Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete Buna Ziua Iasi : SOC in lumea buna a Iasului!...

Buna Ziua Iasi : SOC in lumea buna a Iasului! Este incredibil ce a ajuns sa faca patronul unui cunoscut restaurant

1071
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

• Acuzatii foarte grave pentru un tanar afacerist din Iasi, patronul unui restaurant din centrul orasului care si-a manifestat si intentia de a face si cariera politica • Paradoxal, patronul este implicat in politica liberalilor si militeaza pentru afaceri cinstite si drepturi civile

Mediul de afaceri iesean este in stare de soc! Acuzatii foarte grave pentru un tanar afacerist din Iasi, patronul unui restaurant din centrul orasului care si-a manifestat si intentia de a face cariera politica. Insa, avand in vedere ca impotriva sa au fost formulate unele acuzatii, mai mult sau mai putin subtile, de frauda financiara si ca Adrian Christescu s-a inscris, nu demult, in PNL, formatiune care ar trebui sa promoveze etica in afaceri, este greu de crezut ca o dorinta de ascensiune a acestuia nu va starni unele comentarii. Pe Adrian Christescu, acum patron al restaurantului “Atelierul de Bere“, il urmaresc afacerile din trecut care nu-i vor da pace pana cand nu se vor lichida definitiv. Acuzatiile au fost formulate de catre Capital Insol pentru firma Erna Trading&Service SRL, una dintre cele mai cunoscute societati de distributie de produse alimentare si nu numai din judetul Iasi. Societatea a fost administrata de Adrian Christescu pana in luna noiembrie a anului 2010 cand a intrat in insolventa. De altfel, falimentul a fost declarat destul de repede, cam dupa jumatate de an. Nu este de mirare ca firma a intrat atat de repede in faliment avand in vedere ca lichidatorul a ajuns la concluzia ca societatea nu putea sa-si continue activitatea, adica nu putea sa respecte un plan de reorganizare deoarece o buna parte din activele cele mai importante au fost vandute inainte de intrarea in insolventa. Tocmai aceste vanzari patrimoniale fac obiectul a zeci de cereri depuse impotriva lui Christescu si a firmei sale de catre Capital Insol.

Acte frauduloase

Mai precis, lichidatorul considera ca Adrian Christescu a vandut in mod premeditat parcul auto format din 200 de masini inainte de a-si cere insolventa tocmai pentru a-si insela creditorii. Cele 200 de masini nu se mai afla niciuna in proprietatea firmei. Lichidatorul considera ca Adrian Christescu se astepta la faptul ca va intra in faliment si se va trece la vanzarea bunurilor firmei pentru a inapoia banii partenerilor de afaceri si a se plati impozitele restante catre buget, motiv pentru care a apelat la o “golanie” pentru a ramane si cu banii de pe masini. De precizat ca datoriile firmei se ridica la 13.123.325 lei din care statul are de recuperat taxe si impozite neachitate in valoare de 776.893 lei. Lichidatorul crede ca este indreptatit sa creada ca s-a urmarit inselarea creditorilor deoarece pe facturile de vanzare a masinilor au fost trecute preturi de nimic.

Citeste si: O renumita firma din Iasi, vanduta cu totul pentru datorii de 210 miliarde lei

De exemplu, in data de 22 aprilie 2010, Erna Trading ar fi vandut o masina catre un anume Constantin Arsene la un pret de numai 178 lei. Majoritatea masinilor Daewoo au fost vandute cu cateva sute de lei bucata in conditiile in care evaluatorii au aratat ca fiecare valora cel putin 6.000 lei. Dupa cum s-a mai precizat, la Tribunalul Sindic au fost depuse de catre lichidator cateva zeci de cereri prin care solicita anularea “actelor frauduloase”, adica a contractelor de vanzare-cumparare a respectivelor masini. “Faptul ca vanzatorul nu a procedat la evaluarea bunurilor scoase la vanzare si nu a optat pentru valorificarea prin licitatie publica si a procedat la vanzarea prin negociere directa catre cumparatori identificati demonstreaza ca debitorul nu a urmarit decat scoaterea bunurilor din patrimoniu pentru a le sustrage de la urmarirea creditorilor”, a aratat lichidatorul Capital Insol in cererile prin care a solicitat anularea contractelor de vanzare a autovehiculelor.

Ce spune Christescu

Am omis pana acum sa precizam ca cele mai multe dintre masinile pe care lichidatorul vrea sa le recupereze au fost folosite de agentii comerciali ai firmei de distributie. Cele mai multe autovehicule sunt marca Daewoo Matiz, dar au fost vandute si autoutilitare marcile Renault Kangoo sau Ford Tranzit. O parte din cererile formulate de lichidator au fost admise de judecatori care au anulat contractele de vanzare ale masinilor. De exemplu, au fost anulate vanzarea unui Ford Tranzit catre un anume Ionel Timofte sau a unor autoturisme Daewoo Matiz catre un anume Constantin Staverescu si asa mai departe. De asemenea, cateva cereri de anulare a contractelor de vanzare-cumparare ale masinilor au fost respinse de magistrati. Asta deoarece unii dintre cei care au ajuns in posesia masinilor au aratat ca sunt cumparatori de buna-credinta si au achizitionat masinile din targul auto.

Contactat de jurnalistii cotidianului BUNA ZIUA IASI, Adrian Christescu a motivat ca masinile au fost vandute la preturi mici deoarece erau vechi. “Este vorba despre niste masini vechi de 9 ani care au fost conduse de zeci soferi. Cele mai multe sunt Daewoo Matiz. Daca o astfel de masina nu valoreaza mai mult de cateva sute de lei… Este adevarat ca s-au facut niste evaluari de catre experti, dar acestea nu sunt corecte. Expertii respectivi au facut evaluarile dintr-un birou de la Tribunal. Expertiza a fost facuta de un om care nu a vazut niciodata masinile”, a spus Adrian Christescu, fostul patron de la Erna Trading.  Christescu a fost o buna perioada de timp reprezentantul UDMR in judetul Iasi, formatiune pe listele careia a si candidat pentru unele demnitati publice. In prezent Adrian Christescu este membru in Biroul Municipal al PNL Iasi. De altfel, nu este de mirare ca liderul PNL Iasi, Cristian Adomnitei, isi aduce langa el tot felul de afaceristi “patati” care sa cotizeze cu bani la partid si la pusculita lui personala.


Raspandeste cu incredere
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here