Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete Buna Ziua Iasi : O analiza incendiara!

Buna Ziua Iasi : O analiza incendiara!

222
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 Unde sunt banii munciti de taximetristi? Soferii si statul nu primesc nimic, iar Mircea Manolache traieste o viata de lux!

vila Mircea Manolache

• In vreme ce controversatul Mircea Manolache se lauda ca afacerile sale aduc sume importante de bani la bugetul statului si creeaza locuri de munca bine platite, din documentele depuse la autoritatile fiscale reiese faptul ca firmele controlate de familia Manolache sufera pierderi uriase • Seful taximetristilor din Iasi i-a convins pe soferi sa protesteze impotriva venirii Uber si Taxify in Iasi, tocmai pentru ca acestia nu platesc TVA-ul si nici impozitul pe profit, dar societatile controlate de acesta au deja o pierdere de 1,7 milioane lei, iar despre impozit pe profit nici nu poate fi vorba • In conditiile in care afacerile sale sufera pierderi colosale conform raportarilor la Ministerul Finantelor, masinile luxoase si vilele impunatoare sunt mereu in jurul acestui personaj controversat care cocheteaza cu lumea politica • Cifrele oficiale arata ca Uber a adus la bugetul statului o suma mult mai mare fata de cat au platit toate firmele de taximetrie la un loc

Controversatul om de afaceri Mircea Manolache, care controleaza o mare parte din piata transportului in regim de taxi din Iasi, a sustinut in repetate randuri cu surle si trambite ca afacerile sale aduc sume uriase la bugetul statului, iar venirea companiilor de transport moderne precum Uber sau Taxify/Bolt vor aduce bani mai putini la bugetul statului, dar si pierderea unor locuri de munca ocupate in prezent de soferi.

Realitatea este insa alta, iar in spatele mafiei taximetriei create in municipiul Iasi sunt facute o serie de scheme financiare care aduc profituri uriase doar pentru un cerc restrans de persoane, iar printre acestia nu se afla si soferii de taxi nevoiti sa munceasca de dimineata pana seara pentru a-si castiga existenta.
Prima firma importanta a lui Mircea Manolache si in care inca mai figureaza ca actionar este Parma Tax SRL, care a avut mai mereu o medie de 6 angajati. Parma Tax SRL a fost infiintata in anul 1998, iar in cei aproape 20 de ani de activitate, compania controlata de Mircea Manolache abia ca a raportat un castig cumulat de 5 mii lei, iar asta in doua decenii. Practic, in perioada 1999-2017, societatea a raportat o pierdere de 175.147 lei si un profit de circa 180.675 lei, asta in conditiile in care abia in anul 2017, Parma Tax a raportat la autoritatile fiscale un profit de 36 mii lei.

Mircea Manolache figureaza in cadrul Parma Tax SRL avand 70 la suta din partile sociale, asta in vreme ce sotia sa, Doina Manolache, detine un procent de 30 la suta din partile sociale ale companiei. Acest profit infim, care este echivalentul unui salariu mediu pe economie, este raportat institutiilor statului in conditiile in care, incepand cu anul 2006 si pana in prezent, Parma Tax a raportat cifre de afaceri anuale cuprinse intre 250 mii lei si 500 mii lei.

Se ruleaza milioane de euro, dar castigurile sunt ascunse

Afacerile controlate de familia Manolache nu se rezuma insa la firma Parma Tax, unde Mircea Manolache inca figureaza oficial ca actionar. Conform listei emise de Primaria Municipiului Iasi privind transportul in regim taxi, Doina Manolache detine 99 de autorizatii, prin intermediul a doua societati, care la randul lor inregistreaza in mod oficial pierderi importante.
SC Delcar SRL are trei actionari: Doina Manolache (70 la suta), Octavian Dumitru Popa (20 la suta) si Daniel Constantin Turcu (10 la suta).  Delcar SRL, prin intermediul careia este administrat inclusiv service-ul auto din zona Nicolina, a fost infiintata in anul 2004 si a raportat profituri infime in mai toti anii de activitate. Spre exemplu, cu cei 110 angajati care figurau la nivelul anului 2007, firma a raportat un profit de doar 17 mii lei, asta la o cifra de afaceri considerabila de 3.814.565 lei. In 2016, Delcar a raporat autoritatilor fiscale o pierdere uriasa de 632.732 lei, iar in 2017 una de 122.944 lei, asta la o cifra de afaceri de aproape un milion de euro in acel an.

Practic, conform cifrelor furnizare catre Registrul Comertului de conducerea Delcar SRL Iasi, compania a inregistrat in toata activitatea sa de la infiintare si pana in prezent o pierdere de 306.657 lei pe toti anii cumulati. Asta se intampla in conditiile in care numarul mediu de angajati din ultimii ani a fost de 70 in cadrul Delcar SRL, unde Doina Manolache detine 70 la suta din partile sociale.

