Acasă Colţul specialistului Sanatate cetateanul.net : Revoltă la Spitalul Universitar.

cetateanul.net : Revoltă la Spitalul Universitar.

164
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 Cadrele medicale nu mai au materiale pentru operaţii

Nica hrăniți cu perfuzii
Medicii de la Spitalul Universitar suntscandalizați de decizia Adrianei Nica

Revoltă la Spitalul Universitar. Mai multe asistente şi infirmiere de la Spitalului Universitar de Urgenţă din Capitală au protestat luni dimineaţă, în curtea unităţii medicale.

Cadrele medicale de la Spitalul Universitar din Bucureşti reclamă că nu au materiale sanitare sau de curăţenie şi că riscul pentru pacienţi de a dezvolta infecţii este mare. „Cumpără medicii, fac chetă să cumpere o găleată de Vinarom, instalatorii cumpără ce pot, cum pot. Avem toalete în saloane unde se trage apa cu sârma, becurile sunt cumpărate de noi, salariaţii”, a declarat o sistentă medicală participantă la protest. În plus, asistenţii spun că li s-a impus să aleagă între vouchere de vacanţă şi sporuri, anunţă News.ro.

„Nemulţumirile principale sunt următorele: lipsa personalului, condiţiile inumane în care lucrăm, atât cei din blocul operator, cât şi colegii de pe secţie, lipsa materialelor, chiar dacă se spune, conducerea spune că <<aveţi, aveţi, aveţi>>, nu avem! Tot spitalul pică pe noi, efectiv. Riscurile pentru pacienţi… infecţiile asociate actului medical. Cumpără medicii, fac chetă să cumpere o găleată de Vinarom, instalatorii cumpără ce pot, cum pot. Avem toalete în saloane unde se trage apa cu sârma, becurile sunt cumpărate de noi, salariaţii”, a declarat Mariana Luceanu, asistent anestezist la Spitalul Universitar.

Revoltă la Spitalul Universitar

Un alt cadru medical a spus că, de exemplu, scaunele care ar fi trebuit duse la casat, în loc să fie înlocuite, au fost tapisate, că nu sunt saci pentru a pune în coşurile de gunoi, că dezinfectanţii lipsesc, de asemenea, iar pe jos se spală uneori cu apă şi cu săpun. Unitatea este în subordinea Minsiterului Sănătăţii.

Ei mai susţin că reprezentanţii conducerii le-au impus să aleagă între voucherele de vacanţă şi sporuri, în condiţiile în care conducerea unităţii sanitare le-a transmis că nu are bani şi pentru vouchere şi pentru sporuri.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar, Silvia Nica, a spus că nu a fost depusă nicio cerere de grevă sau protest, astfel că nu se ştie exact motivul nemulţumirii angajaţilor.

„Nu a fost depus niciun act oficial, nicio cerere, la conducerea spitalului. Nu se ştie exact de ce au protestat, nu se cunoaşte în mod oficial ce doresc dumnealor. Au fost câţiva oameni, personal auxiliar, activitatea spitalului nu a fost întreruptă, a decurs normal”, a declarat pentru News.ro Silvia Nica.

Întrebată despre acuzaţiile angajaţilor referitoare la spălarea cu apă şi săpun a instrumentelor medicale, managerul Spitalului Universitar, Adriana Nica, a spus, la Digi 24, că e normal ca intrumentarul să fie spălat înainte să fie sterilizat, pentru că nu poate fi dus la sterilizare murdar de sânge.

„Înainte să se sterilizeze, instrumentarul se spală, nu se duce la sterilizat murdar de sânge, se spală cu apă şi cu substanţe speciale. (…) Totul se sterilizează, ca să poată fi folosit la intervenţiile chirurgicale”, a declarat Adriana Nica.

La rândul său, vicepreşedintele Sanitas, Mircea Ciocan, a spus că Ministerul Sănătăţii va lua cu siguranţă atitudine în acest caz, pentru că lucrurile nu pot continua aşa.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here