Acasă Informatii Informatii DNA comisarul.ro : BOMBĂ ! MITĂ de 8,5 milioane euro !

comisarul.ro : BOMBĂ ! MITĂ de 8,5 milioane euro !

244
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 DNA l-a pus sub control judiciar pe Lucian Duță, fostul șef al CNAS !

Mită uriașă la CNAS! Luată, parțial, la sacoșă! Procurorii spun că Lucian Duță, fostul șef al CNAS, și important lider al Guvernării PDL, ar fi cerut 5.000.000 euro, în legătură cu încheierea şi derularea unui act adiţional la contractul pentru realizarea unui Parteneriat pentru Proiectarea, Construirea şi Operarea unui Sistem Informatic Unic Integrat al Asigurărilor de Sănătate din România, 2.400.000 euro pentru a susţine încheierea şi derularea unui act adiţional la contractul pentru realizarea unui Parteneriat pentru Proiectarea, Construirea şi Operarea unui Sistem Informatic Unic Integrat al Asigurărilor de Sănătate din România, extindere CASA – OPSNAJ, 200.000 euro în legătură cu încheierea şi derularea unui acord – cadru de servicii, având ca obiect furnizarea soluţiei informatice de implementare a Cardului Naţional de Asigurări Sociale de Sănătate şi interconectarea acestora cu Sistemul Informatic Unic Integrat, 1.000.000 euro în legătură cu încheierea şi derularea contractului pentru furnizarea de servicii privind implementarea prescripţiei electronice.

Reamintim ca de realizarea SIUI s-a ocupat HP (lider de consortiu si furnizorul hardware), impreuna cu Siveco (dezvoltatorul soft si al sistemului ERP), STS a asigurat comunicatiile speciale, iar SRI asigura securitatea cibernetica. Din comunicatul DNA nu reiese care este firma care i-ar fi dat lui Duta presupusa mita.

“Sumele de bani au fost remise inculpatului Duţă Nicolae Lucian fie în numerar (în mai multe tranşe) fie prin virament în contul unei firme pe care acesta o controla (prin operaţiuni economice ce au la bază contracte fictive de prestări servicii). Din sumele de bani virate în contul firmei controlate de Duţă Nicolae Lucian au fost efectuate o serie de plăţi în favoarea acestuia, spre exemplu: contravaloarea unor bilete de avion, cazare la alte hoteluri din ţară şi străinătate, precum şi plăţi pentru achiziţionarea un teren în mun. Bucureşti, într-o zonă rezidenţială exclusivistă, pe care a fost emisă autorizaţie de construire pentru P+4”, mai spune DNA.

Comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și control judiciar pe cauțiune, cu fixarea unei cauțiuni de 4.500.000 de lei față de inculpatul DUȚĂ NICOLAE LUCIAN, la data faptelor președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (C.N.A.S.), sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită în formă continuată (4 acte materiale).

În ordonanța de dispunere a controlului judiciar pe cauțiune întocmită de procurori există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 2010 – 2012, inculpatul Duță Nicolae Lucian, în calitate de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, având atribuții de ordonator de credite, a pretins și primit, în mod repetat, de la reprezentanții a două firme de software, foloase necuvenite pentru a asigura semnarea și derularea în bune condiții a unor contracte/acte adiționale încheiate de instituția pe care o reprezenta cu societățile respective, după cum urmează:

– 5.000.000 euro, în legătură cu încheierea și derularea unui act adițional la contractul pentru realizarea unui Parteneriat pentru Proiectarea, Construirea și Operarea unui Sistem Informatic Unic Integrat al Asigurărilor de Sănătate din România,

– 2.400.000 euro pentru a susține încheierea și derularea unui act adițional la contractul pentru realizarea unui Parteneriat pentru Proiectarea, Construirea și Operarea unui Sistem Informatic Unic Integrat al Asigurărilor de Sănătate din România, extindere C.A.S.A. – O.P.S.N.A.J.,

– 200.000 euro în legătură cu încheierea și derularea unui acord – cadru de servicii, având ca obiect furnizarea soluției informatice de implementare a Cardului Național de Asigurări Sociale de Sănătate și interconectarea acestora cu Sistemul Informatic Unic Integrat,

– 1.000.000 euro în legătură cu încheierea și derularea contractului pentru furnizarea de servicii privind implementarea prescripției electronice.

Sumele de bani au fost remise inculpatului Duță Nicolae Lucian fie în numerar (în mai multe tranșe) fie prin virament în contul unei firme pe care acesta o controla (prin operațiuni economice ce au la bază contracte fictive de prestări servicii).

Din sumele de bani virate în contul firmei controlate de Duță Nicolae Lucian au fost efectuate o serie de plăți în favoarea acestuia, spre exemplu: contravaloarea unor bilete de avion, cazare la alte hoteluri din țară și străinătate, precum și plăți pentru achiziționarea un teren în mun. București, într-o zonă rezidențială exclusivistă, pe care a fost emisă autorizație de construire pentru P+4.

Inculpatului Duță Nicolae Lucian i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Inculpatul Duță Nicolae – Lucian va depune o cauțiune în valoare de 4.500.000 lei, care va fi consemnată pe numele inculpatului la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție sau prin constituirea unei garanții reale, mobiliare ori imobiliare, în limita sumei de 4.500.000 lei, în favoarea Direcției Naționale Anticorupție. Cauțiunea se va depune în termen de 10 zile. Inculpatului Duță Nicolae – Lucian i se atrage atenția că nedepunerea cauțiunii atrage înlocuirea măsurii cu alta mai gravă.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Duță Nicolae – Lucian trebuie să respecte următoarele obligații:
a) să se prezinte la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție, Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție și la Secția 2 Poliție București ori de câte ori este chemat;
b) să informeze de îndată Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție, Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție și Secția 2 Poliție București cu privire la schimbarea locuinței;
c) să se prezinte la Secția 2 Poliție București, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat.
d) să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent;
e) să nu se apropie de persoanele menționate în ordonanță și să nu comunice cu aceștia direct sau indirect, pe nicio cale.
f) Inculpatului Duță Nicolae – Lucian i se atrage atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Galerie foto și documente

Citește și:

Ponta i-o mai dă o dată lui Dragnea: „Ştiu multe adevăruri. Nu termin în 5 ani!” VIDEO

O cunoscută jurnalistă o face praf pe „balena roșie” Firea. Semnal de alarmă despre INTOXICĂRILE RUSEȘTI călărite de șefii PSD!

NUCLEARA pentru Dragnea vine din SUA! Demisia din funcție în cazul unei noi condamnări, chiar și în primă instanță!

Două FAKE-uri pesediste fac campanie, pe bani, împotriva unui FAKE de presă: „Balena Albastră”!

populare
astăzi

1 INCREDIBIL! Toader i-a flegmat în direct pe ăia de la Antena 3! Vă voi dezamăgi spunându-vă că își merită doct…

2 VIDEO Cum depune jurământul un consilier județean PSD. A trecut BAC-ul în 2010 și facultatea în 2014…

3 SURSE NU sunt BANI! Legea salarizării va fi ÎNGROPATĂ! A fost ȚEAPĂ!

4 BOMBĂ! „Marea specialistă” Monica Pop, pusă SUB ACUZARE de DNA! Deja a intrat la Antena 3 și a spus că este VI…

5 Dragnea îi ducea vin de la familia Rothschild lui Coldea la chermezele SRI! La televizor, jigodia se luptă cu.…


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here