Acasă Informatii Informatii Primarie/Prefectura cetateanul.net : Primarul Florentin Pandele a pus la bătaie…

cetateanul.net : Primarul Florentin Pandele a pus la bătaie…

255
1
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Primarul Florentin Pandele a pus la bătaie 110 autocare pentru pelerinajul la Sfânta Parascheva

Sfânta Parascheva

Peste 7.000 de oameni s-au adunat azi noapte în fata Catedralei Sfânta Parascheva din Voluntari, de unde au pornit în pelerinaj către Iaşi pentru a lua parte la prăznuirea Sfintei Parascheva, una dintre cele mai mari sărbători ale ortodoxiei.

Nu mai puțin de 110 autocare au fost puse la dispoziţia lor de către Primăria Voluntari pentru această călătorie. Mitropolia Moldovei şi Bucovinei estimează că peste 200.000 de pelerini vor ajunge la Iaşi până duminică la racla cu moaştele Sfintei.

Pelerinajul miilor de credincioşi a început cu tradiţionala slujba găzduită în Catedrala Sfintei Parascheva din Voluntari. Cu binecuvântarea preoţilor, oamenii au urcat în autocarele ce au plecat noaptea trecută spre Iaşi, informează PRO TV.

Procesiune pentru Sfânta Parascheva la Iași

La Iași, credincioşi din ţară şi din străinătate au participat la scoaterea în procesiune a raclei cu Sfânta Parascheva, manifestare religioasă care a avut loc joi dimineaţa, în jurul Catedralei Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Un sobor de preoţi, condus de Calinic Botoşăneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, a purtat racla cu moaştele Sfintei Parascheva în procesiune. Aceasta a fost apoi depusă într-un baldachin special amenajat în Curtea Catedralei Mitropolitane, urmând ca preoţii să oficieze slujba de sfinţire a apei şi Taina Sfântului Maslu, precum şi Sfânta Liturghie.

La procesiunea pentru Sfânta Parascheva au luat parte peste o mie de pelerini, ce au venit încă din ziua precedentă la Iaşi pentru a se închina la racla cu moaşte. În cursul dimineții, la un rând format pe o distanţă de circa 2,5 kilometri aşteptau aproximativ 8.000 de pelerini. Prima persoană care s-a închinat la moaştele Sfintei Parascheva a fost o femeie din Piatra Neamţ, aflată la Iaşi de miercuri dimineaţă.

Pelerinii care vor merge în aceste zile pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva vor putea să cinstească şi moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina. Moaştele vor fi aduse special la Iaşi, joi seara, de la o mănăstire din Katerini, Grecia, cu prilejul prăznuirii hramului Sf. Cuvioase Parascheva.

Potrivit tradiţiei, moaştele Cuvioasei Parascheva şi Sf. Muceniţe Ecaterina vor fi scoase vineri seara din Curtea Mitropoliei şi purtate în procesiunea ”Calea sfinţilor” pe străzile din centrul Iaşiului, după care vor fi reaşezate spre închinare în baldachinul special amenajat pe esplanada Catedralei Mitropolitane. Racla va rămâne aici până când se vor închina toţi pelerinii sosiţi la Iaşi de hramul Sf. Cuvioase Parascheva.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 COMENTARIU

 1. Nu se precizeaza cat costa acest pelerinaj si cine suporta cheltuielile . In articol , se lasa impresia ca este o actiune personala a domnului Pandele , deci ar trebui sa nu se utilizeaze fonduri publice .

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here