Acasă Apararea drepturilor cetatenilor Pastila pentru apararea drepturilor cetatenilor Calatori cu metroul, pierduti in timp si spatiu

Calatori cu metroul, pierduti in timp si spatiu

297
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 9
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  9
  Shares

Zilele trecute, obligat fiind de imprejurari sa iau metroul, am avut sansa sa vad comportamentul calatorilor “conectati” la … societatea informationala.

Si m-am amuzat copios.

Care cum intra in vagon, ducea mana la buzunar, geanta, borseta, ma rog, ce avea in dotare, si extragea delicat, cu doua degete “terminalul”. Mai mare sau mai mic dar cu aceleasi functii! De conectare!

Fiecare il deschidea, fara sa se arunce macar o privire in jur, la ceilalti calatori, fie si macar celor aflati chiar la un pas de ei, si gata: “Here I am World!” varianta celularo-mioritica.

Unii chat-uiau, altii cu sms-ul, dar cei mai multi pe net. Adica pe retelele de socializare, sa-si faca sau sa-si intretina “prietenii virtuali”.

Fara sa se uite la cei din jur, fara sa schiteze un gest, cu fata antrenata a jucatorului de poker, de parca vagonul se transformase intr-un vast salon din Vestul Salbatic, calatorind cumva in timp si spatiu.

La o frana ceva mai brusca, un tanar “conectat” o calca pe o calatoare brusc “deconectata de la net”. Tocmai pe ea, cea atat de prinsa de “discutia aprinsa din reteaua virtuala” si conectata brusc, prin durere, la lumea reala. Noroc ca apucase sa dea acel BRB scurt, adevarat tipat de durere in lumea virtuala, sfasietor, deznadaduit, al celui smuls brusc si adus in cruda lumina a realitatii.

Tot brusc, cei doi n-au mai avut ce face, si nici cum sa se evite, le lipseau cuvintele, murise editorul de text si au trebuit sa converseze!

Extraordinar, magnific, senzational, o intreaga lume asista, cu sufletul la gura la posibila eventualitate a unui dialog real, uman, cald!

Cand colo, ce sa vezi:

El: “- Scuze, ahh, o LOL, chiar tu, TTYL?

Ea: “- WTF! U! PITA! No L8ER! No M8!”

Bam! Lumea uimita ramasese perplexa. Ce limba vorbeau acestia? Cei doi se cunosteau deci si asta desi nici “nu se vazusera” timp de 5 statii cel putin, perioada in care statusera la mai putin de 25 cm unul de celalalt. Asta da soc. Asta da pedeapsa. Senzational e putin spus!

El coboara la prima, incurcat: “Vb? CU? PLS!”.

Ea, simplu si taios: “Nope!”

Si vagonul se pierdu in noaptea tunelului, noapte neagra si lunga, a intregii umanitati, a mintii umane, as putea spune si nu cred ca cineva m-ar mai putea contrazice. Adio conversatie, virtualul coborase in real, cu tot cu prescurtari! Scurt si taios! Limba romana, atat de bogata, a fost definitiv invinsa si abandonata!

***

Trecu un timp, inca 3 statii.

La un momendat, privindu-i “atasati”, exact cum erau de la inceputul calatoriei, cum erau “conectati” la “terminale”, lumina se stinse brusc in tot vagonul.

Si tot atat de brusc, un gand sumbru imi trecu scurt prin minte, asa cam ca o revelatie scurta si neagra:

“Pai daca Ceasca inventa “terminalul” si il dadea la toti, inainte de ’89, ce eram, unde eram si mai ales cum eram noi acum?

Adio revolta, adio evenimente, adio tot. El era si acum tot acolo, dar probabil in forma virtuala, digitalizata, eventual in versiune 3D (ultimul racnet in materie!), o holograma acolo sus, la locul lui”. Iar noi, eram cu totii “conectati”, pierduti definitiv undeva in realitatea 3D-ului virtual.

***

Si m-am pierdut si eu in noaptea neagra de afara.

Se intunecase deja!

Partea proasta este ca nu cred ca mai iese soarele prea curand!

Nu cu “realitatea asta virtuala 2.0”. S-a ascuns de noi!

E mult prea adanca noaptea umanitatii.

PS: Abia astept sa iau autobuzul!


Raspandeste cu incredere
 • 9
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  9
  Shares

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here