Acasă Colţul specialistului Apararea drepturilor cetatenilor Cand mai putin inseamna de fapt mai mult

Cand mai putin inseamna de fapt mai mult

296
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Onorabilul parlamentar european englez  Keith Taylor a sustinut prin propunerea sa cresterea de fapt a continutului de zahar nicidecum scaderea lui!

Asta inseamna ca lobby-ul (care la noi se pedepseste penal cand se vrea …) a functionat in cazul domniei sale foarte bine. Mai tineti minte cazul lui Adrian Severin? Daca da atunci o analiza a conturilor sale, fie ele personale sau asociate ar releva probabil o usoara ingrasare in urma inaintarii propunerii de lege CE, in care conform actului delegat pe care Comisia îl promovează, conținutul de zahăr în produsele pe bază de cereale pentru copii poate rămâne la 30%!

Asa se lucreaza, tineti minte vorba lui Nenea Iancu. Sa se revizuiasca pe ici pe colo prin partile esentiale, primesc, dar … sa nu se schimbe nimic!

In spatele proiectului stau cei care stiu deja ca in 2017 piata zaharului se liberalizeaza iar producatorii din industria alimentara vor “beneficia” de preturi mult reduse la materia prima numita “zahar”!

Asa ca, sa se reduca, da primesc, dar sa ramana la cota de azi, este cea mai buna solutie pentru … producatori.

Distinsul domn apartine de regatul perfidului Albion, cel care, cu cateva luni in urma, ne improsca “benefic” cu namol, in zeci de emisiuni televizate si difuzate la ore de maxima audienta, ca romanii fac si dreg si sunt … corupti.

Deci, cam pe unde e coruptia domnilor, ca nu e doar de la noi, sau cand vine dintr-o anumita zona trebuie considerata mana cereasca, influenta divina, samd?

Dupa cum au constatat si europarlamentarii inca neinfluentati de lobby-ul din spatele usilor inchise, acest proiect in lucru este în totala contradicție cu orientările stipulate anul trecut de OMS, organizatie care recomandă clar o limită superioară de maxim 10% sau chiar mai  mica, de doar 5%, considerata de marea majoritate a specialistilor ca fiind “sigura”.

Oare cine sau ce ne garanteaza ca urmatoarea lege nu va veni si ea cu suficiente portite de scapare, special concepute pentru corporatiile care sunt active pe piata alimentara din Europa in conditiile in care junk food-ul din State bate deja la usa, usa deschisa prin negocierile TTIP, de tip stapan-vasal, recent incheiate la Bruxelles in spatele usilor, usor inchise in nas, presei din intreaga UE? Ca asa e democratic si modern.

Probabil ca, in urma interventiei Maritei Porti cotele vor fi reduse de la 30% spre 99%, cam asa cum vedem pe etichetele unor produse ce se strecoara deja spre rafturile europeene, venind gata leganate de valuri.

Rolul OMS va ramane astfel unul pur decorativ, iar legislatiile statelor vor fi si ele usor influentate de lobby-ul de peste ocean, sa “accepte” cu gratie toate gunoaiele alimentare ce se vor revarsa in valuri de aceasta data.

Deputații europeni au totusi posibilitatea sa spuna Comisiei „nu, să terminăm cu excesul de zahăr. Bebelușii sunt deja destul de dulci”, intr-o viitoare sedinta parlamentara.

Sa speram ca nu toti vor ceda lobby-ului si vor mai exista suficiente voci care sa discearna realitatea sumbra indusa de acest gen de “substitut” extrem de nociv.

Obezitatea este probabil cea mai mare problemă de sănătate cu care ne confruntăm în secolul 21, prin urmare cine ar vrea să dea bebelușului poftă de dulce intr-atat de mult incat sa-l transforme intrun viitor obez. Pentru exemplificare, vizionarea catorva poze culese de Google prin State ne-ar putea arata un posibil viitor pentru Europa in cazul in care lobby-ul producatorilor castiga si aceasta partida!

Interesant de mentionat este faptul ca, in urma respingeri proiectului de act normativ, eurodeputații au încurajat Comisia să asigure un conținut de zahăr redus drastic în produsele alimentare pentru bebeluși.

Comisia dezbate in prezent noi alternative si noi propuneri care vor trebui sa reflecte mai mult rezoluția anterioara a Parlamentului.

Interesanta este insa aceasta remarca a europarlamentarului: “Noi, cei de la comisia pentru mediu și sănătate publică am încercat scheme de etichetare pilot pentru a avertiza consumatorii, printr-un sistem de semaforizare, despre alimentele care au un nivel ridicat de zahăr, sare sau grăsimi. Din păcate, industria s-a opus și proiectul nu a trecut prin Parlament! Avem nevoie de un grad mai mare de transparență cu privire la materialele care alcătuiesc hrana în această zi.

Expresia „ești ceea ce mănânci” este reală și pertinenta. Parlamentul european are rolul de a apăra mâncarea durabilă, sănătoasă. Excesul de zahăr, sare și grăsimi sunt vești foarte proaste în produsele alimentare pentru adulți, nu doar pentru copii, așa că vom încerca în continuare să furnizăm mai multe informații consumatorilor atunci când cumpără produse alimentare ambalate.

Sa vedem cine va castiga aceasta confruntare dura, in joc fiind interese imense …


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here