Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete Buna Ziua Iasi : Rafuiala VIP-urilor !

Buna Ziua Iasi : Rafuiala VIP-urilor !

971
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

 •  Acest denunt arunca tot Iasul in aer! Nume grele puse sunt implicate!
• Informatii incendiare: procurorii de la DNA Iasi au in lucru un dosar care vizeaza implicarea unor personaje cunoscute de toata lumea, intr-o poveste rupta din filmele cu mafioti • Denuntul a fost facut in luna februarie de un fost partener de afaceri al lui Tiberiu Cristodorescu, considerat de unii adevaratul sef al lumii interlope iesene • Sunt vizati mai multi judecatori de la Curtea de Apel Iasi • Gheorghe Clapon, un iesean care s-a invartit destul de mult in cercurile bune ale Iasului, sustine ca stie detalii incredibile despre modul in care un interlop din Galati, fiul unui afacerist cunoscut, a ajuns sa scape de puscarie la Curtea de Apel Iasi • Suma data sub pretextul ca va ajunge la judecatori a fost de 70.000 euro

Procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) Iasi par sa fie din ce in ce mai aglomerati cu dosarele penale inregistrare in ultima vreme. In luna februarie 2015, un barbat a depus un denunt bomba pe masa procurorilor. Gheorghe Clapon sustine ca are cunostinta despre doua cazuri de coruptie petrecute la Curtea de Apel Iasi. Personajul principal vizat in denuntul lui Gheorghe Clapon este Tiberiu Francisc Cristodorescu. De-a lungul timpului, acesta din urma a fost vizat de mai multe anchete penale, insa, de fiecare data, a reiesit ca este nevinovat. Acum, Tiberiu Cristodorescu este acuzat in denuntul formulat de Gheorghe Clapon de comiterea infractiunii de trafic de influenta.

Micul Al Capone a scapat de puscarie

Clapon sustine ca are dovezi clare prin care sa arate ca in perioada decembrie 2011/ianuarie 2012, Cristodorescu ar fi intermediat o mita de 70.000 euro catre magistratii de la Curtea de Apel Iasi. Banii ar proveni de la un anume Lili Dediu, un om de afaceri din Galati, administratorul firmei SC Piact CF Galati si directorul ziarului Impartial din aceeasi localitate. Clapon ar fi asistat la momentul in care Cristodorescu ar fi primit banii de la omul de afaceri galatean. Scopul oferirii acestei sume era acela de a obtine o sentinta favorabila la Curtea de Apel Iasi pentru copilul lui Lili Dediu, un baiat de bani gata recunoscut pentru scandaluri. Daniel Dediu este poreclit Micul Al Capone de Galati si dosarul sau a ajuns la Iasi dupa ce a fost stramutat de la o alta instanta din tara. In prima faza, Judecatoria Iasi a decis condamnarea lui Daniel Dediu la executarea unei pedepse de sapte ani de inchisoare pentru comiterea infractiunilor de lipsire de libertate si talharie. Pe data de 19 decembrie 2011, un complet format din trei judecatori de la Curtea de Apel Iasi a decis micsorarea pedepsei lui Daniel Dediu de la 7 ani la 3 ani cu suspendare. Practic, a fost scapat de inchisoare. Acum Gheorghe Clapon sustine ca s-a ajuns la aceasta pedeapsa prin mijloace necurate, adica prin oferirea sumei de 70.000 euro lui Tiberiu Cristodorescu. Acesta din urma ar fi garantat ca se cunoaste destul de bine cu membrii completului de judecata, iar cu unul dintre ei s-ar intalni in mod frecvent la piscina de la Club Moving. Pentru a fi credibil, Clapon ar fi dat si un exemplu concret despre modul in care s-ar fi negociat spaga si pedeapsa – inainte de luarea unei decizii in dosarul mentionat, Tiberiu Cristodorescu ar fi aranjat treaba cu un judecator de la Curtea de Apel Iasi sub dusurile de la Club Moving. S-a procedat astfel pentru ca nu aveau incredere suficienta unul in altul si asa nu se puteau inregistra reciproc. Banii s-ar fi dat undeva langa Iasi, pe un camp.

