Acasă Istorie Dezvaluiri cetateanul.net : Diplome de studii ilegale…

cetateanul.net : Diplome de studii ilegale…

126
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Diplome de studii ilegale la Ministerul Românilor de pretutindeni. Eugen Popescu, „alchimistul” de la Hurmuzachi

Diplome de studii ilegale

Diplome de studii ilegale. I se spune, mai nou, „Alchimistul” și este directorul general al Institutului Eudoxiu Hurmuzachi din subordinea Ministerului Românilor de Pretutindeni. Porecla și-a căpătat-o după ce a „transformat” o diplomă de școală profesională din Canada într-una de studii universitare în România (Universitatea din Oradea). Mai ceva ca transmutarea metalelor în aur!

Cu diploma astfel „prelucrată”, Eugen Popescu a căpătat funcții și demnități înalte în aparatul de stat român, ba a mai și ajuns să predea cursuri la Colegiul de Apărare, pe care l-a absolvit dealtfel într-un mod cu totul „original” (aspect asupra căruia vom reveni)

Ministerul Educației a aflat despre impostură, dar raportul de control zace pe biroul Ecaterinei Andronescu. Cum actualul ministru a mai fost acuzat în trecut că a tergiversat și alte anchete privind diplomele false de la aceeași Universitate din Oradea, solicităm oficial intervenția procurorilor.

Notă! Eugen Popescu a evitat, timp de două săptămâni, o întâlnire cu reporterii Cetățeanul. Totodată el a omis să răspundă la mai multe întrebări ce i-au fost adresate.

Universitatea din Oradea a eliberat o diplomă penală

În culisele guvernării mocnește un scandal care riscă să dea foc cel puțin la două ministere: cel al Educației și cel al românilor de pretutindeni. Directorul Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi”, Eugen Popescu, este acuzat că a echivalat o diplomă din 1995 de la o școală de formare profesională din Canada (Collège des médecines douces du Québec) într-o diplomă de studii universitare de lungă durată la Universitatea de stat din Oradea, eliberată în iulie 2000.

Diplome de studii ilegale
Universitatea din Oradea a transformat studiile profesionale în studii universitare de lungă durată

Potrivit legii, funcția de director general al institutului, aflat într-o vreme și în subordinea Ministerului Afacerilor Externe (MAE), nu poate fi ocupată decât de o persoană cu studii superioare!

Oficial, Eugen Popescu prezintă o diplomă de licențiat în kinetoterapie la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Oradea (universitatea de stat). În realitate Universitatea din Oradea i-a eliberat diploma după ce i-a echivalat studiile efectuate la o școală profesională din Canada.

Diplome de studii ilegale. Fără foaie matricolă

Cetățeanul.net a solicitat oficial Universității din Oradea lămuriri cu privire la perioada anilor de studiu efectuați de Eugen Tiberiu Popescu și o copie de pe foaia matricolă a acestuia. În răspunsul oficial al Universității se menționează că Eugen Popescu nu a efectuat studiile la Universitatea din Oradea și că Universitatea nu este în posesia foii matricole, având în vedere că studiile au fost efectuate la Colegiul de Medicind Tradițională din Quebec. Ciudat și ilegal!

Diplome de studii ilegale
Universitatea din Oradea recunoaste

Ciudat, având în vedere că pe diploma lui Popescu scrie „Diploma este însoțită de FOAIA MATRICOLĂ”. Ilegal, deoarece legislația în vigoare la acea dată (Ordinul ministrului educației 5124/1999) obliga ca diplomele să fie însoțite de „foaia matricolă eliberată de instituţia de învăţământ superior absolvită (art 24).

La rândul său, Eugen Popescu ne-a confirmat că a efectuat studiile la un colegiu din Canada, nu la Universitatea de stat care i-a eliberat diploma.

Am absolvit cursurile Alternative Medicine College of Canada (Collège des médecines douces du Québec), obținând diploma în “Anatomie, Physio-Pathologie, Naturologie, Phyto-Energetique, Bio-Energetique, Homeopathie”. La revenirea în țară, am înaintat Universității din Oradea, în vederea echivalării studiilor conform procedurii legale, toate documentele obținute ca urmare a absolvirii instituției de învățământ din Canada (…) În urma analizei acestor documente de către persoanele abilitate din cadrul Universității din Oradea (rector, sef de catedră etc.), precum și de către compartimentul de specialitate din cadrul Ministerului Educației Naționale, s-a concluzionat că “curriculum-ul parcurs acoperă paleta disciplinelor din planul de învățământ al secțiilor noastre de Kinetoterapie“, ne-a comunicat Eugen Popescu.

