Buna Ziua Iasi : Sotul unei judecatoare, implicat intr-un scandal monstru. Proiect european distrus de afaceri private

  731
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
   2
   Shares

  • Sotul unei influente judecatoare din Iasi a reusit sa transforme investitia facuta pentru comunitatea pe care o reprezinta intr-o afacere banoasa • Acesta a reusit sa concesioneze pe un pret de nimic un teren public pe care acum il foloseste pentru activitati comerciale • Cetatenii s-au revoltat pentru ca investitia din fonduri europene este folosita acum sub forma unei afaceri private • Pentru ca nu au ajuns la o intelegere cu primarul, oamenii au facut o plangere la DNA Bucuresti

  Iesenii care locuiesc in localitatea Sorogari, din comuna Aroneanu, sunt foarte revoltati din cauza faptului ca primarul comunei, Benone Moruzi, si-ar fi deschis un magazin chiar in parcarea stadionului din localitate. Aceasta baza sportiva, construita cu ajutorul fondurilor europene, a fost finalizata in urma cu aproximativ 3 ani, iar la scurt timp dupa asta a fost solicitata concesionarea unei suprafete de 20 mp de teren in apropierea stadionului. Problema, spun oamenii, este ca terenul pe care primarul l-a primit, face parte din proiectul european, iar legea interzice modificari pe astfel de proiecte.

  “Acest teren de fotbal cu tot ce este construit in jurul lui a fost facut cu ajutorul unor fonduri europene. Legea spune ca vreme de 5 ani nu ai voie sa faci absolut nimic, nicio modificare, la proiectele facute pe bani europeni. Chiar si asa, primarul si-a facut un magazin in parcarea amenajata pentru teren, care face parte din cadrul proiectului european. El a spus initial ca va concesiona 20 mp de la primarie si va aduce doar un chiosc. Toti consilierii au votat pentru ca primarul nu are opozitie in Aroneanu, insa acel chiosc despre care spunea initial s-a transformat intr-un magazin mai mare, cu temelie, curent electric, gresie si tot ce are nevoie. Este bar, magazin si aprozar. WC-ul pentru arbitri este transformat in WC-ul pentru clientii barului, toata lumea il foloseste. La teren e mereu aglomerat pentru ca se vine la magazin cu masinile, cu carutele”, spune Constantin Dumitriu, localnic din Sorogari.

  Primaria castiga 200 lei prin contractul de concesionare

  Aceasta mica baza sportiva este destinata sporturilor de echipe, adica handbal, fotbal si baschet, insa activitatile sportive sunt foarte rar organizate aici, dupa cum spun oamenii. Se pare ca terenul respectiv a fost concesionat la un tarif de 200 lei lunar in conditiile in care investitia din fonduri europene este estimata la circa 170.000 euro.

  “Daca acesti bani au fost dati pentru toata lumea, ar trebui ca oricine sa se poata folosi de teren, nu doar primarul sa-si construiasca magazin. Este proiect european, adica pentru populatie, iar daca primarul si-a facut acolo ceva, inseamna ca si eu, si ceilalti vecini puteam sa ne construim cate un magazin? Nu este corect ce se intampla doar pentru ca cineva are mai multa putere decat altii”, spune Ioan Ungureanu, iesean ce locuieste in comuna Aroneanu.

  Mai mult, in momentul in care mai multi localnici au cerut amenajarea unei porti in apropierea bazei sportive pentru a facilita accesul la statia de autobuz, batranii din localitate au fost refuzati prompt de primarul Benone Moruzi. “Este foarte mult de inconjurat pana la statie si mai multi batrani au solicitat o poarta langa teren. Primarul le-a spus ca niciun cui nu au voie sa bata timp de 5 ani la proiectul european, dar el si-a facut magazin cu temelie, curent si tot ce are nevoie”, spune Daniel, un alt localnic.

  In aceste conditii, autoritatile administrative din Aroneanu risca sa piarda banii destinati acestei investitii din cauza magazinului respectiv.

  Primarul Moruzi, reclamat la DNA Bucuresti

  Reclamatiile facute la autoritatile locale nu au adus niciun raspuns cetatenilor nemultumiti de faptul ca bunul public este folosit pentru castigurile personale ale cuiva. Sotia primarului Benone Moruzi este judecatoare la Curtea de Apel Iasi, iar localnicii sunt convinsi ca asta a cantarit greu atunci cand acel teren a fost concesionat.

  “Nu stie nimeni cum a reusit primarul sa-si faca chioscul pe terenul unde este implementat un proiect european, insa eu il consider un abuz din partea dumnealui. Primarul nu are opozitie in Consiliul Local, iar sotia lui este judecatoare. Am decis sa fac plangere pentru abuz in serviciu si am facut asta la DNA Bucuresti pentru ca sotia domnului este judecator la Curtea de Apel Iasi si am considerat ca in acest oras nu se va face dreptate in mod corect”, a mai spus Constantin Dumitriu, localnic din Sorogari.

  Benone Moruzi nu a fost gasit la sediul Primariei Aroneanu de reporterii BUNA ZIUA IASI si nu a putut fi contactat pentru a comenta aceasta situatie.


  Raspandeste cu incredere
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
   2
   Shares

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

  Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

  Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

  Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

  Please enter your comment!
  Please enter your name here