cetateanul.net : Scandal la Sectorul 1…

  191
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  Scandal la Sectorul 1 pe banii pentru Catedrala Mântuirii Neamului. PMP acuză PNL și USB de populism

  Votul negativ dat de consilierii USB și PNL în privința banilor ce vor fi alocați pentru Catedrala Mântuirii Neamului a declanșat un adevărat scandal la nivelul Primăriei Sectorului 1.

  Acest vot demonstrează o abordare populistă, spune președintele PMP Sector 1, Sebastian Moise, într-un comunicat de presă dat publicității sâmbătă.

  „Votul negativ dat de consilierii USB și PNL demonstrează o abordare populistă, care nu are nimic în comun de fapt cu agenda comunității”, afirmă Sebastian Moise. Potrivit acestuia, consilierii PMP Sector 1 au votat pentru acordarea unui sprijin financiar pentru Catedrala Mântuirii Neamului.

  „În cadrul ședinței din 28 iulie a.c., consilierii PMP au votat în favoarea acordării unui sprijin financiar pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului, ca urmare a solicitării Bisericii Ortodoxe Romane. Partidul nostru consideră importantă valorificarea parteneriatului dintre stat și culte, în mod special atunci când este necesar să renovăm sau să construim clădiri cu valoare de monument istoric”, spune Sebastian Moise.

  Acesta susține totodată că USB și PNL induc în eroare opinia publică. „Regretăm că atât USB, cât și PNL induc în eroare opinia publică, suprapunând două teme total distincte. Alocarea de resurse financiare pentru proiecte destinate promovării spiritualității nu reprezintă o premisă ce exclude sau blochează proiectele din sfera educației sau a sănătății. Responsabil pentru dezastrul din sănătate este managementul defectuos din administrație, care nu are legătură cu activitatea niciunui cult din România. Prin urmare, asocierea acestor teme este falsă și nu are niciun fundament”, precizează Sebastian Moise.

  Consiliul Local al sectorului 1 a respins joi un proiect de hotărâre privind alocarea unei sume de 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Clotilde Armand, consilier local la Sectorul 1 din partea USB, a explicat vineri, într-o conferință de presă, că USB a propus, în ședință, alocarea a două milioane de lei.

  „Am făcut un compromis și am spus: vă propunem acum să alocăm două milioane de lei pentru acest proiect și pentru suma restantă de opt milioane de lei să facem ceva ce mi se pare normal, o dezbatere publică. (…) Noi toți de la USB considerăm că era o propunere rezonabilă, noi toți am votat pentru, dar și PSD și PNL au blocat alocarea aceasta de două milioane de lei”, a spus Clotilde Armand.

  Ea a precizat că proiectul va fi rediscutat, după ce USB s-a abținut, iar PNL a votat împotriva alocării pentru Catedrala Mântuirii Neamului a 10 milioane de lei. În replică, primarul sectorului 1, Dan Tudorache, a spus că PSD a făcut propunerea alocării sumei de 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, în urma solicitării Patriarhului Daniel.


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

  Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

  Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

  Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

  Please enter your comment!
  Please enter your name here