Acasă Informatii Informatii Primarie/Prefectura cetateanul.net : USL trăiește, dar nu ca pe vremea lui Ponta.

cetateanul.net : USL trăiește, dar nu ca pe vremea lui Ponta.

95
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Înființarea Termoenergetica a băgat dihonia și în PNL, și în PSD

înființarea Termoenergetica Firea face lista rușinii o nouă companie municipală companiile municipale

Că USL funcționează ca un ceas elvețian la Primăria Sectorului 3 este un lucru știut de toată lumea. Săptămâna trecută, însă, alianța dintre liberali și pesediști s-a activat și la Primăria Capitalei. Nu a fost chiar ca în vremurile bune, când Crin Antonescu și Victor Viorel Ponta erau frați de cruce, dar suficient cât să treacă o hotărâre promovată de Gabriela Firea pentru înființarea Termoenergetica și a altei companii municipale care vor prelua atribuțiile RADET. Votul de marțea trecută din Consiliul General a băgat însă dihonia atât în PNL, cât și în PSD, pentru că nu toți consilierii din primul partid au votat împotrivă și nici cei din al doilea, pentru.

Decizia pentru înființarea Termoenergetica a fost adoptată cu scandal, iar Gabriela Firea s-a dezlănțuit și a făcut chiar o ”listă a rușinii”, pe care i-a pus pe totți consilierii din partea USR, pe doi consilieri liberali, cei care nu au votat proiectul: Ciprian Ciucu și Cătălin Deaconescu, și pe consilierul PMP Ion Poșircaru.

”USR vrea frig în case!  USR a blocat salvarea termoficării! USR vrea avarii și țevi sparte! Azi am făcut un pas mare pentru salvarea sistemului de termoficare, abandonat aproape 30 de ani. Am propus iar Consiliul a votat înființarea companiilor Termoenergetica și Energetica Servicii, care vor asigura continuitatea livrării de apa caldă și căldură, vor reabilita conductele vechi de 50 de ani, vor prelua cei peste 3.000 de angajați ai RADET și vor atrage fondurilor europene. Iată, însă, lista rușinii termoficării din București! Lista celor care vor că bucureștenii să înghețe în casă! Lista celor care pun mai presus de cetățeni interesul politic meschin”, a scris primarul general pe Facebook.

Replica dură a lui Ciprian Ciucu pentru Gabriela Firea după înființarea Termoenergetica: ”Nerușinato!”

Imediat a venit și replica lui Ciprian Ciucu, tot pe Facebook: ”Impostoarea devenită primar își permite să mă pună pe o listă a rușinii! Asta după ce chiar azi și l-a reconfirmat pe fină-su in CA-ul de la noua companie, asta după ce și-a pus-o pe aceeași Speranța Clișeru în același CA asezonat cu politruci ALDE și PMP iubitori de sinecuri! Toatea astea în timp ce rostea <depolitizare și management profesionist>! Ruşine să îți fie ție, Gabriela Firea, că mie nu are de ce să-mi fie rușine! Incredibil tupeul! Tupeu de Antena 3, școala varanului! Ai vulnerabilizat RADET, l-ai adus în faliment, nu ai investit nimic timp de aproape 3 ani in reteaua RADET (ai tocat banii pe circ ieftin si spectacole!), iarna acesta am avut cele mai proaste servicii de termoficare! Așa că, rușine să îți fie ție! Nerușinato!”.

înființarea Termoenergetica
Ciprian Ciucu s-a opus vehement proiectului adoptat de Consiliul General

Cătălin Deaconescu este categoric în ce privește înființarea Termoenergetica

Colegul său de partid Cătălin Deaconescu anunțase înaintea ședinței că nu va vota proiectul și își și argumentase poziția. ”Fără schimbarea modelului economic care guvernează termoficarea în București, oricâte societăți ar înființa doamna Firea, ele vor ajunge, mai devreme sau mai târziu, tot în faliment. Nu poți opri efectele unei ilegalități prin comiterea unor noi ilegalități și este o chestiune de timp până o instanță ar declara și noua societate ca fiind nelegală!”, a declarat el.