Colegiul din Quebec, școală de formare profesională

Surse din cadrul Ministerului Educației ne-au dezvăluit însă că așa-zisul colegiu de medicină tradiționalistă nu figurează între instituțiile de învățământ superior acreditate sau recunoscute de către Ministerul Educației din România, prin Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor (CNRED). Numai această instituție poate recunoaște automat actele de studii obținute la universități din UE și universități de prestigiu din alte state sau poate cere susținerea de examene de diferenţă sau alte măsuri compensatorii.

Or colegiul de medicină tradiționalistă absolvit de Eugen Popescu nu este nici măcar recunoscut ca instituție de studii superioare, fapt înscris chiar pe pagina de Internet a acesteia: „Educația oferită de Colegiu este certificată de către Departamentul Dezvoltării Resurselor Umane drept formare profesională (…) nu reprezintă o recunoaștere la nivel legal din partea Departamentului de Educație sau din partea Biroului Profesiilor din Québec. 

Diplome de studii ilegale
Pagina oficială a colegiului din Quebec certifică că instituția oferă cursuri de formare profesională, nu de studii universitare

Aceeași pagină avertizează că și la nivelul asociațiilor profesionale ar putea fi nevoie de examene teoretice și practice pentru a deveni membru: „Educația oferită la Colegiu este recunoscută internațional de către numeroase asociații. Studenții noștri nu ar trebui să întâmpine probleme în căutarea și în aderarea la o asociație în Franța, în Canada sau în SUA. Fiți conștienți de faptul că unele dintre aceste asociații vă pot cere să dați un examen teoretic și unul practic pentru a deveni membru”.

Cum s-a putut ca o Universitate de stat din România să echivaleze o diplomă de școală de formare profesională cu studiile universitare de lungă durată este un mister pe care îl pot soluționa doar instituțiile abilitate ale statului!

Ecaterina Andronescu pune batista pe țambal

În timpul investigației noastre, mai multe organe de control ale statului (Corpul de control al Ministerului Educației, Curtea de Conturi și chiar Corpul de Control al Guvernului) au luat la puricat, ne-au spus surse din instituție, diploma de studii a lui Eugen Popescu. Aceleași surse ne-au spus că CNRED a comunicat (nici nu se putea altfel!) că așa-zisul colegiu de medicină tradiționalistă nu figurează printre instituțiile de învățământ superior recunoscute în România.

Diplome de studii ilegale
Ecaterina Andronescu a blocat ancheta

Diplome de studii ilegale. Raportul care probează impostura studiilor așa-zis superioare ale lui Popescu a încremenit însă pe masa Ecaterinei Andronescu. „Vreau să trimit și în Canada o adresă prin care să aflăm mai multe despre acest colegiu”, ne-a spus Ecaterina Andronescu. Argumentuil este hilar, susțin surse juridice – din moment ce diploma de studii eliberată de Colegiul din Quebec nu este recunoscută de CNRED nu puteau fi echivalate studiile legal. Punct!

Diplome de studii ilegale. Nici Eugen Popescu nu a putut să ne facă dovada că instituția de învățământ din Canada este recunoscută în România de CNRED, ca instituție de studii superioare.

Popescu a omis să ne răspundă la această întrebare punctuală. Când am revenit cu întrebările, ne-a răspuns că este ocupat cu un control al Curții de Conturi. Precizăm că Eugen Popescu a evitat să accepte o întâlnire pe această temă cu reporterii „Cetățeanul”, deși aceasta i-a fost solicitată de mai bine de două săptămâni.

Colegiul ”echivalat” în România nu e recunoscut de Ministerul Educației din Canada

Dovada că Ecaterina Andronescu aleargă după cai verzi în loc să soluționeze impostura lui Popescu vine chiar dintr-o adresă semnată de directorul de comunicare al Ministerului Educației și Învățământului Superior din Canada: „ informăm ca la ora actuală, specializarea în medicină tradițională nu este oferită de nicio instituție de învățământ privat care să dețină acreditarea ministerului. Instituțiile private care oferă o astfel de specializare nu sunt recunoscute de Minister (…) O specializare urmată într-o astfel de instituție nu beneficiază de niciun statut oficial în concordanță cu regulile Ministerului sus menționat, iar rezultatele obtinute nu sint raportate către noi. In plus diplomele eliberate intr-un astfel de Institut nu au statut oficial”.

Diplome de studii ilegale
Dominique Désormeaux, directorul de comunicare al Ministerului Educatiei din Canada, confirmă că nicio instituție de medicină tradiționalistă nu este recunoscută de minister

Date fiind cele de mai sus, Cetățeanul solicită demiterea lui Eugen Popescu din funcția de director general al Institutului Eudoxiu Hurmuzachi și demararea unei anchete penale care să verifice modul în care Universitatea din Oradea a eliberat diploma care i-a permis lui Eugen Popescu să ocupe funcția de la „Eudoxiu Hurmuzachi” (și nu numai) fără drept!


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here