Acasă politica Buna Ziua Iasi : Ne imbatam cu apa rece !

Buna Ziua Iasi : Ne imbatam cu apa rece !

253
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 Doar Mos Craciun ar putea indeplini dorintele PARLAMENTARILOR de IASI ! Nici daca ar sta in genunchi nu ar avea sanse

• O noua situatie incredibila pentru judetul Iasi • Desi alesii iesenilor din Parlament au initiat mai multe amendamente pentru sustinerea proiectelor importante ale judetului, acestea nu au trecut de comisiile senatoriale • Situatia este una extrem de scandaloasa, Iasul fiind din nou umilit de catre Guvern si cei care conduc Parlamentul Romaniei   

Judetul Iasi a ajuns bataia de joc a celor de la nivel central. Amedamentele depuse de deputatii si senatorii de Iasi la legea bugetului de stat pe anul viitor au fost trecute cu vederea de membrii comisiilor de specialitate de la nivelul celor doua camere. Indiferent ca a fost vorba de autostrada Iasi- Targu Mures, de centura ocolitoare a orasului sau de alte proiecte vitale pentru dezvoltarea judetului, nici unul nu a trecut de comisii. Nu este pentru prima data cand judetul Iasi este tratat ca o Cenusareasa de Guvern si de Parlament, insa situatia actuala este de-a dreptul scandaloasa.

“Sedinta de la Comisia de Transporturi in care s-a discutat bugetul pentru anul 2018 a durat aproximativ 5 minute. Ministrul Stroe nu s-a sinchisit nici macar sa apara la discutii. Pentru ce sa-si piarda din timpul pretios? Sa explice romanilor de ce nu au autostrazi? Sau iesenilor de ce, iar, nu exista in buget nicio mentiune referitoare la autostrada Iasi – Targu Mures sau la soseaua de centura a Iasului? Nu s-a acceptat nici un amendament, a trecut fara nicio dezbatere, fara nicio modificare. Nici macar nu ni s-a acordat posibilitatea de a ne sustine amendamentele. Cel mai probabil asa se va intampla in toate comisiile. Pe cei din PSD nu-i intereseaza absolut nimic, nici amendamente, nici buget, nici Romania. Dar mai ales, nu ii intereseaza autostrada Ungheni- Iasi- Targu Mures. Dar ca sa-si treaca legile si sa subjuge Justitia imediat gasesc si cvorum, si timp, si fonduri, si creativitate”, a mentionat deputatul PMP Petru Movila.

Citeste si : Rusinea judetului. Ea este parlamentarul care a spus NU autostrazii Iasi – Targu Mures. O umilinta mai mare pentru ieseni nu exista

Ce au propus alesii Iasului

Alesii ieseni din Camera Deputatilor si Senatul Romaniei au initiat mai multe amendamente pentru suplimentarea proiectelor la legea bugetului de stat. Deputatii si senatorii de Iasi au depus mai multe proiecte pentru amendarea bugetului privind judetul Iasi. Cel mai important proiect sustinut de toti alesii judetului Iasi a fost cel privind autostrada Iasi- Targu Mures.

Practic, 16 din cei 17 parlamentari de Iasi au semnat acest proiect vital pentru dezvoltarea zonei Moldovei. Intr-o prima etapa acestia au solicitat alocarea a 15,2 milioane lei pentru actualizarea studiilor privind autostrada. Din nefericire, nici unul din amendamentele propuse nu a trecut de comisiile reunite, astfel incat iesenii nu vor vedea prea curand investitii noi in judet.

“În anul 2017 nu s-a înregistrat niciun progres în sensul realizarii primei etape pentru demararea constructiei autostrazii Târgu Mures- Iasi- Ungheni, si anume actualizarea studiului de fezabilitate si a altor documentatii necesare. Datele Eurostat plaseaza în continuare Regiunea de Nord –Est în coada clasamentului european cu un PIB/locuitor sub 40 la sura din media europeana. Lipsa infrastructurii de transport rutier constituie un factor decisiv care contribuie în mod nefericit la izolarea Moldovei si mentinerea decalajului de dezvoltare comparativ cu alte regiuni din tara. Cresterea bunastarii populatiei, atragerea investitorilor si crearea de noi locuri de munca ramân simple deziderate în lipsa unui efort vizibil din partea autoritatilor statului, ele fiind strâns legate de realizarea autostrazii care sa lege regiunea Moldovei de vestul României si de Europa. Totodata, autostrada urmeaza sa lege cele doua regiuni istorice Moldova de Transilvania, fiind de o importanta strategica si un suport vital pentru accelerarea procesului de apropierea Republicii Moldova de Europa si un factor determinant în procesul integrarii acesteia în Uniunea Europeana”, se arata in amendamentul semnat de alesii Iasului.

Conform amendamentelor depuse de alesii PSD, un alt proiect pentru care s-a solicitat finantare a fost si soseaua de centura a municipiului – varianta de trafic greu. Pentru acest obiectiv alesii PSD au solicitat alocarea a 148 milioane lei. Pentru varianta de trafic usor, deputatii si senatorii PSD au depus un amendament privind finantarea a 120 milioane lei.

Citeste si : Parlamentarii Iasului se revolta. Un deputat cere urgentarea alocarii fondurilor pentru centura orasului

Iata ce a cerut opozitia

In ceea ce priveste parlamentarii opozitiei, cel mai activ a fost deputatul PMP Petru Movila. Acesta a depus peste o suta de amendamente la legea bugetului de stat pe 2018. Printre acestea se remarca amendamentul privind autostrada Iasi- Targu Mures, dar si cel pentru finantarea cheltuielilor privind drumurile judetene si comunale pentru anul 2018 cu 11.6 milioane lei pentru judetul Iasi.

Deputatul iesean a aratat ca se impune dublarea sumei alocate de catre Guvern pentru modernizarea drumurilor din judet întrucât prin alocarile curente, Iasul a primit aproximativ 1 la suta din total, valoare insuficienta raportata la necesitatile din teren. Printre amendamentele deputatului PMP s-a numarat si cel privind finantarea cu 1.3 milioane lei pentru lucrarile legate de soseaua de centura a municipiului Iasi.

Tot la capitolul transporturi, Movila a mai solicitat si finantarea cu 13,5 milioane lei pentru elaborarea studiilor de fezabilitate si construirea a trei pasarele pietonale în comuna Valea Lupului, judetul Iasi, locul unor groaznice accidente rutiere. Petru Movila a mai solicitat si alocarea a 6,5 milioane lei pentru construirea locuintelor pentru tineri, destinate închirierii, pentru specialisti din sanatate in zona Gradinari.

In acelasi loc, se impune si constructia catorva sute de locuinte colective pentru tineri, valoarea proiectului fiind de peste 65 milioane lei. Deputatul PMP a mentionat si ca este necesara alocarea a 7 milioane lei pentru finantarea unitatilor de învatamânt speciale si a centrelor judetene de resurse si asistenta educationala. Un alt amendament a vizat alocarea a 270 milioane lei pentru reabilitarea Spitalului de Boli Cronice “Sfântul Ioan” Târgu Frumos.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here