Acasă Stiinta & Tehnica Economie Buna Ziua Iasi : Lovitura crunta…

Buna Ziua Iasi : Lovitura crunta…

264
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lovitura crunta pentru unul dintre cei mai mari oameni de afaceri din Iasi! Are de platit despagubiri uriase pentru ce a facut

Titel Sinescu iasicon

• Doua dintre cele mai mari societati din Iasi au ajuns in conflict deschis dupa ce intre acestea s-au rulat contracte in valoare de zeci de milioane de euro in ultimii ani • Operatorul de apa al judetului solicita despagubiri uriase unuia dintre cei mai mari constructori din Iasi, la mijloc fiind vorba despre nerespectarea unor contracte de lucrari derulate de firma de constructii pe fonduri europene • Pentru a recupera prejudiciul in valoare de cateva milioane de lei au fost deschise mai multe procese in instanta impotriva societatii care a intrat recent in insolventa

Cunoscutul om de afaceri Titel Sinescu primeste o lovitura crunta la scurt timp dupa ce firma de constructii Iasicon SA a intrat in procesul de insolventa pentru datorii neachitate.

Unul dintre cei mai mari clienti ai Iasicon SA din ultimii ani, cu care firma de constructii a rulat contracte de zeci de milioane de euro, s-a indreptat impotriva companiei controlate de Titel Sinescu si solicita plata unor despagubiri uriase. Este vorba despre ApaVital SA, operatorul de apa-canalizare al judetului, care a avut mai multe contracte atribuite catre Iasicon SA, insa care nu au fost duse la indeplinire din partea constructorului.

Drept urmare, ApaVital s-a indreptat in instanta pentru a solicita plata unor penalizari din partea Iasicon SA. Astfel, in urma cu cateva saptamani, ApaVital a depus la Tribunalul Iasi mai multe solicitari impotriva Iasicon care urmaresc “pretentii contravaloare amenda contraventionala”.

Concret, in cadrul proiectului POS Mediu, ApaVital a atribuit catre Iasicon SA doua contracte in valoare de 7,5 milioane de lei, respectiv 14 milioane de lei, insa au existat mai multe intarzieri si nerespectari ale graficului de lucrari, motiv pentru care a fost impusa plata unor amenzi si despagubiri.

“Sunt procese deschise de ApaVital impotriva Iasicon pentru plata unor penalizari. Este vorba despre o situatie mai veche care dureaza de aproape trei ani, iar Iasicon SA trebuie sa ne plateasca despagubiri pentru intarzieri si alte situatii. Departamentul juridic se ocupa ca aceste demersuri sa fie facute in instanta cu Iasicon”, a declarat Ion Toma, director general al ApaVital Iasi.

Citeste si: EXCLUSIV! Granzii din Iasi nu mai au chef de facut bani! Profit prea mic la un milion de euro

Lovitura grea pentru Iasicon SA, firma aflata in insolventa

In cadrul POS Mediu, Iasicon SA a castigat CL12 – Modernizarea sistemului de canalizare în Hirlau si CL13 – Modernizarea sistemelor de apa si canalizare din Podu Iloaiei. Astfel, pentru intarzierile inregistrate, Iasicon SA a fost penalizata cu 1,468 milioane de lei in cazul proiectului din Podu Iloaiei, iar in cazul intarzierilor din Hirlau a fost aplicata tot o penalizare de 10 la suta din valoarea proiectului, si anume de 779.332 de lei. “Iasicon nu a platit penalitatile percepute, nici pentru contractul CL13 – Modernizarea sistemelor de apa si canalizare în Podu Iloaiei, nici pentru contractul CL12 – Modernizarea sistemului de canalizare Hirlau, întrucât le-a contestat pe ambele în instanta, dosarele fiind înca în judecata”, au mai declarat reprezentantii ApaVital Iasi.

Cele 2,2 milioane de lei cerute de ApaVital reprezinta o lovitura grea pentru Iasicon SA, avand in vedere faptul ca firma de constructii controlata de omul de afaceri Titel Sinescu a intrat recent in procedura de insolventa din cauza unor datorii neachitate la termen.

Magistratii de la Curtea de Apel Iasi au aprobat apelul facut de SC Orion Auto Invest SRL prin care a solicitat plata unei datorii restante de aproape jumatate de milion de euro. SC Orion Auto Invest SRL din Arges a incercat in repetate randuri sa bage in insolventa firma de constructii din Iasi, insa abia dupa un an de procese, cererea a fost aprobata pe data de 28 iunie 2018, iar dosarul a ajuns pe masa judecatorului sindic. Procedurile au fost realizate de casa de insolventa SC Fractal Insolventa SPRL, care a reusit sa anuleze in instanta deciziile anterioare prin care s-au respins cererile de deschidere a procedurii de insolventa in cazul Iasicon SA.

Citeste si: Captura impresionanta a procurorilor anticoruptie! Mascatii au intrat ieri peste un afacerist controversat al Iasului! FOTO, VIDEO

Iasicon SA este una dintre cele mai importante companii de constructii din zona Moldovei, chiar si din tara. Firma controlata de omul de afaceri Titel Sinescu a inregistrat cifre de afaceri anuale de peste 100 milioane de lei in perioada 2010 – 2016, fiind cea mai prospera perioada pentru firma de constructii care s-a bazat cel mai mult pe contracte din fonduri publice si europene.

Anul 2017 a insemnat o cadere brusca pentru Iasicon SA, care a inregistrat o cifra de afaceri de “doar” 29.100.959 de lei si o pierdere de 14.373.121 de lei. In prezent, datoriile companiei sunt de 22.141.840 de lei si figureaza cu un numar de 251 angajati, aproape de trei ori mai putini salariati decat in anii precedenti.

Citeste si: Cel mai mare jaf descoperit anul acesta la Iasi. Procurorii au luat urma unor afaceristi care au tras o teapa de sute de miliarde


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here