înființarea Termoenergetica
Cătălin Deaconescu este împotriva hotărârii votate de colegii săi de partid

Deaconescu pornește de la decizia pronunțată la finele anului trecut de Curtea de Apel București prin care se declara ilegală înființarea celor 20 de companii municipale și spune că primarul general trebuie să propună dizolvarea și lichidarea acestora și să ia măsuri pentru limitarea pierderilor. Apoi, referindu-se la proiectul ce urma să fie aprobat de Consiliu (și a fost, cu sprijinul colegilor săi din PNL), consilierul spune că astfel se ”acoperă” răspunderea celor care au votat anterior înființarfea companiilor municipale. ”Prin această Hotărâre nu se înființează doar o companie, Termoenergetica, care să preia funcția RADET, ci se și divizează CM Energetica, cea declarată nelegală. Când instanța îți spune că CM Energetica NU există, nu ai ce să divizezi, trebuie să o lichidezi! Nu se poate diviza o entitate care nu mai există din 22 noiembrie, de la Decizia Curții de Apel. Toate actele subsecvente înființării companiilor nelegale sunt nule, inclusiv contracte, licențe sau actele de delegare ale serviciului public”, spune Cătălin Deaconescu.

Gabriel Dumitrașcu susține înființarea Termoenergetica

Colegul său de partid Gabriel Dumitrașcu a susținut însă proiectul. Într-o declarație pentru Cetățeanul, el spune că la baza hătărârii de înființare a Termoenergetica stă, de fapt, o propunere a PNL. ”Ce obțin bucureștenii? Asigurarea continuitătii furnizării energiei termice și apei calde pentru cei peste 1,2 milioane de bucureșteni. RADET este în faliment iminent, iar compania înființată de dna Firea, Energetica, este compromisă că umare a deciziei instanței de declarare ca ilegală a hotărarii Consiliului General al Municipiului București. (…)  Alte avantaje: Stoparea cheltuirii de către Primărie a 1,2 miliarde lei din bugetul Bucureștiului pentru cumpărarea creanțelor ELCEN și folosirea acestor bani ca sursă de finanțare a investițiilor viitoare în modernizarea rețelei de termoficare. Prezervarea etapelor parcurse și a documentelor elaborate pentru accesarea fondurilor nerambursabile destinate modernizării rețelei de termoficare, pentru a scurta timpul de accesare și a conserva valoarea banilor și a muncii depuse până acum”, a spus el.

înființarea Termoenergetica modernizarea termoficării din București
Liberalul Gabriel Dumitrașcu a votat proiectul

Întrebat ce părere are de faptul că Deaconescu și Ciucu au respins proiectul, Dunitrașcu a răspuns că cei doi nu au participat la vot: ”Eu nu pot să le interpretez votul ca pentru sau împotrivă”.

Acuzații grave din partea lui Orlando Culea

Dar nu numai între consilierii din partea PNL sunt disensiuni. Sunt și voci din rândul pesediștilor care contestă vehement înființarea Termoenergetica. ”Hotărârea de înfiinţare a celor două companii care urmau să preia RADET este nulă de drept”, spune răspicat consilierul PSD Orlando Culea.

El o acuză pe Gabriela Firea că a impus legea bunului plac în Primăria Capitalei, pe care o vede ”ca pe o stână” și că vrea să facă același lucru și în Consiliul General. Mai mult, el acuză, fără a da nume, și un conmsilier care a votat proiectul chiar dacă fiica sa fusese aleasă în consiliul de administrație.

”Din nefericire pentru oameni, singurul merit al primei gospodine a oraşului este acela că a girat o nouă ilegalitate. Pentru că, cea mai importantă hotărâre adoptată în şedinţa din 26.02.2019 a fost adoptată ilegal și este susceptibilă de a fi anulată în instanţă dacă nu e abrogată și adoptată cu respectarea legii, deoarece a fost votată de un consilier care a avut un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor, în sensul în care într-una dintre societăți fiica acestuia a fost aleasă în consiliul de administrație. Potrivit alin. 2 din art. 46 din Legea nr. 215/2001, hotărârile adoptate de consiliul local cu încălcarea dispozițiilor alin. (1) sunt nule de drept. La alineatul (1), se interzice consilierilor locali să ia parte la deliberarea şi adoptarea hotărârilor în care au un interes patrimonial. Interesul poate fi personal, sau prin soţ, soţie, rude sau afini până la gradul IV inclusiv. De asemenea, conform art. 77 alin (2) din Legea nr. 393/2004, consilierii trebuie să anunţe la începutul sedinţei un potenţial conflict, aspect ce se consemnează alături de abţinerea de la vot, în procesul verbal al sedinţei. În concluzie, hotărârea adoptată este nulă de drept. Această nulitate, fiind una absolută, nu poate fi acoperită în niciun mod. Prin urmare, singura soluţie este repunerea acestui proiect pe ordinea de zi”, a spus Culea.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here