Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete Buna Ziua Iasi : S-a prabusit un imperiu financiar!

Buna Ziua Iasi : S-a prabusit un imperiu financiar!

137
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Tanarul afacerist cu Ferrari si-a gasit sfarsitul! Este tras la raspundere de autoritati pentru tepele de milioane pe care le-a dat

Costel Eduard Vidrasc

• Cunoscutul om de afaceri iesean Costel Eduard Vidrasc si-a gasit sfarsitul dupa multi ani in care a fost pe cai mari • La scurt timp dupa ce si-a bagat una din principalele firme direct in faliment, in conditii suspecte, Directia Finantelor Publice a decis tragerea la raspundere a acestuia pentru falimentarea societatii si l-a trimis in judecata • Acesta a controlat inclusiv firma de distributie OTED Grup, una dintre cele mai mari companii de profil din regiune, care a fost bagata in insolventa din cauza datoriilor uriase • Firmele controlate de Eduard Vidrasc au dat tepe uriase unor companii internationale de renume

Vazut in trecut ca fiind unul dintre cei mai de succes tineri antreprenori din Iasi, activitatea lui Costel Eduard Vidrasc in mediul de afaceri s-a dovedit a fi o mare teapa. Proprietar de automobile de lux precum Ferrari sau Maserati, acesta a devenit acum falimentar si este tras la raspundere pentru tepele date in anii precedenti.

Recent, Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Iasi l-a trimis in judecata pe Eduard Vidrasc, acesta fiind tras la raspundere pentru intrarea în insolventa a SC Distribution Trans Grup SRL, companie pe care ieseanul a infiintat-o inca din 2008 si pe care a folosit-o in combinatii impreuna cu alte societati ale sale: Oted Grup SA si Avensi SRL. Practic, dupa ce SC Distribution Trans Grup a fost bagata direct in faliment in 2018, dupa o serie de controale in activitatea financiar-contabila a firmei, la inceputul noului an, autoritatea fiscala a decis trimiterea in judecata a lui Costel Eduard Vidrasc, dosarul inregistrat la Tribunalul Iasi avand obiectul “atragerea raspunderii pentru intrarea în insolventa”.

Citeste si: Smecherul cu Maserati este cautat de zeci de afaceristi. Le datoreaza milioane de euro

Asta s-a intamplat dupa ce autoritatea fiscala a descoperit ca firma folosita vreme de peste 20 de ani nu mai avea aproape nimic in proprietate, iar singurii bani pe care ii are de incasat sunt chiar de la firmele lui Costel Eduard Vidrasc, aflate de asemenea in insolventa.

“Fata de informatiile din evidenta contabila a debitorului, din care rezulta ca acesta nu detine bunuri de natura stocurilor si/ sau a imobilizarilor, lichidatorul judiciar a procedat la solicitarea de informatii suplimentare de la DGEFPL, precum si de la ANCPI privind existenta în evidentele acesteia de bunuri mobile sau imobile apartinand SC Distribution Trans Grup SRL. Conform adreselor primite de la institutiile mentionate, SC Distribution Trans Grup SRL nu figureaza în evidentele acestora cu bunuri de natura bunurilor mobile sau imobile. Singurul activ al debitorului, conform balantei de verificare la 31.03.2018, il reprezinta creante de incasat în suma de 142.130 lei de la SC Avensi SRL si de la SC Oted Grup SA. Mentionez ca, atat SC Avensi SRL, cat si SC Oted Grup SA se afla în procedura insolventei (ambele intr-un singur dosar, aflat în curs de desfasurare)”, se arata in raportul realizat in cazul SC Distribution Trans Grup SRL.

Citeste si: INCREDIBIL! Un tanar afacerist si-a luat Ferrari dupa ce a tepuit cele mai mari firme! Antreprenor de succes sau golan?

Firme tepare, bagate in faliment, in aceeasi zi

Compania Oted Grup SA a fost vreme de multi ani un business de succes, fiind unul dintre cei mai mari distribuitori de bauturi alcoolice si nonalcoolice din judetul Iasi, cu cifre de afaceri care au depasit pragul de 50 milioane euro in fiecare an. Aflata in faliment din 2015 din cauza datoriilor de 13.944.934 lei si cu o activitate de 15 ani, firma nu a declarat ca ar fi avut profit decat in anul 2010, asta contrar tanarului afacerist Eduard Vidrasc, care a devenit cunoscut in viata de noapte a Iasului dupa ce si-a cumparat bolizi de lux precum Ferrari si Maserati.

In paralel cu aceasta afacere oficiala, Costel Eduard Vidrasc a controlat si compania Avensi SRL, care a fost facuta ca un fel de firma fantoma. Compania Avensi SRL a fost infiintata in 2004 si, cu toate ca a inregistrat pierderi aproape in fiecare an fiscal, aceasta a functionat aproape 13 ani, iar magistratii de la Tribunalul Sindic au aprobat intrarea in procedura simplificata a falimentului in aceeasi zi in care au aprobat si falimentul in cazul Oted Grup SA, cealalta firma controlata de Eduard Vidrasc.

Mai mult, in aceeasi zi de 14 aprilie 2015, si firma Verdict SRL a intrat, la cererea proprie, direct în faliment prin procedura simplificata. Surpriza este ca toate cele trei firme sunt controlate de acelasi personaj.

“Aprobarea imputernicirii cu puteri depline a domnului Vidrasc Costel Eduard sa reprezinte societatea in cadrul Adunarilor Generale ale Asociatilor pentru urmatoarele: VERDICT SRL, cu sediul in mun. Iasi, Aleea Valea Adanca, nr. 18; AVENSI – SRL, cu sediul in mun. Iasi, str. Grigore Ureche, nr. 1-3, bloc Walter M, sa semneze actele aditionale la contractele… precum si toate cererile, documentele… in numele si pe seama VERDICT – SRL si AVENSI – SRL”, dupa cum a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei.

Citeste si: Nimeni nu anticipa asta! Faliment zguduitor in mediul de afaceri iesean

A dat tepe celor mai mari companii din domeniu

Astfel, dupa ce au fost imprumutati circa 4,5 milioane lei din banci si nu au fost platiti prin intrarea celor trei firme in faliment in aceeasi zi, Eduard Vidrasc a evitat procedura insolventei, intrucat societatile controlate de acesta nu aveau sanse reale de redresare.

Practic, valoarea datoriilor depasea volumul estimat al incasarilor viitoare, iar toate firmele controlate de omul de afaceri deveneau falimentare. In perioada 2007-2015, Avensi SRL a avut pierderi intre 50 mii lei si 637 mii lei in fiecare an fiscal. Compania inregistreaza datorii totale de 1.852.827 lei in conditiile unor venituri de 60.673 lei.
Tocmai cele mai mari firme din domeniu fusesera tepuite de Vidrasc. Este vorba printre altele de SC Angeli Spumante & Aperitive SRL, care are de recuperat de la Oted Grup suma de 347.722 lei, SC Nestle Romania SRL- 3.319.728 lei, SC Romaqua Grup SA- 949.292 lei, SC Bunge Romania SRL- 322.448 lei, Tohani Distributie SRL – 141.006 lei, Parmalat Romania SRL – 156.320 lei, Red Bull Romania SRL- 180.627 lei si asa mai departe.
In plus, Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Politie al judetului a primit o serie de sesizari privind emiterea unor cecuri fara acoperire de catre compania Oted Grup. Printre firmele pagubite se numara Compania Cotnari, cunoscutul producator de vinuri din Romania si firma Nestle Romania.

Costel_Eduard_Vidrasc1


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here