Acasă Anunturi Cei 30 de ani de învățământ universitar apollonist la Iași!

Cei 30 de ani de învățământ universitar apollonist la Iași!

DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Anul acesta, Universitatea „Apollonia” din Iași împlinește trei decenii de existență, prilej cu care adresăm felicitări întregii comunități academice, cadrelor didactice, personalului administrativ și tuturor celor care sunt sau au fost studenți ai acestei Universități. Așa după cum ne mărturisea prof. univ. dr. Vasile Burlui, președintele acestei tinere dar prestigioase instituții de învățământ superior românești, au fost treizeci de ani de efort intens în scopul consolidării unei instituții de învățământ dinamice și atractive pentru cei care le-au călcat pragul. Parcursul nu a fost deloc ușor. În acest timp s-au stabilit circuite didactice sau de cercetare, s-au stabilit relații funcționale între compartimente, dar mai ales a fost creată și aprofundată o relație partenerială cadru didactic-student. Putem spune, fără teama de a greși, că instituția cu toate structurile și resursele sale, a atins un grad de maturitate care îi conferă posibilitatea și dreptul de a-și schița viiorul. 
   Congresul Internațional Pregătim viitorul promovând excelența”, aflat și el la a XXX-a ediție, vine să confirme o tradiție solidă instituită în Universitate. Trecutele ediții ale acestui congres, s-au bucurat de o largă participare a colegilor din țară având prezente în fiecare an personalități din afara țării. Anul acesta, Congresul se bucură de o consistentă participare datorită tematicii deosebit de atractive, dar și datorită specialiștilor de foarte bună reputație profesională, care s-au înscris cu conferințe sau comunicări. Ca de fiecare dată, Congresul este precedat de cursuri precongres, workshop-uri, demonstrații practice. 
  
Nu spunem o noutate dacă afirmăm că Universitatea „Apollonia” din Iași are o reputație deosebită, fiind considerată una din cele mai prestigioase universități particulare din ţară. Cu o tradiţie de peste 30 de ani, universitatea organizează anual, în perioada 9 februarie – 9 martie, Zilele Universității „Apollonia” din Iași care includ „Sesiunea Științifică Studențească” şi Congresul „Pregătim viitorul promovând excelenţa”. „Asociația Studenților Apolloniști” participă activ, alături de cadrele didactice ale universității, la numeroase manifestări culturale, educative și sociale ce conduc la dezvoltarea personalității studenților, așa cum ne-a declarat Vicepreşedintele Universității, prof. univ. dr. Liliana Sachelarie
  
Zilele Universității „Apollonia” din Iași reprezintă un prilej de cunoaştere şi împărtăşire a noutăţilor din domeniu, prilej ce corespunde performat activităţilor din sfera ştiinţei şi inovării. În spiritual misiunii asumate, Universitatea Apollonia” din Iași şi-a conturat o identitate care o individualizează în spaţiul universitar cultural-educaţional. 
  
Ce se întâmplă preț de o lună aici este un prilej de a sărbători istoria Universității și de a recunoaște rolul vital pe care l-a jucat în transformarea socială și economică a regiunii înfloritoare a Iașului. În acord simbiotic cu sfânta al cărei nume îl poarta, Universitatea Apollonia și-a asumat construcția unui brand, oferind, de la prima promoție instruită, știinta întru alinarea suferințelor, în spiritul crezului Bonum bono nascitur – Binele naşte bine, cum menționa, plină de optimim ca de obicei, prof. univ. dr. Carmen Stadoleanu, Președintele Senatului Universităţii „Apollonia” din Iași. La rândul său, rectorul instituției, conf. univ. dr. Gabriela Mihalache, este convinsă că Universitatea se remarcă printr-o curriculă flexibilă cu accente de modernitate, atât prin introducerea de noi discipline, cât şi prin modul de organizare a procesului didactic, cu preocuparea continuă pentru îmbunătăţirea performanţei principalilor beneficiari ai activităţii noastre: studenţii. La această ediție, de pildă, în cadrul congresului vor fi susținute conferințe, prelegeri, comunicări și lucrări știițifice pentru cele două direcții: Repere în Medicina Avansată, respectiv Posthumanism și Transhumanism, precum și cursuri precongres, prezentări de firmă și hands-on-uri. 
Deasemenea în perioada 9 februarie – 9 martie al fiecărui an Universitatea „Apollonia” din Iași organizează Zilele Universității ”Apollonia” din Iași care debutează cu „Sesiunea Științifică Studențească” ce reprezintă un imbold pentru studenții noștri să se implice în cercetarea știintifică și să-și găsească modele. Vor fi susținute 27 comunicări de Medicină Dentară, 12 de Tehnică Dentară, 23 de Asistență Medicală Generală și Balneofiziokinetoterapie, 18 de Comunicare și Realații Publice și 14 de Jurnalism. Pe toată perioada desfășurării acestei activități, studenții noștri sunt organizați și coordonați de „Asociația Studenților Apolloniști” ce participă alături de cadrele didactice ale universității la numeroase manifestări culturale, educative și sociale conducând la dezvoltarea personalității studenților. Nu vor lipsi serile de film, ’’Iubind prin versuri’’-o activitate dedicată Zilei Îndrăgostiților, campionate de jocuri online, fotbal, bowling. tenis de masă, biliard, debateri gen Contribuția programului ERASMUS la întărirea internaționalizării Universitățiii Apollonia’’, urmând ca pe 1 martie să se împartă mărțișoare atât participanților la Congres, cât și persoanelor de la Căminul de Seniori Sf. Cuvioasa Parascheva, nelipsind și acțiuni de caritate la Fundația ieșeană Salvați Copii’’, Balul primăverii sau Ziua Internațională a Femeii pe 9 martie la Sala Cavalerilor de la Palatul Beldiman. Am fost asigurați de cei doi decani, prof. univ. dr. Leonard Ionuț Atanase de la Medicină Dentară și prof. univ. dr. Mihai Luchian de la Comunicare și Relații Publice, că absolut toți studenții, alături de cadrele didactice, vor fi prezenți la această agendă îmbietoare de manifestări. Dacă va fi așa,veți afla din consemnările noastre pentru că suntem deciși să revenim la final cu alte și alte informații. 
Referinţă Bibliografică:
30 de ani de învățământ apollonist la Iași/Pompiliu Comsa: Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3324, Anul X, 06 februarie 2020.
Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Pompiliu Comsa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.
Bibliografie
Congresul Internațional „Pregătim viitorul promovând excelența”, 27 februarie – 1 martie 2020, Iași. „An analysis of judicial errors in the French judiciary system using Gödel’s completeness theorem, complex systems theory, category theory, graph theory, network topology and operational research)”.

Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here