Acasă Informatii Informatii ANAF Buna Ziua Iasi : Scena incredibila la Finantele iesene!

Buna Ziua Iasi : Scena incredibila la Finantele iesene!

201
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Inspectorii s-au dus calare si au rascolit afacerea unei iesence. Se anunta un razboi pe viata si pe moarte

Petronela si Aurelius Ursachi

• Firma de constructii a unei iesence, cu punct de lucru in comuna Tomesti, a fost verificata de catre inspectorii de la Fisc • Controlul a scos la iveala sume suplimentare de aproape 100.000 euro • Administratoarea Petronela Ursachi a inlemnit cand a vazut raportul • Prejudiciul este aproape cat cifra de afaceri din ultimii cinci ani • “Nu pot spune prea multe, dar am facut celor de la Finante o plangere penala. Cred ca va ajunge la Judecatoria Iasi. Am contestat raportul”, a spus Petronela Ursachi

Nici micii afaceristi nu scapa de controalele inspectorilor de la Directia Generala Regionala a Finantelor Publice (DGRFP) Iasi. Recent, inspectorii fiscali au verificat o societate de constructii din comuna Tomesti, cu o activitate financiara care sa nu sara in ochi. Chiar si asa, in contabilitatea DMN Global Prompt SRL au fost identificate sume suplimentare de aproape 100.000 euro, provenite din neplata TVA si a impozitului pe profit.

Culmea, acest debit este mai mare decat cifra de afaceri a societatii, din perioada 2014-2017. Societatea infiintata in anul 2011 este administrata de catre Petronela Ursachi.

Conform ultimelor date financiare din 2017, societatea de constructii a inregistrat o cifra de afaceri de 160.585 lei, profit de 99.019 lei, datorii de 32.074 lei, cu un numar de doi angajati.

“Firma presteaza servicii in constructii: tencuieli, torcretari ( proiectarea cu presiune a betonului pe suprafata ce trebuie acoperita – n.r.), spritbeton, umpleri si injectari de lapte ciment, pompare beton cu utilaje performante, constructii la rosu si finisaje, amenajari exterioare, productie pavele, borduri, rigole, garduri modulare”, se arata in descrierea afacerii.

Reporterii BZI au obtinut un punct de vedere din partea administratorului societatii, care a precizat ca a ajuns sa apeleze la masuri extreme. Petronela Ursachi contesta raportul de inspectie fiscala.

“Nu pot spune prea multe, dar am facut celor de la Finante o plangere penala. Nu pot comenta in timpul cercetarilor. Cred ca va ajunge la Judecatoria Iasi. Am contestat raportul”, a spus Petronela Ursachi, care a adaugat ca suma este cu mult exagerata de catre inspectori.

Tot recent, DGRFP a identificat sume suplimentare de 1.300.000 lei la Intreprindere Individuala Sinescu Gheorghita si 200.000 lei la Intreprindere Individuala Iulian Miron.

Citeste si: Blestemul castigurilor usoare! Milionarul de la Loto a dat de belele! Firma lui, implicata intr-o retea de evaziune fiscala. Prejudiciul este de milioane de euro

Sume importante din evaziune

La fiecare final de an, DGRFP Iasi ofera informatii cu privire la activitatea de colectare si de inspectie fiscala. In ceea ce priveste inspectiile pentru anul 2018, s-au identificat la agentii economici sume suplimentare in valoare de 107.102.809 lei, aproape 23 milioane euro.

Astfel, la persoanele juridice, din TVA provine suma de 52.172.469 lei, impozit pe profit – 42.126.684 lei, venituri microintreprinderi – 244.570 lei, impozit salarii – 57.450 lei; impozit dividende – 262.726 lei, contributii CAS – 110.040 lei, contributii somaj – 5.187 lei, contributii sanatate – 95.804 lei, alte impozite – 245.772 lei.

Anul trecut, la nivelul intregii regiuni, insemnand sase Administratii, au fost inregistrate 6.274 de controale. S-a stabilit o suma de 812 milioane lei, insemnand valoarea obligatiilor suplimentare observate de inspectorii fiscali. Cele mai multe nereguli se regasesc la capitolul TVA, unde a fost identificata suma de 480 milioane lei.

Pe locul doi se afla impozitul pe profit sau venit – 279 milioane lei, impozitul pe dividende – 7,96 milioane lei si altele. Domeniile cu risc ridicat la evaziune fiscala sunt constructiile si materiale de constructii – 156 milioane lei, producere si comercializare marfuri agroalimentare – 63 milioane lei, exploatare lemn – 30 milioane lei, transporturi – 20 milioane lei, producerea si comercializarea produselor energetice -2,7 milioane lei.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here