I-ar fi cerut 30.000 euro pentru a ridica un sechestru

A doua acuzatie povestita de Gheorghe Clapon procurorilor are legatura directa cu un dosar in care a fost cercetat el. Clapon sustine ca fostul sau amic Tiberiu Cristodorescu i-ar fi cerut suma de bani, adica 30.000 euro, pentru a interveni la un complet de judecata de la Curtea de Apel Iasi pentru a-i ridica sechestrul impus intr-un dosar penal de inselaciune. In acel dosar, Clapon fusese trimis in judecata de procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie Iasi (DNA) alaturi de Oleg Draniceru pentru ca ar fi inselat o firma din Ucraina si ar fi creat un prejudiciu de 1,2 milioane euro. Acest dosar se afla in continuare pe masa judecatorilor de la Tribunalul Iasi. La scurt timp dupa arestarea lui Clapon si a lui Draniceru in acest dosar de inselaciune, in anul 2011, procurorii au instituit sechestru asigurator pe bunurile lui celor doi. Gheorghe Clapon a facut o cerere de ridicare a sechestrului. Aceasta cerere a fost respinsa in prima faza la DNA dupa care a ajuns la Curtea de Apel. In acest context, Cristodorescu i-ar fi promis ca va putea aranja ridicarea sechestrului in schimbul unei sume de 30.000 euro. Clapon sustine ca din cauza ca nu au fost dati acesti bani i-ar fi fost respinsa cererea si a ramas in continuare cu sechestrul pus pe bunuri.

Cristodorescu a facut primul denunt pentru a scapa de puscarie

Rafuiala intre interlopii ieseni a inceput la scurt timp dupa ce Gheorghe Clapon si Tiberiu Cristodorescu au fost arestati preventiv, in vara anului 2013, pentru trafic de influenta. Au fost acuzati ca i-au cerut suma de 40.000 euro Mihaelei Moisa, o ieseanca acuzata de comiterea infractiunii de trafic de persoane, pentru a-i obtine o pedeapsa mai mica la Curtea de Apel Iasi. Aceasta fusese condamnata in prima faza la sapte ani de inchisoare, iar Tiberiu Cristodorescu i-ar fi promis ca poate interveni la judecatori sa-i fie micsorata pedeapsa la jumatate. O parte din aceasta suma ar fi ajuns in mod direct la Clapon, insa acesta sustine ca erau bani imprumutati. Acuzatiile par de-a dreptul contradictorii pentru ca, dupa ce a ajuns in arest preventiv, Tiberiu Cristodorescu ar fi facut primul denunt impotriva lui Gheorghe Clapon. Astfel a fost inregistrat un nou dosar, cu numarul 77/P/2013.

In acest dosar, Cristodorescu sustine ca, de fapt, Clapon este cel care i-ar fi luat banii lui Lili Dediu pentru a-i rezolva dosarul de la Curtea de Apel Iasi. Cristodorescu sustine ca o parte din bani i-ar fi dat el imprumut persoanelor implicate in poveste. Este deja de notorietate prietenia pe care o are Gheorghe Clapon si sotia sa cu o judecatoare de la aceasta instanta. De asemenea, le-a efectuat diferite constructii unor magistrati de la Curtea de Apel. “In perioada decembrie 2011 – ianuarie 2012, la solicitarea numitului Clapon Gheorghe, împreuna cu un partener de afaceri pe nume Zamfirescu Corneliu, a împrumutat o persoana pe nume “Dediu” cu suma de 38.000 de euro (împrumut garantat cu doua autoturisme Mercedes), aflând ulterior ca aceasta suma a fost destinata rezolvarii în instanta a dosarului în care era judecat la Curtea de Apel Iasi numitul Dediu Daniel. Dupa acordarea acestui împrumut denuntatorul a aflat ca, urmare a demersurilor facute de Clapon Gheorghe, inculpatul Dediu Daniel a primit o condamnare cu suspendarea executarii pedepsei”, se arata in ordonanta de clasare a cauzei, data in dosarul 77/P/2013.

Cordunenii sunt suparati si ei

Practic, cei doi fosti parteneri au ajuns acum la cutite din cauza primului denunt facut de Cristodorescu si a faptului ca acesta din urma ar fi avut aparatura de inregistrare in momentul in care era inchis in arest. Procurorii l-ar fi pus sa-l inregistreze pe Clapon in timp ce vorbeste despre legaturile lui cu judecatorii. Beneficiul pe care il putea obtine era eliberarea. Pe de alta parte, Clapon ar fi facut acest denunt din luna februarie 2015 de suparare ca procurorii au cerut sa fie arestat preventiv pentru ca nu a respectat masurile impuse de instanta atunci cand i-a fost stabilit controlul judiciar. In toata aceasta lupta au intrat si unii dintre membrii clanului Corduneanu. Asta pentru ca in dosarul privind traficul de influenta pentru Mihaela Moise sunt implicati si unii dintre ei. Trebuie mentionat ca in acest material nu au aparut numele judecatorilor implicati in aceasta poveste avand in vedere ca au fost interceptati, filati si supravegheati perioade de timp destul de lungi, iar suspiciunile care planau asupra lor s-au dovedit a fi neadevarate. Mai mult, le-ar fi afectata obiectivitatea atunci cand ii vor avea in fata pe unii dintre smecherii trimisi deja in judecata.


Raspandeste cu incredere
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here