Acasă Informatii Informatii Primarie/Prefectura Buna Ziua Iasi : Lovitura naucitoare incasata de primarul Mihai Chirica.

Buna Ziua Iasi : Lovitura naucitoare incasata de primarul Mihai Chirica.

189
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Viceprimarul Gabriel Harabagiu va fi dat afara din Palatul Roznovanu in cateva zile

Mihai Chirica si Gabriel Harabagiu

• Un nou cutremur apare in politica ieseana • Decizia respectiva va schimba lucrurile in totalitate la varful Primariei municipiului Iasi • Primarul Mihai Chirica va ramane in scurt timp fara omul sau de incredere din Palatul Roznovanu • Actualul viceprimar al municipiului Iasi isi va pierde mandatul si va parasi biroul din primarie

Politica ieseana se afla in fierbere. O decizie luata in urma cu cateva saptamani va intra in perioada imediat urmatoare in vigoare, totul fiind la indemana prefectului judetului Iasi. Organizatia judeteana a PSD Iasi a trimis recent catre conducerea Prefecturii documentele care au stat la baza excluderii din partid a viceprimarului Gabriel Harabagiu, astfel incat acesta urmeaza sa-si piarda calitatea pe care o are in primarie din moment ce nu mai are si sprijin politic.

Harabagiu a fost exclus din PSD Iasi la pachet cu primarul Mihai Chirica si cu fostul deputat Sorin Iacoban dupa ce li s-a reprosat ca s-au abatut de la etica partidului si au luat decizii fara sa consulte organizatia. In aceste conditii, Biroul Permanent Judetean (BPJ) Iasi a inaintat o solicitare catre conducerea centrala a formatiunii privind excluderea celor trei din partid, decizie avizata de catre Biroul National. Cel mai afectat insa de decizie este consilierul local cu atributii de viceprimar Gabriel Harabagiu.

Dupa ce prefectul judetului va emite ordinul de incetare a mandatului de ales local, Gabriel Harabagiu isi va pierde orice calitate pe care o are la nivelul primariei, in locul sau urmand a fi desemnat un alt consilier local de pe lista PSD, cel mai probabil Mihai Gavriil, urmatorul pe lista filialei. Mihai Chirica nu este afectat de decizia luata de sefii PSD, el urmand a-si continua mandatul din postura de primar independent.

Reprezentantii Prefecturii Iasi au mentionat ca documentul inaintat de organizatia judeteana a PSD Iasi se afla in analiza si ca in perioada urmatoare va fi dat un raspuns clar. “A fost primita o adresa in acest sens. Aceasta se afla in analiza la juristii Institutiei Prefectului judetului Iasi. Conform legii, prefectul are un termen legal de 30 de zile la dispozitie pentru a da un raspuns in acest sens”, a mentionat Felix Guzga, purtatorul de cuvant al Prefecturii Iasi.

Liderul filalei judetene a PSD Iasi, Maricel Popa, a mentionat ca se asteapta decizia prefectului, dupa care se poate trece si la desemnarea unui nou candidat pentru postul de viceprimar al municipiului Iasi. “Documentele isi urmeaza cursul legal  conform statutului PSD, asa cum a hotarat Biroul Permanent Judetean. Inca nu poate fi vorba de desemnarea unui nou viceprimar. Vom avea in perioada urmatoare o sedinta interna in care vom dezbate si acest lucru”, a mentionat Maricel Popa, presedintele organizatiei judetene a PSD Iasi.

Astazi, social-democratii ieseni urmeaza sa se intruneasca intr-o sedinta interna a Comitetului Executiv pentru a discuta mai multe aspecte interne. Cu toate acestea, liderul filialei judetene a aratat ca inca nu va fi luata o decizie privind primaria, sedinta urmand a viza doar chestiuni punctuale.
Prin decizia excluderii, organizatia PSD Iasi face un gest de corectitudine fata de membrii partidului si nu numai, reusind sa linisteasca apele.

Citeste si : S-a terminat. Primarul Mihai Chirica, viceprimarul Harabagiu si Sorin Iacoban au fost dati afara din PSD   

Primarul si viceprimarul nu se lasa

Exclusi din partid, atat Mihai Chirica, cat si Gabriel Harabagiu au atacat deciziile in instanta. Primarul Mihai Chirica a contestat si deciziile luate anul trecut de forul central prin care i s-au retras functiile de conducere din organizatia social-democrata, edilul sustinand ca nu a primit niciun document scris prin care sa i se arate acest lucru.

Pe de alta parte, viceprimarul aflat inca in functie a sustinut ca va depune si o plangere penala pentru abuz in serviciu împotriva celor care au semnat decizia de excludere din partid. Mihai Chirica si Gabriel Harabagiu au contestat sanctiunea primita de Comisia de Etica, Integritate si Arbitraj din cadrul PSD Iasi, sustinand ca decizia luata a fost una ilegala.

Cum la forurile interne ale PSD nu au avut castig de cauza, acestia s-au adresat instantelor de judecata. Comisia de Etica s-a autosesizat in urma iesirilor primarului Mihai Chirica la adresa conducerii partidului din ultima perioada, votul pentru excluderea sa si a viceprimarului fiind covarsitor in cadrul Biroului Permament Judetean al PSD.

Citeste si : EXCLUSIV! Iata documentul care a dus la excluderea primarului Mihai Chirica din PSD. Aceste secrete incendiare dinamiteaza politica ieseana! FOTO


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here