Acasă Informatii Informatii Politie/Procuratura comisarul.ro : ALARMĂ ! EPURĂRI fără precedent în ministerul de Interne !

comisarul.ro : ALARMĂ ! EPURĂRI fără precedent în ministerul de Interne !

149
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 Amănunte CUTREMURĂTOARE !

ALARMĂ! EPURĂRI fără precedent în ministerul de Interne! Amănunte CUTREMURĂTOARE! SURSE: Zeci de polițiști cu funcții de conducere au rămas fără certificatul care le permitea accesul la informații clasificate. Retragerea certificatului ORNISS, considerat noua metodă de epurare, dezvăluie G4Media.ro.

Zeci de polițiști au rămas fără certificatul care le permitea accesul la informații clasificate, iar după retragerea certificatului ORNISS (Oficiul Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat) cei cu funcții de conducere au fost schimbați și puși la dispoziție, au declarat pentru G4Media.ro surse din ministerul de Interne. Potrivit acestor surse, metoda retragerii certificatului a început să fie utilizată pe scară largă de la începutul anului 2018, fiind mult mai eficientă decât alte proceduri disciplinare care pot fi atacate, se aplică gradual și durează.

În schimb, retragerea certificatului acționează ca o ghilotină, fără ca polițistul în cauză să se poată apăra. Retragerea se face la propunerea Departamentului de Informații și Protecție Interne (DIPI), cunoscută și sub numele de „Doi și-un sfert” după numele fostei unități de informații a Internelor, U.M. 0215). DIPI nu este obligat să motiveze decizia de retragere a accesului la informații clasificate în cazul unui polițist, iar ORNISS nu verifică pe fond solicitarea, ci execută o simplă formalitate.

”Nu sunt indicate motivele, nici articole din lege care stau la baza retragerii certificatului. Această informare vine secret de serviciu, nu este adusă la cunoștința persoanei vizate. Nu există nici o modalitate de apărare”, a declarat pentru G4Media.ro unul dintre polițiștii vizati de această acțiune.

Printre ultimii schimbați din funcții prin retragerea certificatului ORNISS se numără fostul prim-adjunct de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Daniel Marian Dragne, șeful Direcției Medicale, Iosif Marius Medruț și șefa comisiei medicale de expertiză pe tot Ministerul de Interne. Șeful de la sector 1 ar fi intrat și el în proceduri de revalidare a certificatului. În luna august, a fost schimbat din funcție după retragerea certificatului și șeful Direcției de Control intern, Cătălin Marius Moșneagu.

Moșneagu a atacat decizia la Curtea de Apel și a formulat o plângere penală împotriva șefului DIPI, Mihai Cristian Mărculescu, pe care îl acuză de abuz în serviciu, fals și uz de fals. Surse din poliție au declarat că Moșneagu s-a înscris în februarie 2018 la concursul pentru postul de șef al Direcției de Control intern în ciuda recomandărilor de a nu participa, iar cu o zi înainte de concurs DIPI ar fi trimis o adresă de revalidare a certificatului. Moșneagu ar fi câștigat concursul, dar la scurt timp i-a fost retras certificatul ORNISS care a dus la schimbarea din funcție și punerea la dispoziție.

Direcția de control verifica, între altele, modul în care s-a sesizat poliția în cazul plăcuțelor anti-PSD și eventuale abateri disciplinare comise de polițiști în timpul violențelor din 10 august. ”Miza este să-și pună oamenii lor pentru a avea control deplin asupra ministerului de interne și asupra dosarelor penale cu miză importantă, mulți dintre cei rămași fără certificat fiind ofițeri de poliție judiciară”, au mai explicat pentru G4Media.ro surse judiciare. Potrivit acestora, ”în prezent, nu mai are curajul nimeni să se opună în interiorul sistemului”.

G4Media.ro a solicitat Ministerului de Interne să comunice numărul certificatelor ORNISS retrase de la începutul anului până în prezent, precum și numărul certificatelor retrase în 2017 și 2016 dar până la ora publicării acestui articol nu am primit un răspuns.

Citește și:

Un nou CĂCAT EXPLODEAZĂ în fața lui Dragnea! Contracte de milioane date prietenilor lui Dragnea jr. de un fost subordonat al lui Vâlcov!

VIDEO Țuțuianu și Neacșu au fost excluși din PSD! Declarații INCENDIARE!

Poza ANULUI! Cea care l-a îngropat pe Dragnea, cu Mircea Badea la protest, la Cotroceni!

Ea l-a ÎNGROPAT pe Dragnea! Amănunte INCENDIARE!

populare
astăzi

1 Bârfă în PSD / Valiza cu documentele despre Dragnea care au ajuns la Rise Project ar fi dispărut din casa lui B…

2 Adevărata siglă a PSD / tuta răscrăcărată pe bămveu…

3 VIDEO Teleormanleaks. Noi dezvăluiri-BOMBĂ! Când au fost ascunse documentele. Numele lui Dragnea apare peste t…

4 S-a deschis valiza! Soțul șefei CSM, pe statul de plată la TelDrum! Amănunte CUTREMURĂTOARE!

5 Info-BOMBĂ! DNA ar putea cere reținerea lui Dragnea în baza noilor dovezi care-l leagă de TelDrum! Amănunte


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here