Acasă Istorie Dezvaluiri cetateanul.net : Videanu și Oprescu primesc o palmă de la Justiție.

cetateanul.net : Videanu și Oprescu primesc o palmă de la Justiție.

171
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Demolările pentru diametrala Berzei Buzești au fost ilegale

diametrala Berzei Buzești

Curtea de Apel București a stabilit că Hotărârea 262/2006, prin care Consiliul General al Municipiului București a declarat diametrala Berzei Buzești ca fiind de utilitate publică, este ilegală, anunță Asociația Salvați Bucureștiul.

Decizia este definitivă, confirmând hotărârea dată în luna aprilie de Tribunalul București. Procesul a fost inițiat de Asociația Salvați Bucureștiul în 2011.

În baza Hotărârii 262/2006, adoptate pe vremea când primar general era Adriean Videanu, au fost demolate peste 70 de clădiri, din care 12 monumente istorice și au fost expropriate peste 1.000 de persoane de pe traseul unde s-a construit diametrala Berzei Buzești. Cheltuielile cu exproprierile au fost de 168,7 milioane de lei, iar valoarea totală a lucrărilor este de 212,5 milioane de lei.

Potrivit asociației Salvați Bucureștiul, magistrații au constatat mai multe ilegalități, cea mai importantă fiind absența unei cercetări prealabile care să stabilească inconvenientele lucrării și dacă nu există o variantă alternativă care să evite exproprierile și demolările. În anul 2010, înainte de începerea demolărilor, o echipă de arhitecți a propus o soluție alternativă care permitea același volum de trafic dar evita mare parte din demolări. Soluția a fost ignorată de către Primărie, condusă atunci de Sorin Oprescu.

Dosarul referitor la diametrala Berzei Buzești a ajuns la DNA

”Este o decizie extrem de importantă, care demonstrează abuzurile făcute de Primăria Capitalei în acest proiect. Înainte de începerea demolărilor am atras oficial atenția primarului și directorilor responsabili asupra tuturor nelegalităților proiectului. Echipa de arhitecți a propus o variantă alternativă care ar fi evitat în bună măsură exproprierile și demolările. Primarul și directorii au ignorat toate argumentele legale și raționale și acum vor răspunde penal”, a declarat Nicușor Dan, fost consilier general, acum deputat de București.

Dosarul referitor la diametrala Berzei Buzeşti a ajuns de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 la Direcţia Naţională Anticorupţie, care continuă cercetările. Au fost depuse plângeri pe numele fostului primar al Capitalei, Sorin Oprescu, fostului architect-şef Gheorghe Pătraşcu, dar şi pe numele altor directori din primărie care au semnat documentele care au dus la exproprieri, demolări și cheltuirea nejustificată a banului public.

”Sper ca această hotărâre definitivă a instanței să fie un semnal de alarmă și pentru actuala administrație a Capitalei, care încalcă frecvent legea și ignoră decizii ale justiției. De altfel, administrația Firea apără cu tenacitate în instanță acte ale administrației Oprescu, pierzând însă împotriva Asociației Salvați Bucureștiul de multe ori”, a precizat Nicușor Dan.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here