Buna Ziua Iasi : Nu le-ati vazut inca pe toate. Iata lista celor mai bogati primari din judetul Iasi

  592
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  • 11
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
   11
   Shares

  • Raspund de zeci de mii de cetateni ai judetului Iasi, au in subordine sute de functionari, iar unii dintre ei sunt extrem de discreti • Cu toate acestea au acumulat de-a lungul timpului averi impresionante, care ar rivaliza cu cele ale celor mai mari afaceristi • Case de sute metri patrati, autoturisme de lux si multe altele, nimic nu lipseste din averea acestor persoane

  Unii se afla in fruntea localitatilor de ani de zile, in vreme ce altii abia s-au acomodat cu functia de primar in primul mandat. Cu toate acestea marea lor majoritate se pot lauda cu averi destul de mari, care rivalizeaza cu cele ale unor demnitari de rang mai inalt. Este vorba de primarii localitatilor din judetul Iasi, persoane care de-a lungul timpului si-au cladit adevarate imperii financiare. De exemplu, primarul municipiului Pascani, Dumitru Pantazi, detine nu mai putin de 10 suprafete de teren intravilane, agricole sau forestiere. Acestea se afla in municipiile Pascani si Iasi, in comuna Valea Seaca si in comuna Vanatori din judetul Neamt. Acesta mai are un apartament din 2002 in Iasi si o casa de locuit in Pascani ridicata in anul 1997. Acesta mai detine bijuterii de 50.000 lei dobandite intre 1978 si 2004 si are deschis un cont de peste 22 mii lei la o societate bancara. Primarul Pantazi are insa si cateva plasamente de peste 1,2 milioane lei la unele societati din zona orasului. Edilul nu are datorii, iar din salariu a ridicat anul trecut peste 40.000 lei. Sotia sa, educatoare, a ridicat si ea in 2014 peste 20.000 lei.

  Citeste si: Doi primari raman fara avere. Trebuie recuperati banii furati

  Primarul orasului Targu Frumos, Ionel Vatamanu, detine patru terenuri intravilane si unul forestier in zona orasului pe care il administreaza. Toate acestea au fost dobandite intre 1995 si 2008. Acesta mai detine o casa de locuit in oras si doua spatii comerciale in localitate, precum si un autoturism marca Honda fabricat in anul 2009. Pentru 270 mii lei a instrainat o casa de locuit si un teren in satul Razboieni, din comuna Ion Neculce, catre o persoana fizica. Vatamanu are o datorie de 390 mii lei catre societatea pe care o gestioneaza sotia sa in oras. Anul trecut a ridicat de la primarie circa 38 mii lei, in timp ce sotia sa a luat de la firma respectiva 12.700 lei.

  Primarul orasului Harlau, Constantin Cernescu, detine doua terenuri intravilane in Harlau si satul Parcovaci, o casa de locuit in aceeasi zona rurala si un spatiu comercial in oras. Cernescu mai are un autoturism Audi A6 din 2009, iar anul precedent a ridicat peste 36 mii lei de la primarie. Constantin Istrate, primarul orasului Podu Iloaiei, nu si-a actualizat nicaieri declaratia de avere.

  Avere dubioasa

  Si unii primari ai celor mai mari comune iesene o duc regeste desi nu vor sa arate asta. Conform declaratiei de avere, Dan Nita detine un teren arabil de aproape 8 hectare din anul 1992, intrat in proprietatea sa in urma unei reconstituiri a dreptului de proprietate. Primarul comunei Miroslava mai detine si jumatate de hectar de teren arabil cumparat in 2007 si o alta suprafata din 2004 trecuta ca si curte. In plus, primarul celei mai bogate comune din judet a declarat ca detine o locuinta de 72 metri patrati cumparata impreuna cu sotia. Acesta mai are in proprietate un autoturism Minicooper, fabricat in anul 2006, iar anul trecut a incasat de la primarie un salariu anual de 33.600 lei. Sotia acestuia, administrator la o societate comerciala, a beneficiat de mai multi bani ca Dan Nita, respectiv de 60.000 lei. Primarul a mai incasat peste 38 mii lei dintr-o pensie militara. Este insa curios faptul ca Dan Nita ascunde sumele de bani si alte suprafete de teren pe care le detine, acestea fiind trecute pe numele altor persoane. Este de notorietate faptul ca Dan Nita a instituit teroarea in localitatea pe care o detine, el incercand sa ia cu forta suprafetele de teren de la unele persoane. Cotidianul BUNA ZIUA IASI a relatat in mai multe cazuri toate aceste detalii cu privire la abuzurile savarsite de primarul comunei Miroslava.

  Citeste si: Ce averi au sefii din CJ Iasi? Adomnitei s-a imbogatit dupa botezul copilului

  Primarul comunei Aroneanu, liberalul Benone Moruzi, si-a trecut declaratia de avere la secret. Aceasta nu poate fi accesata nici pe pagina de internet a primariei si nici pe portalul Agentiei Nationale de Integritate. Primarul comunei Tomesti, Stefan Timofte, detine un teren intravilan si doua agricole toate in localitatea pe care o pastoreste. Acesta are si o casa de locuit de 243 metri patrati in comuna, sustine ca nu are credite si nici active financiare, iar din salariul de primar a ridicat circa 25 mii lei. Primarul comunei Letcani, Stelian Turcu, detine un teren intravilan in satul Letcani, dobandit in anul 1996, iar in aceeasi zona detine o casa de locuit si o serie de spatii comerciale. Primarul din Letcani mai detine doua autoturisme marca Mercedes, unul luat prin leasing si celalalt cumparat, nu are credite si nici conturi, iar din salariul de primar a ridicat aproximativ 25 mii lei.


  Raspandeste cu incredere
  • 11
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
   11
   Shares

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

  Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

  Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

  Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

  Please enter your comment!
  Please enter your name here