Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete Buna Ziua Iasi : Sotia directorului Fiscului, platita de cei...

Buna Ziua Iasi : Sotia directorului Fiscului, platita de cei mai mari evazionisti. DNA abia acum a aflat

540
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

• O echipa de ancheta de la Bucuresti a verificat mii de documente din dosarele Fiscului • In final s-a ajuns la formularea unor acuzatii de coruptie • Peste 100 de societati comerciale “cotizau” probabil pentru a fi iertate de controale fiscale

Primele descoperiri ale inspectorilor de integritate din cadrul ANAF care au verificat recent Fiscul iesean sunt de-a dreptul socante. Au putut constata ca familia unui fost director al Fiscului era finantata de unii dintre cei mai mari evazionisti din judetul Iasi. Inspectorii ANAF banuiesc ca peste 100 de firme din judetul Iasi achitau un soi de taxa de protectie tocmai pentru a fi scutiti de unele controale fiscale care le puteau provoca unele neplaceri sau pentru a obtine mai usor rambursari de TVA. Directorul in cauza se numeste Corneliu Durdureanu, iar banii erau incasati prin intermediul cabinetului medical administrat de sotia acestuia, Ana Maria Durdureanu.

Citeste si: Firma unui sef al Fiscului, campioana la fentat bugetul statului. Gaura de miliarde din bani publici

Dupa cum s-a precizat pe lista celor 100 de societati comerciale care achitau lunar in medie 1.500 lei pentru “servicii medicale” catre cabinetul medical administrat de Ana Maria Durdureanu figureaza si societati comerciale implicate in dosare de evaziune fiscala cu prejudicii de milioane de euro. Trebuie sa precizam ca printre firmele care cotizau lunar la cabinetul medical al familiei Durdureanu se numara firma Cordial MV SRL controlata de Otilia Mitrofan, fugita din tara imediat dupa ce procurorii ieseni au inceput urmarirea penala impotriva sa pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala. Cotidianul BUNA ZIUA IASI a aratat recent ca in urma expertizei dispuse de procurori in acest dosar prejudiciul adus bugetului statului prin neplata in mod corect a TVA si a impozitului de profit este de 2 milioane euro.

Dosarul este instrumentat de Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Iasi si de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi. Mai trebuie precizat ca Fiscul a depus plangere penala impotriva firmelor Otiliei Mitrofan, respectiv Cordial MV, Dialex Interfrig sau Dialex Grup in anul 2012 dupa ce Durdureanu a parasit scaunul de director al Fiscului. De asemenea, inspectorii de integritate de la ANAF au putut constata ca firma Cordial MV platea banii cabinetului medical al Anei Durdureanu in perioada in care sotul sau Corneliu Durdureanu conducea activitatea de inspectie fiscala la nivelul Fiscului iesean. Astfel, prin ordinul de plata nr. 707/1.07.2008 firma Cordial MV a platit cabinetului medical al Anei Durdureanu suma de 1.500 lei. In anul 2008, Corneliu Durdureanu conducea inca activitatea de inspectie fiscala la Directia de Finante.

Alti cotizanti care au fentat statul

De asemenea, pe lista firmelor care au cotizat se numara si cele din grupul Gold&Platin controlate de turcul Yavuz Hatinoglu. In ultimii ani firmele din grupul Gold&Platin au intrat in faliment si au lasat in urma datorii uriase catre bugetul de stat si nu numai. S-a estimat ca valoarea totala a firmelor lui Yavuz Hatinoglu ar fi de circa 30 de milioane euro. De exemplu, Gold&Platin Autocenter SRL a intrat in insolventa in anul 2011 cand Cornel Durdureanu era director al Fiscului. Statul roman prin Directia Generala de Finante are de recuperat numai de la aceasta societate comerciala suma de 25.764.362 lei.
In acelasi an a intrat in faliment Gold&Platin Leasing SA.

Citeste si: Un fost director de la Finante, cercetat pentru evaziune fiscala

Finantele au de recuperat de la Gold&Platin Leasing SA nici mai mult nici mai putin decat 2.072.267 lei reprezentand taxe si impozite neachitate si 5.000 lei penalizari. Pana acum statul nu a recuperat niciun ban, dar ambele societati aveau incheiate contracte cu cabinetul medical patronat de Ana Maria Durdureanu. In afara de cele mentionate mai sus mai figureaza Coriolan Aur Smarald SRL, Acvares SRL, Impex Romcatel SRL, Combeton SRL, SC CF Moldova SA, Nova Construct SA si asa mai departe. Si asta nu este tot. Asta nu este singura modalitate prin care familia directorului de la Fisc facea rost de bani de la societati comerciale. Adica, banii nu intrau in conturile familiei Durdureanu numai in baza contractelor incheiate de cabinetul medical. Persoana fizica Ana Maria Durdureanu a realizat venituri directe de la anumite societati comerciale. Printre societatile comerciale care i-au platit bani se numara Charis Company SRL, Casa Teo SRL, Coriolan Aur Smarald, Nistor Company SRL, Multiprint SRL, Angela International SRL.

Se mai poate observa ca veniturile anuale ale cabinetului medical cresteau pe masura ce Durdureanu era promovat. Acesta a lucrat initial la Garda Financiara dupa care a urcat pana la functia de director general sarind mai multe etape. A reusit sa promoveze atat de repede datorita sprijinului politic asigurat in perioada guvernarii PDL de parlamentarii Mihaela Popa si Dumitru Oprea. Astfel, daca in anul 2003 veniturile cabinetului medical au fost de 15.886 lei, aceastea au urcat pana la 162.152 lei in anul 2011 cand Durdureanu era director general al Fiscului.
Durdureanu a refuzat sa raspunda apelurilor telefonice ale jurnalistilor cotidianului BUNA ZIUA IASI.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here