Acasă Jurnalul Bucurestiului Informatii Buna Ziua Iasi : Haos pe drumurile din Iasi.

Buna Ziua Iasi : Haos pe drumurile din Iasi.

172
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

 Zapada a facut din nou prapad in judet. Drumarii au fost prinsi pe picior gresit

• Caderile masive de zapada din ultimele zile au facut ca circulatia rutiera sa fie data din nou peste cap pe mai toate drumurile din judetul Iasi • Pe mai multe drumuri judetene si pe cateva sectoare de drumuri nationale au fost impuse restrictii de circulatie

Codul galben de ninsoare care a cuprins ieri si judetul Iasi a dat din nou peste cap circulatia rutiera pe mai toate arterele nationale si judetene. Pe mai multe sectoare de drumuri nationale si judetene s-a mers cu dificultate dupa ce zapada cazuta din abudenta si vantul puternic au ingreunat circulatia.

Desi au fost scoase utilajele la strada, acestea au facut fata cu greu conditiilor meteorologice. S-a circulat extrem de greu la intrarea in municipiul Iasi, in zona Bucium, unde drumarii au impus restrictii de circulatie pentru autocamioanele cu masa mai mare de 7.5 tone. Tot o restrictie a fost impusa si la Raducaneni, unde zeci de soferi au fost nevoiti sa astepte destul de mult pentru a se putea deplasa.

Mai mult, in alte zone s-au inregistrat si incidente din cauza zapezii care a cazut necontenit. Un autocamion a derapat in zona localitatii Bogonos, iar drumarii s-au chinuit minute bune pentru a-l repune pe sosea.

“Din cauza caderilor abundente de zapada si a vizibilitatii reduse, începând cu ora 14:00, pe DN 24, km 174-188, panta Bucium, la intrarea în municipiul Iasi, a fost instituita restrictie de tonaj pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone. Precizam ca echipele DRDP Iasi actioneaza în permanenta în zonele afectate, pentru a asigura desfasurarea traficului rutier în conditii de siguranta. DRDP Iasi sta la dispozitia participantilor la trafic pentru orice informatii despre starea drumurilor nationale din zona Moldovei, prin Dispeceratul sau deschis în regim de permanenta”, au mentionat reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Iasi.

Citeste si : Update. La Iasi se circula in conditii de iarna. Drumarii intervin cu mai multe utilaje

Interventie intarziata pe drumurile judetene

O situatie aparte a fost cea de la Drumurile Judetene. Contractul privind deszapezirea drumurilor pentru iarna 2017-2018 a incetat inca de la 15 martie. In aceste conditii, autoritatile judetene au fost nevoite sa incheie un alt contract cu operatorul de deszapezire, insa numai in conditiile in care in judet era instituit codul galben de vreme rea.

Cum codul galben de ninsori a intrat in vigoare abia ieri spre orele pranzului, circulatia pe drumurile judetene a fost un adevarat cosmar pentru soferi. In zone precum Bordea din comuna Grajduri, soseaua Iasi – Voinesti sau in zona Breazu s-au inregistrat mai multe incidente.

Un autobuz a derapat in panta de la Breazu, iar timp de cateva ore circulatia a fost aproape paralizata. Pe Soseaua Iasi – Voinesti mai multe autoturisme au ramas blocate in camp din cauza viscolului care forma suluri de zapada pe drum.

“Pe drumurile judetene se circula în conditii de iarna. Având în vedere ca judetul Iasi se afla sub atentionare cod galben de ninsori, intensificari ale vântului si vreme deosebit de rece, Directia Judeteana de Administrare a Drumurilor si Podurilor a semnat, în regim de urgenta, un contract de deszapezire. Înainte de a pleca la drum, soferii sunt sfatuiti sa sune la dispeceratul Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi pentru a afla conditiile în care se circula”, au precizat reprezentantii Consiliului Judetean Iasi.

Nici in ceea ce priveste deszapezirea drumurilor din municipiul Iasi situatia nu a fost roza. Desi a nins necontenit, utilajele de deszapezire abia se zareau ieri prin oras, spre nemultumirea soferilor si a pietonilor. Autoritatile judetene au cerut implicare din partea tuturor institutiilor cu atributii pe deszapezire pentru ca circulatia rutiera sa se desfasoare in conditii optime.

“Am convocat Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, în contextul emiterii pentru judetul Iasi a unui nou cod galben de vreme rea. Plenul CJSU a adoptat în unanimitate hotarârea de abilitare a institutiilor cu atributii în mentinerea circulatiei sa intervina prompt pentru degajarea drumurilor. Totodata, a fost discutata si situatia persoanelor fara adapost, fiind luate masurile necesare pentru a evita punerea în pericol a vietii acestora”, a spus prefectul Marian Serbescu.

Citeste si : UPDATE – Odata cu zapada, in Iasi au aparut si amatorii de drifturi – FOTO/LIVE VIDEO


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here