Acasă Colţul specialistului Apararea drepturilor cetatenilor Buna Ziua Iasi : REVOLTATOR! Au platit bani grei…

Buna Ziua Iasi : REVOLTATOR! Au platit bani grei…

186
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

REVOLTATOR! Au platit bani grei sa se mute in locuinte noi, in cartiere rezidentiale, dar acum sunt disperati: “Suntem hartuiti”

Balastiera Costea Voda Miroslava

• Numeroase familii care locuiesc intr-o zona rezidentiala cu blocuri si vile nou-construite au ajuns la disperare din cauza poluarii la care sunt supuse zi de zi • Oamenii se plang ca nu se mai pot odihni in propriile locuinte din cauza activitatii desfasurate in depozitul de materiale de constructii aflat la doar cativa pasi de cladirile rezidentiale • Dupa aproape un an de cosmar, locuitorii de aici au facut reclamatii si sesizari la toate institutiile responsabile, insa acestea nu au luat pana acum nicio masura pentru rezolvarea situatiei • Zgomotul, praful si fumul gros au pus stapanire pe intreaga zona in care locuiesc mii de ieseni, majoritatea cu copii mici, care sunt supusi zilnic poluarii • Reprezentantii firmei care administreaza depozitul de materiale de constructii sustin ca ei sunt proprietari in zona dinainte sa fie construite blocurile si casele noi

Cetatenii cu domiciliul in imediata vecinatate, dupa mai bine de un an de zile in care nu s-au putut odihni in propriile locuinte din cauza poluarii fonice excesive, au apelat la autoritati pentru a se aplica normele de convietuire sociala.

Astfel, locuitorii de pe strada Costea Voda au semnat numeroase petitii catre institutiile responsabile prin care au reclamat faptul ca activitatea desfasurata in depozitul de materiale de constructii le perturba puternic linistea, ajungand chiar la limita rabdarii pentru ca nu mai pot suporta zgomotul provocat de utilaje, dar si din cauza prafului care polueaza mediul inconjurator.

“Majoritatea oamenilor s-au mutat aici in perioada 2017-2018, iar functionarea acestui depozit de materiale de constructii, indiferent daca este autorizata sau nu, ne impiedica sa ne bucuram de dreptul de proprietate si dreptul de odihna. De la depozit rasuna cu putere zgomotul utilajelor grele folosite la transportul balastului si nisipului, producandu-se asemenea vibratii la un nivel imposibil de suportat. Suntem hartuiti, nu se mai poate trai in asemenea hal, viata noastra privata si familiala este puternic perturbata din aceasta cauza. Suntem extrem de afectati si de praful si mizeria care provin de la depozit, suntem scutiti de praf doar in lunile de iarna cu zapada, plus ca de la utilaje vine un fum puternic”, a spus un iesean care locuieste pe strada Costea Voda.

Localnicii nu mai au loc printre utilajele de mare tonaj

Mai mult decat atat, avand in vedere faptul ca strada Costea Voda are o latime de doar 4 metri si deserveste miilor de locuitori din zona Valea Adanca, aceasta este tranzitata continuu de masinile de mare tonaj care aduc si preiau materiale de constructii de la depozitul respectiv. Locuitorii de aici sa plang ca, in conditiile in care strada ingusta nu este prevazuta cu trotuare, familiile cu copii mici refuza sa-si lase odraslele la joaca in exterior.

“Strada pe care locuim este foarte ingusta, nu avem trotuare, iar aproape zilnic vin zeci de masini de mare tonaj la depozit care ocupa si chiar distrug toata strada, iar pietonii pur si simplu nu au loc sa treaca pe langa ele. Trebuie sa mergi efectiv pe strada, se pune in pericol siguranta noastra si a copiilor. In zilele calduroase nu putem sa aeresim locuintele pentru ca,daca deschidem geamul locuintele se umplu de praf si nisip de la depozit. Muncitorii de aici au un limbaj foarte agresiv fata de locuitorii din zona. Aici sunt multi tineri mutati recent, care au copii mici, dar nimeni nu-si lasa copilul afara de frica sa nu pateasca ceva”, a mai povestit un locuitor de pe strada Costea Voda.

