alta identitate, urmând ca sa solicite DIICOT Iasi desecretizarea ordonantelor de atribuire a identitatii fictive a martorilor, daca starea de pericol care a determinat initial aceasta procedura de audiere a persoanelor nu mai subzista”, se mai arata in decizia judecatorilor.

  Avocatul Cordunenilor: “Sunt foarte multe declaratii care sunt identice”

  Pe de alta parte, avocatii Cordunenilor s-au aratat foarte incantati de decizia instantei de judecata. Acestia cred ca este un semnal bun pentru administrarea corecta a justitiei. Avocatii reclama ca unii dintre martorii cu identitate protejata nu ar exista in realitate. Mai mult, acestia sustin ca declaratiile acestor martori sunt identice, ceea ce in realitate nu este posibil. “Consider ca este o decizie buna si corecta din partea instantei de judecata, avand in vedere ca am invocat acest aspect inclusiv in continutul concluziilor scrise. Am combatut declaratiile date de martorii cu identitate protejata si am explicat ca sunt persoane a caror identitate nu se va putea verifica niciodata. Mai mult, am aratat ca nu suntem siguri de existenta in fizic a acestor persoane si despre legalitatea audierii acestora”, a explicat ieri avocata Anca Dragoi, aparatorul unora dintre fratii Corduneanu. “Sunt foarte multe declaratii care sunt identice. Sunt formulate la fel si au acelasi continut. Este imposibil ca o persoana sa cunoasca pe toata lumea si toate faptele presupus a fi comise de inculpatii din dosar”, a completat aceasta.

  Procurorii ieseni au cerut ajutorul FBI

  Pe data de 19 februarie 2008, DIICOT Iasi s-a sesizat din oficiu cu privire la organizarea unei grupari de crima organizata structurate in jurul fratilor Corduneanu. Oamenii legii sustin ca legaturile nu erau doar in Iasi, ci si in Republica Moldova, Italia, Spania, Irlanda, Austria sau Germania. Procurorii sustin ca, in ultimii ani, dupa ce au fost implicati in tot felul de dosare penale, Cordunenii si-au creat un sistem in care ei sa para baieti buni, iar locotenentii lor sa faca adevarata treaba murdara. “De-a lungul evolutiei sale, gruparea de crima organizata Corduneanu a pastrat linia definitorie care a stat la baza constituirii acesteia, respectiv obtinerea de beneficii materiale in urma unor actiuni cu caracter violent sau actiuni subtile de intimidare. Aceasta s-a dovedit insa a fi capabila sa identifice posibilitatile de a obtine asemenea beneficii in raport de oportunitatile oferite de conjunctura socio-economica”, au sustinut procurorii. Oamenii legii sustin ca una dintre principalele surse de finantare pentru reteaua condusa de fratii Corduneanu era data de hotii aflati in strainatate. Pentru a afla modul in care au fost trimisi banii in tara, procurorii ieseni au apelat inclusiv la ajutorul lucratorilor din cadrul Federal Bureau of Investigation (FBI).


  Raspandeste cu incredere
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
   2
   Shares

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

  Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

  Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

  Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

  Please enter your comment!
  Please enter your name here