Acasă Jurnalul Bucurestiului Informatii cetateanul.net : Metrorex, obligată…

cetateanul.net : Metrorex, obligată…

134
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Metrorex, obligată să reia alimentarea cu electricitate pentru chioșcurile de la metrou

electricitate pentru chioșcurile de la metrou

Judecătoria Sectorului 1 București a obligat administrația Metrorex să reia alimentarea cu apă și electricitate pentru chioșcurile de la metrou, care rămăseseră de două zile în beznă. Excepție a făcut doar restaurantul McDonalds de la Piața Unirii 2.

”Admite cererea. Obligă pârâtul METROREX S.A. să reia furnizarea utilităţilor – apă curentă şi energie electrică – către comercianţii din spaţiile de metrou. Cu apel în 5 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică azi, 28.11.2018”, se arată în decizia Judecătoriei Sectorului 1, așa cum este ea prezentată pe site-ul portal.just.ro.

Pe cale de consecință, Metrorex va trebui să reia alimentarea cu apă și electricitate pentru chioșcurile de la metrou care plătesc chirie către firma Sindomet a sindicaliștilor conduși de Ion Rădoi. Până la judecarea apelului, hotărârea este executorie.

UPDATE Metrorex se conformează deciziei instanței, dar va face apel

Administrația Metrorex a anunțat joi după amiază că a decis să reia alimentarea cu apă și electricitate pentru chioșcurile de la metrou. ”În data de 28.11.2018, la solicitarea Asociației Comercianților de la Metrou, Judecătoria Sectorului 1, printr-o Ordonanță Președințială, emisă fără citarea Metrorex și posibilitatea de formulare a apărărilor, a obligat societatea să reia furnizarea utilităților. Metrorex a luat cunoștință de această Ordonanță în data de 29.11.2018 și s-a conformat prin reconectarea spațiilor la utilități. Metrorex va ataca cu apel Ordonanța Judecătoriei Sector 1 în termen legal de 5 zile de la comunicare”, se arată în comunicatul dat publicității de Metrorex.

Metrorex a tăiat marți alimentarea cu electricitate pentru chioșcurile de la metrou

Administrația Metrorex a tăiat marți alimentarea cu apă și electricitate pentru chioșcurile de la metrou.

331 de chioşcuri şi magazine de la metrou, care însumează 5.800 de metri de spaţii comerciale, au rămas fără utilităţi după ce contractul de asociere dintre Metrorex şi Sindomet, privind închirierea spaţiilor de la metrou, nu a mai fost prelungit de compania de stat începând cu luna septembrie.

Înţelegerea dintre “Unitatea – Sindicatul Liber Metrou”(U.S.L.M.) şi Metrorex, care dădea dreptul firmei sindicaliştilor să controleze spaţiile comerciale din subteran, îşi are originile în anii ’90 şi a fost prelungită succesiv.

“Există o revendicare clară. Să se găsească o soluţie legală pentru a continua acest contract de asociere în participaţiune. Aceasta este miza reală. Este nenegociabilă această speţă. Contractul a fost încheiat în 2003, ilegal!”, a declarat directorul general al Metrorex, Dumitru Şodolescu.

În 2003, la conducerea Ministerului Transporturilor se afla Miron Mitrea, exponent de vază al PSD, partid care și acum este la guvernare.

Cât timp nu a fost electricitate pentru chioșcurile de la metrou, unii comercianți au tras pur și simplu obloanele, iar alții s-au încăpățânat să vândă la lanternă. Excepție a făcut doar restaurantul McDonalds de la Piața Unirii 2, care a avut și apă, și electricitate.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here