Acasă Informatii Informatii Politie/Procuratura Buna Ziua Iasi : O firma abonata la contractele Consiliului Judetean…

Buna Ziua Iasi : O firma abonata la contractele Consiliului Judetean…

235
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

O firma abonata la contractele Consiliului Judetean s-a ales cu sesizare penala pentru evaziune fiscala

• O societate cu sediul pe Lascar Catargi este anchetata de procurorii ieseni pentru evaziune fiscala • Prejudiciul este de 1,4 milioane lei • Firma a avut relatii contractuale la Consiliul Judetean Iasi, cand institutia era condusa de liberalul Cristian Adomnitei • Inspectorii fiscali au gasit si alte firme care au tras tepe • In primele patru luni ale anului, firmele din Iasi inregistreaza datorii la buget de peste 34 milioane de euro

Tot mai multe firme din Iasi ajung sa fie reclamate la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi, dupa ce inspectorii fiscali din cadrul Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice (DGRFP) Iasi descopera abateri grave. Este si cazul societatii Geoproconsdro SRL, fiind trecuta pe lista evazionistilor cu un prejudiciu de 1,4 milioane lei.

Inspectorii nu sunt prea optimisti privind recuperarea prejudiciului, pentru ca nu au gasit bunuri ce pot fi executate. Controalele au fost realizate la inceputul acestui an. Pe lista firmelor evazioniste mai apar societatile Loial General SRL (firma de constructii din comuna Grajduri) – 6,8 milioane lei, Afrodita Dis SRL (comert de produse cosmetice prin Internet) – 3,32 milioane lei, Trans Imeceb SRL (firma din Valea Lupului cu obiect de activitate lucrari de pregatire a terenului ) – 2,1 milioane lei.

Reporterii BZI au incercat sa obtina un punct de vedere de la reprezentantii Geoproconsdro SRL, dar la numerele de contact acestia nu au putut fi gasiti.

Contracte pe timpul lui Adomnitei

Cand la conducerea Consiliului judetean Iasi se afla liberalul Cristian Adomnitei, ulterior judecat pentru fals intelectual si favorizarea faptuitorului, Geoproconsdro SRl a semnat o serie de contracte cu institutia ce vizau realizarea unor lucrari de reparatii la tamplaria de termopan.

Mai mult, societatea trebuia sa execute si lucrari de izolatie. In total, contractele au ajuns la 14 mii de lei. Atunci, societatea era administrata de Mihai Poelinca. La scurt timp, administrator a fost desemnat Gheorghita Drobota, obiectul de activitate fiind de lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale.

Numai ca, in timpul ambilor admninistratori, societatea ar fi functionat cu un numar de zero angajati. Societatea are sediul pe strada Lascar Catargi nr.43, iar în 2015 a avut o cifra de afaceri de 758.764  lei, cu pierderi de 96.093 lei si datorii de 518.154 lei. Acum, administratorul firmei va trebui sa ofere explicatii procurorilor ieseni.

Datorii de 34 milioane de euro

Activitatea fiscala din cadrul Administratiei Judetene a Finantelor Publice (AJFP) Iasi arata ca in primele patru luni ale anului, societatile comerciale datoreaza la bugetul de stat suma de 154 milioane lei, aproximativ 34 milioane de euro. In perioada amintita, inspectorii au efectuat 585 de actiuni de control, din care 277 au fost inopinate.

“Selectia contribuabililor pentru inspectii fiscale generale s-a efectuat în urma unei analize de risc pe baza informatiilor detinute în bazele de date ale administratiilor financiare, care au avut în vedere aspecte cum sunt: TVA negativ fara optiune de rambursare, societati care au depasit plafonul legal de 65.000 euro si nu au fost înregistrate ca platitoare de TVA, societati care utilizeaza forta de munca fara forme legale, societati care desfasoara tranzactii cu contribuabili inactivi, societati care înregistreaza diferente la achizitii intracomunitare, cifra de afaceri mare, debite restante fata de bugetul general consolidat, depunerea cu întarziere a declaratiilor fiscale, pierderi înregistrate în ultimii cinci ani fiscali, societati neverificate în ultimii cinci ani, domenii de activitate ce prezinta risc”, au spus reprezentantii AJFP Iasi.

Pentru nereguli in activitatea fiscala, au fost aplicate si 12 amenzi contraventionale, in valoare de 26 mii lei.


Raspandeste cu incredere
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here