Acasă Jurnalul Bucurestiului Interviuri Cătălin Ciripan, „Zorba Grecu”, Neptun:

Cătălin Ciripan, „Zorba Grecu”, Neptun:

348
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

                       “Grecii tratează clientul ca pe prietenul lor

   În cele câteva zile petrecute recent la mare nu am urmărit să descoperim doar „pete în soare”; au existat și câteva locuri unde am fi dorit să realizăm interviuri cu cei care au avut inițiativa unor afaceri din zona turismului însemnând adevărate “oaze” în peisajul litoralului românesc. Din păcate mulți patroni de localuri / terase / pensiuni/ sunt reticenți atunci când aud de presă (fiindcă există mentalitatea că presa dorește să descopere doar partea negativă a lucrurilor).O excepție o constituie interviul realizat cu domnul Cătălin Ciripan, patronul tavernei ZORBA GRECU din Neptun, care a fost deschis să ne acorde un interviu.

– Când ați fost prima oară în Grecia?

– Prima dată în Grecia am fost acum patru-cinci ani, eu eram fan Sud America, am mers foarte mult, din zona țărilor de limbă spaniolă mi-a plăcut foarte mult Cuba. Prima dată am ajuns acolo în 2008, când era Fidel Castro și oamenii erau lipsiți de libertate, nu aveau acces la Internet, nu aveau acces să își cumpere un parfum, era exact ca la noi în vremurile de dinainte de ’90.  După aceea un prieten s-a rugat de mine să fiu și eu când și-a serbat ziua în Grecia (Grecia nu îmi spunea nimic până atunci). Când am ajuns acolo m-a impresionat în primul rând culoarea apei, stâncile… Eu am fost la Parga, în partea spre Albania, unde este zona bogată în vegetație. Parga este o stațiune veche foarte frumoasă, nu foarte cunoscută, când am mers acolo m-au impresionat foarte mult tavernele locale, sunt small business-uri de familie, mâncarea este proaspătă, ți-o fac pe loc. Grecii te tratează nici cu inferioritate, nici cu superioritate, ei tratează clientul ca pe prietenul lor. Te simți ca și cum ai mânca la tine acasă. Iar acolo sistemul acesta de taxe și impozite și de control al mâncării nu este așa de agresiv cum este la noi.

– Dacă ați avea șansa să accesați fonduri comunitare pentru a dezvolta un proiect, aici sau în altă parte, ați valorifica-o ?

– Dacă am înțeles bine, fonduri comunitare nerambursabile;  cu siguranță că aș vrea să accesez. Am lucrat vreo douăzeci și unu de ani în mediul financiar, pentru alți patroni; acesta este și scopul meu în viață, să am o familie și să am o afacere sau două care să funcționeze. Poți să ai multe idei, dar dacă nu ai finanțare nu ai cum să le pui în practică.

– Ce ați dori să le spuneți de aici, de la malul mării, celor care vor citi acest interviu?

– Îi așteptăm cu cea mai mare plăcere la noi, în primul rând să guste din bucătăria noastră, să privească spre mare pentru că Zorba Grecu este pe faleză fiindcă de aceea vii la mare, să stai nu între betoane, ci să stai pe faleză, să mănânci ceva și să faci un pic de plajă. Și ar trebui să se gândească, așa cum fac cei din alte țări, primul concediu și-l fac la ei în țară pentru că trebuie să sprijine antreprenorii români, care plătesc și contribuie la pensiile tuturor. Vă așteptăm la mare !

Interviu realizat de Ioan Iacob


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here