Acasă Jurnalul Bucurestiului Barfe comisarul.ro : Încep REȚINERILE!

comisarul.ro : Încep REȚINERILE!

403
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Carmen Dan și șefi din MAI și Jandarmerie ar putea fi puși sub acuzare pentru abuz şi favorizarea infractorului!

 

Surse: şefii din MAI şi Jandarmerie care refuză să desecretizeze documente privind mitingul din 10 august ar putea fi puși sub acuzare pentru abuz şi favorizarea infractorului.

Surse judiciare au declarat pentru G4Media.ro că şefii din Ministerul de Interne şi Jandarmerie care refuză să desecretizeze documentele referitoare la mitingul din 10 august ar putea fi puşi sub acuzare pentru abuz în serviciu şi favorizarea infractorului.

Potrivit acestor surse din preajma anchetei, declasificarea documentelor este necesară pentru ca părţile vătămate să aibă parte de un proces echitabil, potrivit articolului 81, coroborat cu altele, din Codul de Procedură Penală (CPP). Astfel, toţi cei aproape 800 de protestatari care au formulat plângeri penale împotriva jandarmilor au dreptul să consulte întreg dosarul.

Vineri, ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat că cererea Parchetului General privind declasificarea unor documente referitoare la mitingul din 10 august este în analiza unei comisii din cadrul MAI. “Referitor la declasificare, cred că este îndeajuns să ne uităm în Codul penal – avem un articol acolo care spune foarte clar că instanţa este cea care decide declasificarea de urgenţă atunci când consideră că informaţii esenţiale sunt utile cercetării judiciare şi poate dispune în sensul declasificării totale, parţiale sau trecerea la alt nivel de clasificare. Noi am expus în explicaţiile publice pe care le-am dat care sunt considerentele pentru care unele documente puse la dispoziţia Parchetului au un nivel de clasificare – nu sunt documente asupra cărora poate dispune ministrul declasificarea, însă şi această cerere a procurorului general este în analiza unei comisii din cadrul ministerului şi bineînţeles că, dacă acea comisie va dispune în sensul declasificării parţiale a unor date din raport sau din celelalte documente depuse în dosar, vom proceda în consecinţă”, a spus Carmen Dan, la finalul unei ceremonii de la Academia de Poliţie (sursa Agerpres).

Parchetul General argumenta, la rândul lui, de ce este necesară declasificarea documentelor din dosarul privind incidentele violente de la protestul din 10 august. “Declasificarea anumitor documente este necesară în vederea asigurării caracterului echitabil al urmăririi penale, precum şi pentru respectarea dreptului la apărare al părţilor şi subiecţilor procesuali principali. În acest sens, documentele trebuie declasificate pentru a putea fi depuse la dosarul cauzei şi consultate de către părţi, subiecţi procesuali şi avocaţii acestora, doar în acest mod putându-se da eficienţă principiului egalităţii armelor şi aflării adevărului”, menţiona, recent, Parchetul General.

Urmează ca jandarmii bătăuşi să fie puşi sub acuzare. Avocaţii părţilor vătămate au declarat pentru G4Media.ro că magistraţii militari vor începe în perioada următoare să pună sub acuzare jandarmii bătăuşi pentru purtare abuzivă. Reamintim că şefii Jandarmeriei au fost deja acuzaţi pentru participaţie improprie la purtare abuzivă.

MAI nu a trimis nici până azi la Parchetul militar datele celor 10 jandarmi violenţi despre care Carmen Dan se lăuda în august că au fost identificaţi. De remarcat faptul că, potrivit aceloraşi surse, jandarmii violenţi nu au fost identificaţi de procurorii militari ca urmare a datelor furnizate de MAI.

Apel al avocaţilor: toţi protestatarii bătuţi de jandarmi să vină să facă plângere. Reprezentanţii protestatarilor care au făcut plângere penală împotriva jandarmilor au explicat că procurorii militari nu au reuşit până acum să identifice toţi protestatarii bătuţi. Ei au dat exemplul protestatarului “în bermude” din fotografia alăturată (sursa: Captură Digi24), pocnit de jandarmi, deşi era paşnic. “Acest protestatar nu a depus încă plângere şi nu a fost identificat. Să meargă la Parchetul militar să facă plângere!”, au făcut apel avocaţii.

Ce spune legea. “Art. 81 Drepturile persoanei vătămate

(1) În cadrul procesului penal, persoana vătămată are următoarele drepturi:

e) dreptul de a consulta dosarul, în condiţiile legii”.

Citește și:

Document-BOMBĂ! Dragnea a modificat radical, peste noapte, proiectul legii offshore! Dezbateri aprinse în Parlament

E oficial! Procurorii DNA se pot autosesiza pentru cel mai flagrant trafic de influență din istoria României! Dragnea și sluga lui ar trebui arestați!

HOPA! Radu Tudor, atac violent la Dăncilă: Între București si Bruxelles se ridică un zid. Actualul premier nu poate aduce argumente solide, într-o discuție liberă, fără hârtii din care să citească

Explodează MAFIA? Șefii din MAI şi Jandarmerie care refuză să desecretizeze documente privind mitingul din 10 august ar putea fi puși sub acuzare pentru abuz şi favorizarea infractorului

populare
astăzi

1 ALERTĂ! Dăncilă a sesizat la CCR modul de formare al completelor de 5 judecători de la Înalta Curte care vor j…

2 Imbecilul ăsta este șeful comisiei de control al SRI? Citiți și voi ce-a distribuit pe Facebook țiitorul Fiole…

3 Încep REȚINERILE! Carmen Dan și șefi din MAI și Jandarmerie ar putea fi puși sub acuzare pentru abuz şi favori…

4 VIDEO Ascultați ce trepanați au trimis PSD și ALDE în Parlamentul European! Priviți ce fețe au când mint cu ne…

5 Avertisment DUR al ambasadorului SUA la adresa Parlamentului: ”Schimbările recente ameninţă să întoarcă timpul…


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here