Citeste si:  De necrezut! Domeniul regelui taximetristilor care si-a transformat angajatii in sclavi! Le-a impus tarif ca la prostituate sa se poata lafai in lux, in fiecare zi – FOTO

Taximetristii aduc pierderi in acte, dar profituri in buzunarele patronilor

Alex Trans Invest SRL este cealalta firma prin intermediul careia familia Manolache detine licente de taxi. Societatea este controlata de sotia lui Manolache in proportie de 80 procente, iar Octavian Dumitru Popa, asociat si in cadrul Delcar SRL, controleaza 20 la suta.
Daca este sa analizezi datele oficiale raportate la autoritatile fiscale, Alex Trans Invest SRL este un exemplu cat se poate de bun despre cum nu trebuie facute afacerile cu transportul in regim de taxi. Inca de la infiintare, incepand cu 2007 si pana in prezent, firma a raportat pierderi colosale care au o valoare totala de 1.439.219 lei. Cea mai mare pierdere a fost raportata chiar in anul 2017, cand reprezentantii firmei au sustinut in fata organelor fiscale faptul ca au avut o pierdere de 371.963 lei. La nivelul anului 2017, societatea figura cu o medie de 40 de angajati si a avut o cifra de afaceri de 865.684 lei.

Cu alte cuvinte, facand un calcul matematic simplu, fiecare angajat al Alex Trans Invest SRL – majoritatea soferi de taxi, nu doar ca nu au adus profit in firma, dar fiecare a cauzat o pierdere de aproape 10.000 lei pe anul respectiv. Asta se intampla in conditiile in care este bine-cunoscut faptul ca un sofer de taxi din Iasi cedeaza aproape jumatate din incasarile zilnice firmei pentru care lucreaza, ceea ce inseamna o suma de 150-180 lei/zi pentru fiecare sofer in parte.

Citeste si:  Exclusiv! Uite cine se imbogateste pe spatele taximetristilor! Vila de lux, ridicata din banii munciti de soferii din Iasi – FOTO

Gaura oficiala de 1,7 milioane de lei pe firmele familiei Manolache

Cumulat, cele trei firme controlate de familia Manolache si prin intermediul carora este manipulata o buna parte din piata transportului in regim de taxi din Iasi au inregistrat o pierdere de aproape 1,7 milioane de lei. In aceste conditii, unde sunt muntii de bani pe care spune Mircea Manolache ca ii aduce anual bugetului statului? In timp ce plateste firimituri la bugetul statului ca impozit pe profit, in timp ce taximetristii muncesc cu disperare zi si noapte pentru a-si asigura un venit de 1.500-1.600 de le pe luna, familia lui Manolache se lafaie intr-un complex rezidential de lux, conduce masini de zeci de mii de euro si are diferite proprietati pe numele apropiatilor.

Citeste si:  Exclusiv! Revoltator, Mircea Manolache si-a pus taximetristii sa se rafuiasca in plina strada cu soferii UBER – VIDEO, FOTO

Astfel, Mircea Manolche are o vila si un domeniu de vis pe strada Tufescu din Iasi (vezi foto pe www.bzi.ro), iar in spatele acestuia mai ridica un imobil pentru fiul sau. Totodata, mana dreapta a lui Manolache, Marian Timofte, si-a ridicat la randul lui o vila impunatoare in zona Ciric (vezi foto).
Fiind presedinte la Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) Iasi, Mircea Manolache a organizat mai multe proteste si a manipulat soferii de taxi, convingandu-i sa protesteze impotriva venirii Uber si Taxify in Iasi, fara sa le spuna insa acestora faptul ca pot deveni oricand soferi cu venituri mai avantajoase pe noile companii cu sediul central in Silicon Valley din SUA si care se raspandesc in toate tarile dezvotlate.

Manolache a sustinut sus si tare faptul ca Uber nu plateste TVA-ul pe comisionul de 25 la suta si nici impozitul de 16 la suta pe profit. Insa toate tranzactiile realizate prin Uber sunt inregistrate automat in mod digital, sunt realizate prin banca, si implicit fiscalizate. Dupa fiecare cursa, clientul UBER primeste pe mail factura fiscala pentru valoarea integrala a sumei platite. Deci totul este FISCALIZAT.
Acelasi razboi intre patronii firmelor de taxi si Uber a fost dus si in Bucuresti, iar in cele din urma s-a dovedit faptul ca Uber a platit catre statul roman o suma mai mare decat cea platita de cele mai mari companii de taxi. Practic, la nivelul capitalei, conform datelor emise de catre Ministerul de Finante, in anul 2016 Uber a platit o suma de 187.000 de lei statului roman, asta în timp ce companiile de taxi au platit doar aproximativ 61.000 de lei. Din cifrele publicate de Ministerul de Finante, se vede clar faptul ca unele firme de taxi înregistreaza un profit suspect de mic, iar altele nu înregistreaza deloc si nu au platit impozit pe profit ani indelungati.

Citeste si:  Exclusiv! Batausul Mircea Manolache, audiat ieri la Politie pentru ca a batut o femeie si apoi a sters imaginile video! Venirea UBER la Iasi l-a scos din minti

Pe site-ul www.bzi.ro puteti observa tabelele centralizatoare cu profiturile declarate de firmele controlate de familia lui Mircea Manolache de la infiintare pana acum. Facem precizarea ca aceste date sunt publice si sunt scoase de pe site-ul Ministerului de Finante.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here