Acasă Colţul specialistului Sondaje, Studii comisarul.ro : Info. PSD începe să piardă masiv electorat în Moldova!

comisarul.ro : Info. PSD începe să piardă masiv electorat în Moldova!

161
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 PNL crește în zona București. Alianța 2020 USR PLUS domină în Capitală

Info. PSD începe să piardă masiv electorat în Moldova! PNL crește în zona București. Alianța 2020 USR PLUS domină în Capitală. Surse convergente din cele trei partide relevă ultimele trenduri din sondajele aflate în curs de desfășurare cu 10 zile înainte de începerea oficială a campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare.

La PSD e îngrijorare mare legată de zona Moldovei, unde trendul descrescător nu mai poate fi oprit. Se pare că mișcare privind autostrăzile a dat PSD o lovitură mult mai grea decât se aștepta. Iar răspunsul partidului a fost foarte prost primit de cetățenii din orașele mari din Moldova. De altfel, PSD este în același trend de scădere și în marile orașe.

De pildă, în urmă cu 6 luni conducea în București, dar și în zona limitrofă. Acum este sub Alianța 2020 USR PLUS și la o distanță foarte mică de PNL. Care a depășit ALDE și este pe un trend ascendent. 

Influența Diasporei, greu de măsurat

Un element foarte important în rezultatul final al alegerilor din 26 mai l-ar putea avea Diaspora. Și nu prin numărul votanților sau opțiunilor la vot în țările unde se află, ci prin influențarea opțiunilor de vot ale celor din țară. În 2014, la cel de-al doilea tur de scrutin al prezidențialelor, această influență a fost decisivă în stabilirea câștigătorului. Însă niciun sistem de calcul nu poate estima așa ceva.

Intrarea președintelui în campania pentru referendumul pe justiție va schimba iar cifrele

Intrarea președintelui în campania pentru referendumul pe justiție va schimba iar cifrele, spun aceleași surse. Iar aceste schimbări se vor vedea în sondajele care vor fi efectuate în ultimele două săptămâni ale campaniei electorale. Mai ales că semnalele date de președinte converg către un discurs în care va lega cele două teme: justiția și destinul european al țării.

Prezența la vot, mai mare decât în 2014

Prezența la vot la europarlamentarele din acest an ar putea fi cu 5-6 procente mai mare ca în 2014, și s-ar putea situa pe la 38-39%.

Ce tactică va aplica PSD

PSD are, conform surselor noastre, o mare problemă cu impactarea mesajelor. Ele se opresc la nivelul nucleului dur al partidului și atât. De aceea, spun sursele, PSD va miza masiv pe racolarea de primari și oameni cu credibilitate din rândul partidelor din Opoziție. Va face o campanie cu multe mizerii și va folosi la maxim agresivitatea și intimidarea adversarilor în zona localităților rurale și a orășelelor de provincie.

Care va fi ordinea partidelor pe buletinul de vot

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit miercuri, prin tragere la sorţi, ordinea partidelor pe buletinul de vot la alegerile europarlamentare din 26 mai, pe primele 3 locuri aflându-se PSD, Alianţa 2020 USR PLUS şi Partidul Pro România.

Următoarele poziţii sunt ocupate de UDMR, PNL, ALDE, Partidul PRODEMO, PMP, Partidul Socialist Român, Partidul Social Democrat Independent, Partidul România Unită, UNPR, Blocul Unităţii Naţionale – BUN.

Pe ultimele poziţii pe buletinul de vot se află candidaţii independenţi – Gregoriana-Carmen Tudoran, George Nicolae Simion şi Peter Costea.

În şedinţa de miercuri, BEC a constatat rămânerea definitivă a candidaturilor la alegerile europarlamentare.

Conform deciziilor BEC, au fost admise candidaturile propuse de PSD, PNL, Alianţa Electorală 2020 USR PLUS, ALDE, UNPR, Pro România, UDMR, PMP, Partidul România Unită, Partidul Socialist Român, Blocul Unităţii Naţionale (BUN), Partidul Social Democrat Independent.

La PRODEMO, Biroul Electoral Central a admis în parte lista, respingând candidatura Alexandrei Gafiţa pe motiv că nu are vârsta de 23 de ani împliniţi până în ziua alegerilor.

BEC a mai admis candidaturile independente ale Gregorianei Tudoran, a lui George Simion şi Peter Costea.

Galerie foto și documente

Citește și:

VIDEO Premierul României, sub țiitoarea lui Dragnea! Ordinea de urcare în microbuz: Dragnea, țiitoarea și apoi Dăncilă!

Voi vedeți că Grapini și-a mulțumit și s-a felicitat singură la o postare pe Facebook-ul ei? Fraților, în ce țară trăim?

ALERTĂ VIDEO Tensiune maximă la Iași! Lui Dragnea îi este frică să iasă din clădire! Jandarmii, aduși de urgență! Șefii PSD filmează cu telefonul, de la ferestre!

CUTREMUR în PSD! Un sondaj adus lui Dragnea acum 2 zile arată că PSD va lua doar 8 europarlamentari! Cel mai mare dezastru electoral din istoria partidului!

populare
astăzi

1 VIDEO Revoluție la Iași! Protestatarii se aud mai puternic ca susținătorii PSD! „Dragnea la pușcărie!”

2 CUTREMUR în PSD! Un sondaj adus lui Dragnea acum 2 zile arată că PSD va lua doar 8 europarlamentari! Cel mai m…

3 VIDEO Dragnea a ANULAT mitingul de la Iași și a FUGIT din calea protestatarilor! E începutul SFÂRȘITULUI pentr…

4 ALERTĂ VIDEO Tensiune maximă la Iași! Lui Dragnea îi este frică să iasă din clădire! Jandarmii, aduși de urgen…

5 Documente EXPLOZIVE! Voiculescu a vărsat în ’91, în conturile a 3 firme, 230 milioane de dolari! De unde îi av…


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here