Acasă Colţul specialistului Retete culinare Cele mai bune retete culinare sunt cele preparate din pui bio

Cele mai bune retete culinare sunt cele preparate din pui bio

198
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Un numar foarte mare de persoane adora ciorba de pui a la grec dar oare cate persoane stiu ca exista o diferenta intre ciorba facuta cu pui normal si cea facuta cu pui bio?

Ce este puiul bio si cum se diferentiaza el de ceilalti pui?

Cresterea puilor pentru carne si in sisteme ecologice este incadrata in cresterea pe un asternut permanent si cu liber acces la padoc. Conditiile sunt reglementate de legi speciale si termenul bio se poate folosi doar atunci cand densitatea in adapost nu este mai mare de 10 pasari sau 21 kg de carne.

O exceptie de la regula este reprezentata de adaposturile mobile und esuprafata adapostului nu este mai mare de 150 mp. Aceste adaposturi mobile sunt deschise chiar si pe timpul noptii iar densitatea ajunge pana la 16 pui insa nu trebuie sa depaseasca in total 30 kg pe metru patrat.

Puii sunt crescuti intr-un microclimat specific care seamana foarte mult cu cel de curte, conditiile de igiena sunt perfecte si alimentatia puilor este bio ceea ce ii face la fel de sanatosi ca cei de curte.

Din acesti pui se face cea mai buna ciorba de pui a la grec dupa retete traditionale.

Ciorba de pui a la grec – reteta cu pui bio

Pentru cei care au un pui bio si vor sa incerce aceasta reteta absolut delicioasa instructiunile sunt in cele ce urmeaza:

Ingrediente:

  • 1 pui bio de 1 sau 1.5 kg;

  • O ceapa de dimensiuni mari;

  • 3 morcovi medii;

  • 3 fire de pastarnac;

  • Telina;

  • Foi de dafin;

  • O jumatate de cana de orez;

  • Zeama de la o lamaie, sau chiar doua dupa gust;

  • 200 ml de smantana;

  • O jumatate de legatura de marar si patrunjel verde;

  • Piper;

  • Sare.

Instructiuni de preparare ciorba de pui a la grec

Puiul trebuie sa fie portionat si se va pune intr-o oala de dimensiuni mari acoperit cu apa. In general este nevoie de 4-5 litri de apa. Se pune o lingurita de sare care permite strangerea spumei inestetice care apare in procesului de fierbere la orice carne.

Aceasta spuma trebuie stransa si indepartata de mai multe ori pana cand nu se mai formeaza si apa ramane in interiorul oalei, limpede. Dupa ce nu se mai formeaza spuma se adauga legumele si zarzavaturile care au fost taiate sub forma de cuburi si foile de dafin.

Se reduce focul si se lasa compozitia la fiert pana cand continutul este bine fiert. Daca este necesar se poate completa cu apa fierbinte. Dupa ce carnea sa fierbe bine se scoate din oala si sunt eliminate oasele si pielea iar canea se taie in bucati si se pune din nou in ciorba.

Se pune orezul spalat si uscat. Cat timp ciorba fierbe intr-un castron se bat galbenusurile cu zeama de lamaie, se pune smantana si se omogenizeaza, se adauga un polonic de ciorba si se toarna tot continutul in oala. Se completeaza cu sare si piper dupa gust.

Advertorial


Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here