Acasă Informatii Informatii Primarie/Prefectura Buna Ziua Iasi : Primarul si presedintele PSD si-au impartit pumni !

Buna Ziua Iasi : Primarul si presedintele PSD si-au impartit pumni !

100
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 Totul a pornit de la cornul si laptele copiilor din Iasi. Acuzatiile sunt grave

Maricel Popa si Mihai Chirica

• Conflictul dintre primarul Mihai Chirica si Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean Iasi, continua • Chirica spune ca Popa nu a respectat legea in momentul in care a transmis primariilor din judet ca trebuie sa se ocupe de achizitia de alimente pentru elevi • “Avem o problema. Avem o problema serioasa, din punctul meu de vedere, in ceea ce priveste furnizarea in scolile din judetul Iasi a laptelului si cornului. Aceasta problema care ne chinuie se numeste consilierul judetean Maricel Popa. Intr-un mod ilegal si total abuziv si cu aviz de legalitate de la Prefectura incalca legea 640 prin care Consiliul Judetean era singura institutie care se putea ocupa de acest program”, spune primarul • Replica lui Popa a fost destul de seaca • “Proiectul de hotarâre supus votului consilierilor judeteni a avut în vedere raportul de specialitate privind aplicarea Programului pentru scoli al României în judetul Iasi începând cu anul scolar 2018-2019 elaborat de catre Directia Juridica”, spun reprezentantii CJ

Un nou scandal s-a iscat intre primarul Mihai Chirica si Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean Iasi si al filialei locale a PSD. Totul a inceput de la faptul ca nu s-au finalizat achizitiile legate de laptele si cornul din cadrul programului pentru scolile din judetul Iasi.

Mihai Chirica l-a acuzat pe Popa ca a incalcat legea in momentul in care s-a emis o hotarare de Consiliu Judetean prin care se arata ca responsabilitatea organizarii licitatiilor revine unitatilor administrative din judet.

Hotararea a fost votata in plen pe data de 19 septembrie. Insa reprezentantii APIA (Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura) au arata ca hotararea nu respecta legislatia in vigoare. Pentru remedierea situatiei, pe data de 2 noiembrie a fost emisa o ordonanta de urgenta care arata ca primariile din tara se pot ocupa de aceste achizitii.

Citeste si: Asa ceva nu s-a mai intamplat in primarie. Premiera nedorita in Palatul Roznovanu. Martori au fost toti alesii Iasului

“Avem o problema. Avem o problema serioasa, din punctul meu de vedere, in ceea ce priveste furnizarea in scolile din judetul Iasi a laptelului si cornului. Aceasta problema care ne chinuie se numeste consilierul judetean Maricel Popa. Intr-un mod ilegal si total abuziv si cu aviz de legalitate de la Prefectura incalca legea 640 prin care Consiliul Judetean era singura institutie care se putea ocupa de acest program. Prin hotararea de Consiliu Judetean, imparte bani catre autoritatile locale. Nu a reusit sa duca la bun sfarsit achizitiile. Mare parte dintre copiii de la tara se duceau pentru acel corn. Pe 2 noiembrie se face o ordonanta de urgenta prin care se putea repartiza aceasta activitate si la autoritatile locale. Este mai cinstit sa spui ca nu poti decat sa incalci legea cu atata seninatate. Scandalurile sunt din ce in ce mai mari in judet. Noi avem documentatia finalizata. Nu pot sa spun decat: «mare rusine»”, declara Chirica.

Citeste si: Tranzactie imobiliara record in mijlocul Iasului: se vinde un teren in valoare de peste 4 milioane euro

Recatia lui Popa: “O confuzie probabil voita”

Reactia lui Maricel Popa nu a intarziat sa apara. Acesta il acuza pe primar ca declaratiile acestuia sunt tendentioase. Biroul de presa al lui Popa explica ca proiectul de hotarare a fost initiat in baza legislatiei aflate in vigoare.

“Ca urmare a afirmatiilor Primarului Municipiului Iasi, Mihai Chirica, conform carora Consiliul Judetean Iasi a emis Hotarârea nr. 329 privind aplicarea Programului pentru scoli al Romaniei în judetul Iasi începând cu anul scolar 2018-2019 cu încalcarea legii, facem precizarea ca proiectul de hotarâre supus votului consilierilor judeteni a avut în vedere raportul de specialitate privind aplicarea Programului pentru scoli al României în judetul Iasi începând cu anul scolar 2018-2019 elaborat de catre Directia Juridica, Legea nr. 55/2018 de aprobare a Ordonantei Guvernului nr.13, privind aprobarea participarii României la Programul pentru scoli al Uniunii Europene, H.G. nr.533/2018 privind stabilirea bugetului pentru implementarea Programului pentru scoli al României în perioada 2017 – 2023, pentru anul scolar 2018 – 2019, precum si modificarea si completarea H.G. nr. 640/2017 pentru aprobarea Programului pentru scoli al României în perioada 2017-2023 si pentru stabilirea bugetului pentru implementarea acestuia în anul scolar 2017-2018, art.97 alin.(1), art.115, alin(1), lit.c) din Legea nr.215/2001 a administratiei publice locale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare (…) Observam asadar, din partea primarului Municipiului Iasi, o confuzie probabil voita în ceea ce priveste citirea si întelegerea legislatiei în vigoare si interpretarea tendentioasa a acesteia”, transmit reprezentantii CJ.

Citeste si: Exclusiv! Tupeu de borfas! Motelul Bucium functioneaza fara autorizatie de patru ani. Vasile Puscasu: “Ma luati la intrebari pe mine?” – FOTO, VIDEO

Ce spun primarii

Deja primariile din judet au organizat licitatiile in baza hotararii de Consiliu. Acum, acestia risca sa se afle in situatia in care nu vor mai putea recupera sumele cheltuite pe lapte, corn si fructe.

“Cei de la Consiliul Judetean au spus ca e bine asa. Copiii nu au nicio vina. S-au cheltuit cam 20.000 lei. Daca nu se va deconta, vom plati noi. Sunt primarii mult mai mici care nu-si permit sa plateasca aceasta suma. Nu stiu ce se va intampla in acest caz”, a precizat Stefan Timofte, primarul comunei Tomesti.

Primarul comunei Tutora nu a semnat contractul cu furnizorul, pentru ca a simtit ca ceva nu este in regula. “Am primit si eu informarea legata de publicarea ordonantei de urgenta. Incepand de luni, vom incepe sa distribuim. Nu am semnat contractul dupa ce am fost anuntati de APIA ca nu se respecta niste prevederi legale prin acea hotarare”, a subliniat Cristinel Albu, primarul din Tutora.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here