Acasă Informatii Informatii Protectia Consumatorilor |Buna Ziua Iasi : Otrava din dozatoarele de cafea din Iasi!

|Buna Ziua Iasi : Otrava din dozatoarele de cafea din Iasi!

537
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 Clientii sunt prostiti de firmele care fac milioane de euro. Comisarii s-au ingrozit cand au vazut analizele

cafea

• Firmele care exploateaza dozatoarele de cafea din Iasi au pacalit clientii • Comisarii de la CRPC au aplicat amenzi pentru inducerea in eroare a consumatorului • Firmele afisau faptul ca dozatoarele de cafea au si lapte, in realitate fiind vorba de un produs sintetic • Cea mai mare amenda a primit-o Express Caffe SRL, care a derulat afaceri intr-un singur an de 15,3 milioane de lei • Reprezentantii societatii nu au putut fi contactati pentru a oferi un punct de vedere

Comisarii de la Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorului Regiunea Nord- Est (CRPCNE) Iasi au finalizat o campanie importanta care viza activitatea societatilor cu dozatoare de cafea.

In prima faza, s-a impus ca fiecare agent economic sa racordeze echipamentele la o sursa de apa si, mai mult, sa functioneze doar in incinta unei locatii. Astfel, dozatoarele nu mai pot fi amplasate pe trotuare.

In timpul controalelor, comisarii au aplicat si amenzi usturatoare. Cea mai mare, de 6.000 lei, a primit-o societatea Express Caffe SRL, din Iasi. Mai precis, reprezentantii firmei au indus clientii in eroare prin intermediul unui afis pe care scria “Atentie! Bauturi calde care contin LAPTE.

Conform retetarului, laptele este un produs cu potential alergen”. In realitate, laptele mentionat era de fapt o pudra pe baza de lapte ce contine sirop de glucoza, grasimi vegetale de cocos, lapte praf degresat 18 la suta si stabilizatori.

Express Caffe SRL, societate controlata de catre Constantin Hondrea, este unul dintre liderii de piata din Iasi. In 2017, cifra de afaceri a fost de 15.372.506 lei, profit de 544.906 lei, datorii de 4.974.679 lei, cu un numar de 56 de angajati.

“Cu o vechime de mai bine de 9 ani si un portofoliu de peste 1.000 de clienti, firma Express Caffe se bucura azi de un renume binemeritat si isi pastreaza in continuare ca principal obiectiv satisfacerea celor mai exigente categorii de clienti, fie ca este vorba de vending, vanzari, service, office, Ho.Re.Ca etc. Cu o echipa de oameni pregatiti temeinic din punct de vedere profesional, firma este organizata dupa modelul marilor companii din Italia, avand in structura sa: fillerii care se ocupa de aparatele de vending,  tehnicienii de la departamentul service, reprezentanti vanzari si un supervizor pentru departamentul marketing. De asemenea, clientii nostri beneficiaza de dispecerat non- stop (inclusiv duminica) si de mai multi tehnicieni care se ocupa de service-ul mobil si care se deplaseaza oricand pentru a remedia orice problema aparuta”, se arata in descrierea acitivitatii.Pana la inchiderea editiei, reprezentantii Express Caffe SRL nu au transmis un punct de vedere. “Nu pot sa va fac legatura domnului Hondrea. Am sa transmit numarul dumneavoastra de telefon”, a spus o angajata din firma.

Citeste si: Tranzactie imobiliara record in mijlocul Iasului: se vinde un teren in valoare de peste 4 milioane euro

Controalele s-au extins

Alta firma amendata se numeste La Matina SRL. Pentru ca nu au fost respectate indicatiile producatorului de a amplasa echipamentele in spatii interioare, a fost aplicata o amenda de 4.000 lei. A fost transmisa si recomandarea de intrare in legalitate. La Matina SRL are doi actionari: Constantin Minea si Mihaela Hrisca.

Citeste si: Scandal urias la Primaria Iasi. Zeci de persoane au fost de fata. Primarul a ramas inmarmurit

In 2017, cifra de afaceri a firmei a fost de 7,4 milioane lei, profit de 1 milion lei, datorii de 2 milioane lei, cu un numar de 31 de angajati. Nu in ultimul rand, a fost amendata si societatea All in One Solutions SRL, controlata de catre Parascovia Manolache.

Citeste si: Exclusiv! Tupeu de borfas! Motelul Bucium functioneaza fara autorizatie de patru ani. Vasile Puscasu: “Ma luati la intrebari pe mine?” – FOTO, VIDEO

Controalele au fost cerute de sefii de la Bucuresti. “Urmare a unor controale desfasurate de corpul control al Presedintelui ANPC impreuna cu Directia Generala de Control si Supraveghere Piata si Armonizare Europeana, cu privire la modul de informare al consumatorilor in cazul dozatoarelor de cafea, ciocolata calda, lapte, ceai si produse derivate de cafea au reiesit o serie de abateri din care exemplificam: utilizarea denumirii de «lapte» pentru un produs pe baza de componente vegetale si cazeina, denumit de unii producatori «albitor», utilizarea denumirii de «ciocolata calda» pentru un produs care nu corespunde prevederilor Ordinului 335/714/318/2003 cu privire la natura, originea, fabricarea, etichetarea si marcarea unor produse din cacao si ciocolata destinate consumului uman, neindicarea produselor alergene etc”, se arata in ordinul transmis de catre ANPC.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here