Acasă Informatii Informatii Primarie/Prefectura Buna Ziua Iasi : Sume uriase, descoperite in doua mari institutii iesene.

Buna Ziua Iasi : Sume uriase, descoperite in doua mari institutii iesene.

210
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 Ani la rand s-a lucrat pentru aceste dosare. Rezultatele sunt incredibile

Iasi centru

• Doua institutii iesene au reusit in ultimii ani sa dea o lovitura de proportii • Cateva proiecte majore din municipiu si judet au fost realizate in baza accesarii fondurilor europene, mana cereasca pentru autoritati • O parte a acestor obiective au ajuns deja la final, in timp ce altele abia se afla in faza de precontractare • In ultimii ani, Consiliul Judetean si Primaria Iasi s-au intrecut in a obtine fonduri europene pentru diverse obiective de investitii

Consiliul Judetean Iasi se poate lauda cu proiecte de peste 455 milioane lei depuse pe Programul Operational Regional in perioada 2014-2020. Dintre acestea, cel mai mare este cel legat de axa rutiera 1 Iasi- Suceva, proiect de aproape 300 milioane lei si care este la un pas de a fi realizat. Proiectul presupune reabilitarea a peste 170 kilometri de drumuri judetene din 22 localitati in judetele Iasi si Suceava.

Un alt proiect major derulat de autoritatile judetene este cel legat de reabilitarea si modernizarea Spitalului de Copii “Sf. Maria“, suma contractata fiind de peste 88 milioane lei. Autoritatea judeteana a mai beneficiat de peste 15 milioane lei si pentru reabilitarea sediului institutiei din strada Vasile Alecsandri, cladire care va fi transformata intr-un adevarat muzeu.

Pentru modernizarea ambulatoriului de la Institutul de Psihiatrie “Socola” si  Maternitatea “Elena Doamna” s-au alocat peste 10 milioane lei pentru fiecare lucrare, din bani europeni.

Pe Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) au fost contractate proiecte de aproape 48 milioane lei, ambele contracte fiind deja semnate. Este vorba de un proiect contractat de ApaVital SA legat de proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata din judetul Iasi, proiect cu o valoare de 11 milioane lei, dar si un alt obiectiv legat de sistemul de management integrat al deseurilor, proiect cu o valoare de 36 milioane lei. La acestea se adauga proiectul privind dezvoltarea aeroporutlui in valoare de 160 milioane lei, proiect prin care s-au recuperat banii investiti in constructia pistei de 2.400 metri si extinderea platformei de parcare aeronave si terminalul T3.

In lista proiectelor cu finantare europeana se mai afla si doua depuse de CJ Iasi. Este vorba de simplificarea procedurilor administrative in institutie printr-un sistem inter-modular si un alt proiect pentru perferctionarea sistemului integrat de management al calitatii, ambele avand o valoare totala de 3.5 milioane lei.

“In perioada de programare 2014-2020 pana in prezent, Consiliul Judetean Iasi a depus 14 cereri de finantare in valoare totala de aproximativ 506,8 milioane lei. Cele mai multe cereri de finantare au fost depuse in cadrul Programului Operational Regional, respectiv 10 proiecte, insumand aproximativ 455,4 milioane lei. Din totalul proiectelor depuse de Consiliul Judetean Iasi, sase cereri de finantare se afla in etapele de evaluare si precontractare, sapte proiecte au fost contractate, iar un proiect a fost retras. Este de mentionat faptul ca, in perioada de programare 2007-2013, prin Regia Autonoma Aeroportul Iasi, aflata sub autoritatea Consiliului Judetean Iasi a fost depus un proiect, in valoare totala de aproximativ 160,3 milioane lei. Proiectul a fost finantat din Programul Operational Sectorial Transport si a vizat dezvoltarea si modernizarea Aeroportului International Iasi, fiind in prezent, finalizat”, se arata intr-o nota a Ministerului Fondurilor Europene.

Vezi si: Lista proiectelor Iasului ce pot prinde fonduri europene. Aproape 60 milioane euro sunt disponibile

Lista uriasa in Primarie

Nici municipalitatea ieseana nu s-a lasat mai prejos in ceea ce priveste accesarea fondurilor europene. Pe POR 2014-2020, cel mai reprezentativ proiect este cel privind reabilitarea liniilor de tramvai din municipiu, in valoare de peste 103 milioane lei, proiect aflat in precontractare, dar si cel legat de reabilitarea liniilor- reorganizarea circulatiei din zona Tudor Vladimirescu, proiect in valoare de circa 100 milioane lei. Valoarea totala a proiectelor municipalitatii este de 508 milioane lei doar pe POR 2014-2020.

Pe programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020, municipalitatea deruleaza un proiect de peste 86 milioane lei privind reabilitarea sistemului de termoficare din oras.

“In ceea ce priveste Primaria municipiului Iasi, aceasta a depus 24 de cereri de finantare, in valoare totala de aproximativ 657,4 milioane lei. In cadrul Programului Operational Regional au fost depuse cele mai multe proiecte, respectiv 21, in valoare totala de aproximativ 558,7 milioane lei. Din totalul proiectelor depuse de Primaria municipiului Iasi, 14 cereri de finantare se afla in etapele de evaluare si precontractare, iar pentru 10 proiecte au fost semnate contractele de finantare cu autoritatile de management”, se mai arata in documentul Ministerului Fondurilor Europene.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here