Poluare fonica si cu praf in zona rezidentiala

Oamenii mai spun ca, desi au fost facute reclamatii si sesizari la numeroase institutii ale statului, nimeni nu a dispus incetarea activitatii la depozitul de materiale de constructii, asta spre disperarea iesenilor care locuiesc in zona. “Programul de functionare nu se respecta, este mereu galagie. Conform legii, intre orele 13-14 si 22-8 este program de liniste. Am facut sesizari la Primarie, dar nu s-a facut nimic, probabil patronul are relatii in Primarie. Cei de la Garda de Mediu au venit si nu au facut nimic, iar apoi au spus ca depozitul nu tine de probleme de mediu. Cei de la Directia de Sanatate Publica, cand au venit, au intrat direct in casa la domnul Petrea, nu am vazut sa faca masuratori de poluare fonica si lucruri de genul acesta. Au cerut doar extinderea unui gard de protectie, dar a fost pusa doar o plasa din plastic care umbreste blocul. Pe langa asta, acolo se face mare evaziune fiscala pentru ca masinile vin, sunt incarcate, se plateste cu bani cash si gata, nu se da o hartie sau ceva la schimb”, a mai spus un locuitor de pe strada Costea Voda.

Avand in vedere faptul ca strada Costea Voda are o latime de aproximativ 4 metri, locuitorii de aici au solicitat autoritatilor montarea unor indicatoare prin care sa se interzica accesul masinilor de mare tonaj.Vezi si: Locuiesc in vile de lux, dar traiesc un adevarat cosmar! Aceasta strada din centrul Iasului nu a fost asfaltata niciodata! Oamenii sunt disperati – FOTO, VIDEO

Firma raporteaza pierderi constante la ANAF: “Castig si eu o paine aici”

Teo Trans Company SRL, cu sediul in Valea Adanca, este administrata in acte de sotia lui Constantin Petrea, si anume Tinca Petrea. Infiintata inca din anul 2006, compania a raportat catre autoritatile fiscale pierderi constante in toti acesti ani si nu a avut niciodata profit in mod oficial. Mai mult, ultimele raportari oficiale oferite provin inca din anul 2014.

Concret, in anul 2013, firma a raportat o cifra de afaceri de 14.043 lei si o pierdere de 69.617 lei. Apoi, in 2014, a raportat o cifra de afaceri de 9.381 lei si o pierdere de 34.271 lei, iar asta cu un singur angajat in mod oficial.

“Castig si eu o paine aici. Eu nu am serviciu, sotia nu are serviciu si trebuie sa tinem copiii la scoala. Aceasta este proprietatea mea de 12 ani, cand s-au facut blocurile in jurul meu era zgomot si scandal, dar nu am spus nimic. Cei care si-au cumparat apartamente aici au vazut unde se muta. Au fost autoritati in control, nu au gasit nimic in neregula, suntem cu toate avizele si actele la zi. Nu poate fi vorba despre evaziune fiscala aici pentru ca a fost ANAF-ul in control si le-am aratat toate documentele”, a spus Constantin Petrea.
In cazul SC Teo Trans Company SRL a fost inceputa la un moment dat o procedura de executare silita, iar la mijlocul anului trecut, in mai 2018, a fost facuta o poprire din partea Primariei Comunei Miroslava.

Vezi si: SCANDALOS! Toti iesenii au mancat macar o data de aici, dar nimeni nu se astepta la asa ceva. Este de-a dreptul revoltator modul in care se prepara mancarea la Simigeria Petru si Pizzeria Dopo Poco – FOTO

Primaria cauta solutii si a cerut mutarea depozitului intr-o alta locatie

Autoritatile locale sustin ca situatia de pe strada Costea Voda este cunoscuta la nivelul Primariei Miroslava, iar in momentul de fata se cauta solutii in asa fel incat locuitorii de aici sa poata convietui in liniste, iar depozitul sa-si continue activitatea, dar intr-o alta locatie.

“Stim situatia de acolo si incercam sa gasim cat mai repede o solutie in asa fel incat sa multumim pe toata lumea. Activitatea depozitului este legala, sunt autorizati sa functioneze in locatia respectiva. La insistentele locuitorilor din zona, am cerut insa celor de la firma Teo Trans Company sa isi mute punctul de lucru si activitatea intr-o alta locatie, la marginea localitatii, pentru a nu perturba linistea locuitorilor. Ei au cerut sa le mai dam termen de un an in care sa-si gaseasca o alta locatie pentru depozit. Situatia este destul de delicata aici pentru ca depozitul este acolo de multi ani pe proprietate privata, iar oamenii care s-au mutat in blocurile noi in urma cu un an stiau despre acest lcuru. Vom gasi o solutie pentru toata lumea”, a declarat Dan Nita, primarul comunei Miroslava.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here