Acasă Colţul specialistului Sanatate Buna Ziua Iasi : Lista NEAGRA din sistemul medical!

Buna Ziua Iasi : Lista NEAGRA din sistemul medical!

195
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 Ei sunt doctorii care au primit sanctiuni majore! Totul a iesit la iveala in urma unor controale

spital

• Controale drastice si sanctiuni uriase, aplicate in urma controalelor efectuate de catre Casa de Asigurari de Sanatate Iasi • Suma totala imputata furnizorilor de servicii medicale depaseste sapte milioane de lei • Acestia sunt medicii si furnizorii care s-au ales cu cele mai mari sanctiuni in cursul anului trecut • Pentru ce au fost sanctionati furnizorii de servicii medicale • Unele dintre motive au condus chiar la rezilierea contractelor incheiate cu Casa de Asigurari de Sanatate

Furnizorii de servicii medicale din judetul Iasi au fost aspru sanctionati pe parcursul anului 2018, in urma unor controale efectuate de catre reprezentantii Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Iasi. Sumele imputate furnizorilor depasesc sapte milioane de lei. Totodata, pe langa amenzile usturatoare care au fost aplicate, au fost reziliate si contractele incheiate cu Casa.

“În anul 2018, ca urmare a actiunilor de control, au fost imputate furnizorilor de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale sume în valoare totala de 7.236.333 lei. Cele mai mari sume au fost constatate la spitale, în valoare de 5.737.269 lei, din care 5.449.000 lei au fost recuperate pentru nerespectarea legislatiei privind calculul influentelor financiare salariale în cazul spitalelor publice”, precizeaza conducerea Casei de Asigurari de Sanatate Iasi.

Acestia sunt medicii si furnizorii care au primit cele mai mari sanctiuni

Nu numai spitalele din judetul Iasi s-au ales cu sanctiuni impresionante din partea CAS Iasi in cursul anului trecut. Controalele efectuate in randul tuturor categoriilor de furnizori de servicii medicale au scos la iveala nereguli importante, pentru care s-au imputat sume uriase. Astfel, medicii de familie, furnizorii de servicii medicale de ingrijiri la domiciliu, farmaciile, furnizorii din domeniul stomatologic, clinic, paraclinic sau de recuperare s-au ales cu sanctiuni mari si chiar cu rezilieri de contract.

Reporterii Cotidianului BUNA ZIUA Iasi au realizat un top al sanctiunilor aplicate in 2018, pe fiecare categorie de servicii medicale. Astfel, atunci cand vine vorba despre medicii de familie, podiumul este ocupat de CMI Poeana Mihaela, cu sanctiuni in valoare de 13.766 de lei, CMI Baciu Cristina Marlena, cu 6.981 de lei si CMI Dr. Atudorei Petronela, cu o suma imputata in valoare de 6.100 de lei.

Si furnizorii de servicii medicale de ingrijire la domiciliu au primit sanctiuni dure. Astfel, SC Radisam Med SRL a cumulat sanctiuni in valoare de 8.080 de lei, acest furnizor fiind urmat de SC CM Albu Alina, cu suma de 7.053 lei.

Amenzi uriase pentru mai multe centre medicale

In 2018 s-au aplicat sanctiuni uriase si in domeniul clinic. Astfel, mai multe centre medicale au fost amendate in urma controalelor efectuate de catre reprezentantii CAS Iasi. Centrul Medical Targu Frumos a fost sanctionat cu suma de 44.014 lei, Clinica Neuro San a primit o amenda in valoare 18.623 de lei.

In anul 2018, au existat numeroase controale si in domeniul farmaceutic. Astfel, si in aceasta categorie de furnizori exista sanctiuni importante. Pe primul loc atunci cand vine vorba despre sumele imputate se afla Flora Farm, cu 10.350 de lei. Pe Pozitia a doua se afla ACG-GO Pharma 2005, cu 4.381 de lei. Podiumul este completat de SEDFARM, cu o suma imputata in valoare de 4.332 de lei.

Furnizorii de servicii medicale de recuperare, sanctionati cu sute de mii de lei

Si furnizorii care se ocupa de servicii de recuperare medicala s-au ales cu sanctiuni mari in cursul anului trecut. Astfel, CMI Dr. Tansa Liviu Ion a primit o amenda contraventionala in valoare de 141.961 de lei, Centrul Medical de Diagnostic si Tratament s-a ales cu amenzi de 16.289 de lei, in timp ce Kinego SRL a fost sanctionata cu suma de 8.263 de lei. In aceeasi perioada, si medicii stomatologi din Iasi au fost controlati si verificati de catre echipele de control. Astfel, sumele imputate in 2018 depasesc 20.000 de lei.

Citeste si: DE NECREZUT! O batrana de 89 de ani s-a sinucis in weekend, din cauza ca fiul a mutat-o de la casa din Copou intr-un apartament din Podu Ros! Detalii socante!

La mai multe firme au fost reziliate contractele

Pe parcursul anului 2018, din cauza neregulilor sesizate de catre echipele de control, Casa de Asigurari de Sanatate a fost nevoita sa rezilieze mai multe contracte incheiate cu furnizorii de servicii medicale. Printre principalele nereguli sesizate se regasesc asigurarea serviciilor medicale in alt spatiu decat cel evaluat de CAS Iasi si raportarea unor servicii fictive, care nu erau efectuate, nefiind consemnate in documentele primare.

“În afara sanctiunilor de retinere a sumelor prezentate, s-au dispus si masuri de reziliere a contractului cu furnizorii de servicii medicale, printre care SC Happy Shinypharm SRL – furnizor de medicamente. Principalele motive pentru care au fost reziliate contractele încheiate de catre CAS Iasi cu furnizorii de servicii medicale au fost acordarea serviciilor medicale în alt spatiu decât cel evaluat de CAS Iasi si în alt interval orar fata de programul depus la CAS Iasi, raportarea unor servicii medicale neefectuate/ neconsemnate în documentele primare, neeliberarea prescriptiei medicale electronice pentru medicamente cu/ fara contributie personala în urma consultatiilor raportate la CAS Iasi, neconcordante în ceea ce priveste programul angajatilor declarat la CAS Iasi si cel din verificarea Declaratiei 112, nerespectarea unor criterii de eligibilitate privind standardele de evaluare referitoare la structura de personal”, adauga conducerea Casei de Asigurari de Sanatate Iasi.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here