Acasă Colţul specialistului Sanatate Buna Ziua Iasi : Totul a pornit de la cel mai performant...

Buna Ziua Iasi : Totul a pornit de la cel mai performant ecograf din oras.

279
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 Medicul care detine aparatul aduce acuzatii grave colegilor din breasla

ecograf

• Acuzatii grave sunt aduse de un cunoscut doctor din Iasi • Medicul spune ca un ecograf performant nu poate fi utilizat din cauza ca avizul pe care il asteapta intarzie sa apara • Conform acestuia, Colegiul Medicilor din Iasi incearca sa-i puna piedici, iar singurii care au de pierdut sunt pacientii • Colegiul Medicilor Iasi poate elibera acest aviz de functionare intr-o perioada de maximum 30 de zile • Ce raspuns ofera conducerea Colegiului Medicilor si cand poate fi rezolvata aceasta situatie

Un cunoscut medic iesean aduce acuzatii grave Colegiului Medicilor din Iasi. Dr. Eugen Ancuta, cercetator in cadrul Maternitatii “Elena Doamna” din Iasi, sustine ca ii sunt puse foarte multe piedici de catre persoane din conducerea Colegiului, iar el nu poate sa foloseasca, din aceasta cauza, un ecograf performant pe care l-a achizitionat in urma cu trei luni si care se afla in cabinetul privat pe care l-a deschis.

Astfel, dr. Eugen Ancuta sustine ca avizul de functionare pe care trebuie sa-l primeasca de la Colegiul Medicilor intarzie sa apara, in conditiile in care ecograful respectiv ar fi de folos pentru foarte multe paciente. Astfel, acesta solicita ca toata procedura sa fie urgentata, fara sa fie nevoit sa astepte 30 de zile, atat cat este termenul legal.

“Eu vreau sa fac un bine comunitatii. Acest ecograf a fost achizitionat pentru paciente. Platesc taxe la Colegiul Medicilor si in loc sa ma ajute, sa ma sprijine, imi pun piedici. Orice act solicitat de la Colegiul Medicilor poate fi eliberat in 30 de zile. In cazul meu, nu este vorba despre orice act. Este vorba despre investigatii de care beneficiaza pacientii. Astfel, avizul se poate elibera mult mai repede, nu trebuie sa astept neaparat 30 de zile. Deocamdata nu stiu de ce ar exista o piedica la adresa mea din partea unor persoane din conducerea Colegiului Medicilor. Probabil sunt colegi in acea comisie de la colegiu care nu vor sa imi dea avizul. Eu platesc rate foarte mari pentru acest ecograf, care este cel mai performant din oras, la ora actuala, fara ca sa il pot folosi”, a declarat dr. Eugen Ancuta, cercetator la Maternitatea Elena Doamna” din Iasi.

Presedintele Colegiului Medicilor Iasi il contrazice pe medic

De precizat este faptul ca solicitarea doctorului Eugen Ancuta a fost depusa pe data de 30 octombrie 2018. Astfel, de la aceasta data, Colegiul Medicilor are la dispozitie, conform termenilor legali, 30 de zile pentru a elibera, daca sunt intrunite toate conditiile necesare, avizul de functionare al cabinetului medical. Cu toate acestea, conducerea Colegiului Medicilor din Iasi a raspuns acuzatiilor aduse de catre dr. Eugen Ancuta si sustine ca foarte rar dureaza 30 de zile pana la eliberarea unui aviz. De cele mai multe ori, aceste situatii sunt rezolvate in sapte zile lucratoare, iar in cel mai rau caz, demersurile pot dura doua saptamani.

Citeste si: In urma cu trei ani, medicii i-au dat o veste cumplita! Acum, acest barbat a primit sansa la o viata noua

“Avem o comisie de avizari, care se intruneste in fiecare saptamana, si daca sunt indeplinite toate criteriile de avizare, conform legii, nu exista nicio problema. Nu imi amintesc sa fi fost refuzate cabinetele medicale. In principiu, se intampla foarte rar sa dureze 30 de zile pana la eliberarea avizului. In general, se elibereaza de pe o saptamana pe alta, daca exista toata documentatia. Vinerea are loc intrunirea comisiei, si doar daca exista foarte multe cereri se amana pentru cealalta saptamana. Deci, nu se ajunge la 30 de zile. Exista o comisie speciala a Colegiului care se ocupa de astfel de cereri. Vineri se va intruni comisia de avizari si aceste situatii se rezolva de pe o saptamana pe alta. Este adevarat ca exista termenul legal de 30 de zile, dar noi, in general, incercam sa rezolvam totul in sapte zile”, precizeaza dr. Liviu Oprea, presedintele Colegiului Medicilor din Iasi.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here